Jump menu

Main content |  back to top

Steek ENERGIE in de buurt!

Maak kans op € 5.000,- (Een initiatief voor en door bewoners van Amsterdam-Noord)

Nieuws

Shell en PharmAccess willen gezondheidszorg verbeteren

02/04/2014

Shell en de Nederlandse stichting PharmAccess gaan samenwerken aan het verbeteren van de toegang tot betaalbare en kwalitatief goede zorg in Afrika. Hiertoe hebben de twee partijen een overeenkomst ondertekend.

Analytische technieken basis van innovatie voor Shell

01/04/2014

Efficiëntere winning door kruisbestuiving downstream-upstream. Analytische technieken die voorheen vooral bij de verwerking van olie en gas zijn ingezet, worden steeds vaker gebruikt om de winning van olie en gas verder te optimaliseren. Deze technieken vormen de komende jaren een belangrijke pijler van het innovatiebeleid van Shell.

Shell trakteert 750 ouderen op diner

28/03/2014

Shell organiseert in het kader van NLdoet op 28 maart diners voor 750 ouderen in de bedrijfsrestaurants in Den Haag, Rotterdam en Rijswijk. “Zo’n avond betekent veel voor ouderen die nog maar weinig de deur uitkomen. Op deze manier kunnen ze met anderen uit de omgeving van een volledig verzorgde avond genieten”, zegt Manon van Dijk, coördinator evenementen van het Nationaal Ouderenfonds.

Shell en Feyenoord brengen sport en onderwijs samen

19/03/2014

De Feyenoord Foundation en Shell gaan kinderen uit Rotterdam-Zuid helpen om als topsporters te werken aan wat ze moeilijk vinden op school. Dit gaan ze doen via S.V. GIO – een sport-leerclub voor kinderen uit groep 7 en 8 met een leerachterstand, die gerund wordt door de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

Shell en TU Delft verbeteren meetsysteem voor boorkernen

17/03/2014

Efficiëntere proef moet kosten beperken en winningspercentage verhogen. Shell en de TU Delft werken aan een innovatief meetsysteem, waarmee de stroming van olie door een boorkern nauwkeuriger te meten is. De techniek, ontwikkeld in het kader van het vijfjarig samenwerkingsverband van de twee partijen, moet bijdragen aan een efficiëntere winning van olie.

Shell Bachelor Master Prijs voorondergrondse stroomkabels en algenonderzoek

12/03/2014

Hossein Khalilnezhad van de TU Delft en Universiteit Twente-student Robin Vet zijn de winnaars van de Shell Bachelor Master Prijs. Hossein won met een studie naar ondergrondse hoogspanningskabels en Robin deed onderzoek naar het winnen van oliën uit algen. Finalist Gerrit Boersma van de TU Delft sleepte met een nieuw procédé voor koperrecycling de publieksprijs in de wacht.

Shell benadrukt belang internationalisering onderwijs

11/03/2014

Nederland moet nog een slag slaan als het gaat om aantrekken van buitenlands talent. Dat zei President-Directeur Dick Benschop van Shell Nederland op het jaarcongres van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs.