“Dankzij mijn baan kan ik overal ter wereld aan het werk”

Ciaran Latooij

Plannen en uitvoeren van werkzaamheden

Ik ben verantwoordelijk voor de maximale exploitatie van de oliebronnen en moet er daarbij voor zorgen dat het werk veilig, efficiënt en volgens de industrienormen wordt uitgevoerd. Als een bron eenmaal is geboord, moet er nog veel werk gedaan worden voordat deze veilig kan produceren. We selecteren en installeren het materiaal (oplevering) en onderhouden de bron gedurende de levensduur ervan. We voeren onderhoud en reparaties uit en we vergroten de productiviteit met behulp van speciale stimulatiemethodes. Om plannen en ontwerpen praktisch vorm te geven, werk ik samen met een grote verscheidenheid aan disciplines en contractors. We verschaffen hun de (ondergrond)gegevens die we met behulp van registratieapparatuur op locatie hebben verzameld. Bij de bron zorg ik voor de uitvoering en coördinatie van de werkzaamheden.

Naar een schonere toekomst

De mensen zijn vaak verrast als ze horen welke rol Shell kan spelen bij de overgang naar schonere energie in de toekomst. Zo heeft Shell onlangs het CCS-project (Carbon Capture Storage) Quest gelanceerd, waarmee per jaar ruim één miljoen ton CO2 wordt opgevangen en permanent ondergronds wordt opgeslagen, wat overeenkomt met de uitstoot van zo’n 250.000 auto’s. CCS is op dit moment de enige beschikbare technologie voor het verminderen van grootschalige industriële emissies veroorzaakt door het gebruik van fossiele brandstoffen en kan volgens de International Energy Agency in 2050 tot wel een zesde van de mondiale CO2-reducties bewerkstelligen. Ik denk dat Shell met deze vorm van innovatief denken de grenzen zal blijven verleggen en het eerste bedrijf kan worden dat nieuwe mijlpalen gaat halen. 

Overal ter wereld werken

Shell zorgt er door praktijkervaring, training en coaching voor dat ik technisch en sociaal vaardig blijf. Ik ga ook naar door ‘Young Shell’ georganiseerde bijeenkomsten, lezingen en excursies. Bij Shell is bijna elke sport en activiteit mogelijk, maar ik heb voor de plaatselijke rugbyclub gekozen. Ik ga ook graag naar festivals in Groningen, zoals Eurosonic Noorderslag. Als ik genoeg ervaring heb opgedaan, verhuis ik naar een andere stad: dankzij mijn baan kan ik overal ter wereld aan het werk!

Registeer je nu  Bekijk eerst deze video en informatie This page in English

Hot jobs in het Shell Graduate Programme

Electrical engineers
Health, Safety, Security and Environmental engineers (HSSE)
IT Business Analysts
Materials & corrosion engineers 
Process Automation, Control and Optimisation engineers

Locations: Amsterdam, Assen, Pernis, Moerdijk, Rotterdam, The Hague

Start je sollicitatie via bovenstaande rode button

Meer Onder Starters en studenten

Voordelen van werken bij Shell

Ontdek de voordelen van werken bij Shell, van onze uitstekende opleidingsprogramma's tot de uitgebreide mogelijkheden voor netwerken en samenwerking.

Shell Ideas360

Shell Ideas360 is een wereldwijde wedstrijd die studenten uitnodigt om innovatieve ideeën te genereren om de uitdagingen op het gebied van energie, water en voedsel aan te pakken.