“Ik hou van de combinatie van een technische baan met commerciële impact”

Michiel van Kuppevelt

De impact van het werk is enorm

Materialen spelen een grote en vaak cruciale rol binnen productielocaties en projecten van Shell, vaak een cruciale. Samen met mijn team ben ik verantwoordelijk voor de keuze van de materialen (bijv. een pijpleiding van staal of kunststof) voor een project en het onderhoud van de bestaande faciliteiten. Materialen hebben alles te maken met kosten, veiligheid en mogelijkheden. De jaarlijkse kosten voor corrosie over de hele wereld bedragen 3% van het mondiale BNP, dus de impact van mijn werk is enorm!

Materialen maken deel uit van elk onderdeel van Shell

Ik kreeg vanaf de eerste dag verantwoordelijkheden en werk met de beste mensen in hun vak ter wereld. En omdat materialen overal aanwezig zijn binnen Shell, zie ik veel van het bedrijf. Elke dag is anders. Ik werk samen met leveranciers om ervoor te zorgen dat hun producten aan onze criteria voldoen en test nieuwe mogelijkheden voor materialen. Een ander aspect van mijn werk is het zoeken naar kostenverlagingen en het uitvoeren van snelle materiaalanalyse om te kijken of het bijvoorbeeld op een boorplatform gebruikt kan worden.

Shell is een echt technologiebedrijf

Mijn eerste project betrof een materiaalonderzoek in het laboratorium en de resultaten worden zelfs gepresenteerd op een conferentie! Er zijn veel mogelijkheden, van nieuwe innovaties voor de lange termijn tot dagelijkse optimalisaties. Shell investeert ook in haar mensen: ik leer veel en er is een goede balans tussen werk en privé. We hebben flexibele werktijden, een ontspannen bedrijfscultuur en veel netwerkbijeenkomsten van ‘Young Shell’. Daarnaast is Groningen een leuke stad!

De manier waarop wij leven veranderen

Ik hou van de combinatie van een technische baan met commerciële impact. Shell heeft invloed op ons allemaal, we hebben allemaal energie nodig. Ik draag bij aan hoe de wereld er over 50 jaar uit zal zien en verander de manier waarop wij leven. En waar kun je dat beter doen dan in een bedrijf dat in jou gelooft?

Start je sollicitatie Bekijk eerst deze video en informatie

This page in English

Hot jobs in het Shell Graduate Programme

Electrical engineers – Pernis, Rijswijk
Health, Safety, Security and Environmental engineers (HSSE) - Assen, Den Haag, Pernis, Rijswijk
Materials & corrosion engineers - Amsterdam
Maintenance engineers – Assen, Moerdijk, Pernis, Rijswijk
Mechanical (static) engineers – Amsterdam, Assen, Pernis, Moerdijk
Process Automation, Control and Optimisation engineers – Assen, Pernis, Rijswijk
Process engineers – Amsterdam, Moerdijk, Pernis, Rijswijk
Production engineers – Assen
Rotating equipment engineers – Assen, Rijswijk 

Krijg tips om te solliciteren bij Shell of solliciteer via bovenstaande rode buttons!

Meer Onder Starters en studenten

Voordelen van werken bij Shell

Ontdek de voordelen van werken bij Shell, van onze uitstekende opleidingsprogramma's tot de uitgebreide mogelijkheden voor netwerken en samenwerking.

Shell Ideas360

Shell Ideas360 is een wereldwijde wedstrijd die studenten uitnodigt om innovatieve ideeën te genereren om de uitdagingen op het gebied van energie, water en voedsel aan te pakken.