Motor: Voorkom corrosie en houd het brandstofsysteem schoon

Brandstoffen zijn van nature niet corrosief, maar in de aanwezigheid van water en zuurstof kunnen metalen onderdelen gaan roesten. Shell FuelSave Diesel helpt essentiële onderdelen van het brandstofsysteem tegen corrosie te beschermen. Met een schonere motor heeft u minder kans op kostbare machinestilstand en kunt u op onderhoudskosten besparen

Injectoren: Voorkom aanslagvorming

Naarmate zware dieselmotoren ouder worden vormt zich koolstofaanslag op de injectoren. Dit verstoort het verstuivingspatroon en de verbranding. Shell FuelSave Diesel is een hoogwaardige brandstof die een speciaal reinigingsmiddel bevat dat verdere aanslagvorming voorkomt. Daardoor kan de brandstof efficiënter worden verbrand wat kan leiden tot minder brandstofverbruik en minder uitstoot van CO2 en roet van de motoren.

Brandstoftank: Minder schuimvorming bij het tanken

Diesel verpompen veroorzaakt van nature schuimvorming. Dit neemt tankruimte in beslag en vertraagt het tanken. Shell FuelSave vermindert schuimvorming zodat u sneller een hoogwaardige brandstof kunt tanken. U bespaart niet alleen kostbare tijd maar krijgt er bij gebruik van FuelSave Diesel ook een vollere tank voor terug, met minder risico van morsen

De CO2 uitstoot te reduceren

De reinigende toevoegingen in Shell FuelSave Diesel zorgen ervoor dat de brandstof efficiënter wordt verbrand. Dit kan leiden tot minder brandstofverbruik en dus minder CO2-uitstoot.

* Gerekend over de gehele levensduur van de machine / het voertuig. Op basis van interne testresultaten die bij normale bedrijfsomstandigheden zijn behaald met zware dieselmotoren op Shell FuelSave Diesel, ten opzichte van standaard diesel zonder ‘fuel economy’-formule. De besparingen kunnen variëren afhankelijk van machine/voertuig, werkomstandigheden en gebruik.

Meer informatie over biobrandstoffen

Meer in Klanten

Shell FuelSave Diesel en uw landbouwmachine

Landbouwmachines worden steeds groter en complexer. Shell levert met FuelSave Diesel een betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig product, dat helpt om uw kostbare landbouwmachines in topconditie te houden.

Wellicht ook interessant

Shell brandstoffen

Hij is er. Onze beste brandstof ooit. Ontdek hoe nieuwe Shell V-Power onze beste brandstof prestaties en efficientie levert.

Innovatie bij Shell

Onze benadering van innovatie lokt slimme ideeën uit, waarbij sommige gerealiseerd worden als waardevolle technieken en benaderingen die helpen om op een duurzame manier te voorzien in de groeiende energiebehoefte.

Smarter mobility

Energiezuinige brandstoffen en smeermiddelen, tips om zuiniger te rijden en partnerships zijn een paar van de manieren waarop wij helpen om meer mensen en goederen veilig en efficiënt te verplaatsen.