Wat is Shell Mobility?

Shell Mobility is het mobiliteitsconcept van Shell en biedt mensen de mogelijkheid om flexibel om te gaan met mobiliteit. Dat wil zeggen dat gebruikers de keus hebben uit diverse vervoermiddelen en services op basis van wat hen het beste uitkomt. En wat voor hen belangrijk is met het oog op gemak, kosten, tijd en duurzaamheid.

Met Shell Mobility kan men gebruik maken van onder andere de trein, bus, tram, metro, veerboot, OV-fiets, NS-scooter, taxi en parkeersystemen.

Voor wie is Shell Mobility?

Shell Mobility richt zich op bedrijven en op de zakelijke gebruiker.

Wat zijn de voordelen van Shell Mobility voor de bedrijven?

Werkgevers kunnen met Shell Mobility profiteren van het gemak dat flexibel reizen met zich meebrengt. Want door slimmer om te gaan met mobiliteit kunnen werkgevers vervoerskosten beheren en de bedrijfsproductiviteit verhogen. Bovendien kan de administratie probleemloos en efficiënt worden beheerd. Geen declaraties of veel verschillende facturen meer.

Wat zijn de voordelen van Shell Mobility voor de gebruiker?

Werknemers kunnen met Shell Mobility zelf het vervoermiddel kiezen wat het beste bij hen past. De daarbij gemaakte kosten hoeven niet meer door de werknemer zelf voorgeschoten te worden. Alles komt automatisch op één btw-verzamelfactuur. Dat is niet alleen overzichtelijker, het scheelt ook veel tijd en moeite in het verwerken van declaraties. Het is mogelijk online de reiskosten te bekijken en te analyseren om op die manier te ontdekken of er optimaliseringsmogelijkheden zijn. Bovendien wordt reistijd werktijd, want e-mailen en telefoneren doe je bijvoorbeeld in de trein.

Waarom is Shell Mobility geïntroduceerd?

Mobiliteit is de levensader van de wereldwijde economie. Het gemak waarmee goederen en mensen kunnen reizen via de weg, de zee of de lucht heeft dan ook gezorgd voor economische groei met mogelijkheden voor miljoenen mensen. We zijn allemaal afhankelijk van mobiliteit in ons dagelijks leven.

Maar met een groeiende populatie en een groeiende welvaart neemt de druk op mobiliteit toe. Het aantal auto’s op de weg zal naar verwachting in 2050 verdrievoudigen. Ook zal het aantal passagiers- en vrachtvluchten blijven stijgen en de scheepvaart blijven groeien. Terwijl op hetzelfde ogenblik de onrust over het milieu niet minder wordt.

Shell is continu bezig om op innovatieve wijze meer goederen en mensen op een zo veilig mogelijke manier te vervoeren, met de laagste belasting voor de omgeving. Met slimme producten, slimme toepassingen en slimme infrastructuur. Shell wil haar klanten op deze wijze helpen met nieuwe producten op het gebied van mobiliteit en efficiënt brandstofgebruik.

De nieuwe zakelijke mobiliteitsoplossing die Shell samen met Radiuz ontwikkelt, is daar een goed voorbeeld van en een aanvulling op de bestaande euroShell Card. De dienst biedt euroShell Card-houders een veilige en efficiënte manier om brandstoffen te kopen en gebruik te maken van een uitgebreid aanbod van diensten.

Hoe werkt Shell Mobility?

Shell Mobility is online aan te vragen door houders van de euroShell Card. Men gebruikt de euroShell Card voor het betalen van brandstof en artikelen in de shop.

Daarnaast gebruikt men Shell Mobility voor alle vormen van openbaar vervoer; trein, bus, metro, OV-fiets, NS-scooter, taxi en services als parkeersystemen en elektrisch laden. Voor sommige diensten dient Shell Mobility gebruikt te worden om in te checken, zoals bij het openbaar vervoer.

Voor andere diensten, zoals parkeren in garages van Q-park, kan Shell Mobility gebruikt worden om de slagboom te openen. Achteraf worden de, met Shell Mobility, gemaakte kosten allemaal op één verzamelfactuur gezet.

Shell Mobility wordt uitgegeven in samenwerking met Radiuz.

Meer informatie vindt u in de gebruikershandleiding. Indien er aan de hand van deze informatie nog vragen zijn, dan kunt u bellen naar 0900-2022771.

Welke mobiliteitsservices kan men gebruiken met Shell Mobility?

Er kan momenteel gebruik gemaakt worden van de volgende diensten met Shell Mobility, naast het tanken met de euroShell Card:

 • de Nederlandse Spoorwegen
 • alle regionale treinvervoerders
 • alle bus-, tram-, metro- en veerdiensten
 • OV-fietsen en stallen op pas
 • NS-scooters en stallen op pas
 • Q-Park voor het parkeren in garages
 • Q-Park voor het parkeren op straat
 • Q-Park P+R-terreinen (vaak bij NS-stations)
 • Elektrisch laden op alle publieke laadpalen in Nederland en de EV-Box laadpalen in België en Duitsland
 • landelijke taxidiensten
 • multimodale reisplanner
 • persoonlijke reisassistent

Deze services worden continu geactualiseerd.

Wat maakt Shell Mobility uniek?

Shell Mobility is een concept. Dat wil zeggen dat het meer is dan alleen een mobiliteitskaart die alle vormen van persoonsvervoer samenbrengt. Shell houdt zich namelijk bezig met Smarter Mobility. Met slimme producten, slimme toepassingen en slimme infrastructuur helpt Shell haar klanten met het vraagstuk van mobiliteit en energie. Shell Mobility is een antwoord op één van die vragen. Want slim gebruik van de verschillende vervoermiddelen en inzicht in vervoersgedrag kan leiden tot lagere vervoerskosten en de mogelijkheid om duurzaamheid te bevorderen.

Hoeveel en waarop kan bespaard worden door over te stappen op Shell Mobility?

Afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het bedrijf, het aantal gereisde kilometers, de kosten van het OV, administratieve lasten, parkeerkosten en de kosten per gereden auto-kilometer, kan een substantiële besparing behaald worden. Daarnaast kan het gebruik ook ondersteunen in het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. De accountmanager kan specifieke elementen van een organisatie nader bekijken.

Wat kost Shell Mobility?

Onze account managers nemen graag contact met u op om een op maat gemaakt aanbod samen te stellen. Wanneer u onderstaand formulier invult, zal een van hen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Hoe vraagt men Shell Mobility aan?

Indien u nog geen euroShell-klant bent, kunt u hier u euroShell Card aanvragen

Als u nog vragen heeft kunt u ook bellen met 0900-2022771.