Jump menu

Main content |  back to top

Technologie-ontwikkeling is de kern van wat Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) doet. Met de toenemende vraag naar energie en de druk op het klimaat neemt het belang van innovatieve technologische oplossingen steeds meer toe. In de afgelopen decennia is STCA uitgegroeid tot een toonaangevend instituut. Het is een van de drie belangrijkste onderzoekscentra van Shell wereldwijd.

Nieuws en publicaties

Shell geeft bijna 1700 ‘gast-koks’ kijkje in Amsterdamse innovatiekeuken

04/10/2014

Bijna 1700 geïnteresseerden hebben 4 oktober een kijkje genomen in de keuken van Shell Technology Centre Amsterdam (STCA). Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan opende STCA – tijdens het Weekend van de Wetenschap – de deuren voor het landelijk publiek.

Publicatie Metro (PDF, 2 MB) - opent in een nieuw venster

Ter gelegenheid van de viering van 100-jaar R&D bij Shell Technology Centre Amsterdam publiceerde Metro in samenwerking met Shell een bijlage over samenwerking binnen én buiten de energiesector om innovaties te versnellen. Lees hoe jonge ondernemers innovaties bedenken en in de markt zetten, hoe je kunt leren van ervaringen buiten je eigen werkveld en welke Nederlandse innovaties de wereld veroveren.

Samenwerking essentieel voor snelle innovatie

02/07/2014

Shell-CTO: ‘Energiesector aan vooravond van nieuwe innovatiegolf’. Young professionals vragen om een sterke verbetering in de samenwerking tussen overheid, universiteiten en bedrijfsleven voor het versnellen van innovatie. Zij pleiten voor meer investeringen in de relatie tussen universiteiten, kennisinstituten en bedrijfsleven.

Shell-CTO: snelheid van innovatie moet omhoog

02/07/2014

De wereldbevolking groeit snel. Om te kunnen voldoen aan de toekomstige energievraag en de klimaatverandering het hoofd te kunnen bieden, is meer innovatie en samenwerking nodig. Dat zei Chief Technology Officer Gerald Schotman tijdens de ‘Innovation Open House’ bij Shell Technology Center Amsterdam.

A century of ideas

02/07/2014

Speech given by Ben van Beurden, Chief Executive Officer, Royal Dutch Shell plc, at the Centennial celebration, Shell Technology Centre Amsterdam, the Netherlands on July 2, 2014.

Wat doet STCA?

In STCA werken meer dan 1.000 mensen uit verschillende vakgebieden samen aan de verbetering van producten en productieprocessen op het gebied van olie, gas en chemie. Vanwege het CO2-vraagstuk doen zij ook onderzoek naar betaalbare alternatieve energie-oplossingen.

100 jaar

100 jaar geleden startte Shell met onderzoeksactiviteiten in Amsterdam. Wat in 1914 begon als een bescheiden laboratorium, met negen man personeel en een beperkt werkterrein, is uitgegroeid tot een van de drie belangrijkste technologiecentra van Shell wereldwijd, vanuit welke toonaangevende innovaties voortkomen.

My Innovation

Personen van binnen en buiten Shell vertellen over de vernieuwingen waar zij aan werken en wat hen daarbij inspireert. Maak kennis met Jim-Bob, Nina, Devin & Carol.

Maatschappelijke betrokkenheid

Shell kan en wil op maatschappelijke gebied graag een steentje bijdragen. Daarom steunen wij diverse activiteiten in Amsterdam. De ondersteuning die Shell biedt, kan bestaan uit een financiële bijdrage of het beschikbaar stellen van kennis en diensten.

Buurtbrief

Wij houden u graag op de hoogte over wat er zoal bij ons speelt. Via de buurtbrief informeren wij u over onze activiteiten en ontwikkelingen binnen STCA. In 2014 verschijnt de buurtbrief vier keer.

Werkzaamheden in en rondom STCA

Hier vindt u een overzicht van alle werkzaamheden die op dit moment in en rondom STCA plaatsvinden. Wij doen ons uiterste best overlast tot een minimum te beperken en proberen omwonenden tijdig over werkzaamheden te informeren.

Contact

Vragen, reacties? Neem contact met ons op.