Jump menu

Main content |  back to top

Technologie-ontwikkeling is de kern van wat Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) doet. Met de toenemende vraag naar energie en de druk op het klimaat neemt het belang van innovatieve technologische oplossingen steeds meer toe. In de afgelopen decennia is STCA uitgegroeid tot een toonaangevend instituut. Het is een van de drie belangrijkste onderzoekscentra van Shell wereldwijd.

Nieuws en publicaties

NWO, Shell en AMS zetten in op slimme energiesystemen

19/02/2015

NWO, Shell en Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) bundelen hun krachten in het URSES-onderzoeksprogramma, dat zich richt op onderzoek en ontwikkeling van slimme en duurzame energiesystemen. Door de betrokkenheid van AMS krijgen de onderzoekers nu de mogelijkheid hun potentiële innovaties te testen in de stedelijke context van de regio Amsterdam.

Wat doet STCA?

In STCA werken meer dan 1.000 mensen uit verschillende vakgebieden samen aan de verbetering van producten en productieprocessen op het gebied van olie, gas en chemie. Vanwege het CO2-vraagstuk doen zij ook onderzoek naar betaalbare alternatieve energie-oplossingen.

Lokale betrokkenheid

Shell kan en wil op maatschappelijke gebied graag een steentje bijdragen. Daarom steunen wij diverse activiteiten in Amsterdam. De ondersteuning die Shell biedt, kan bestaan uit een financiële bijdrage of het beschikbaar stellen van kennis en diensten.

Buurtbrief

Wij houden u graag op de hoogte over wat er zoal bij ons speelt. Via de buurtbrief informeren wij u over onze activiteiten en ontwikkelingen binnen STCA.

Werkzaamheden in en rondom STCA

Hier kunt u informatie vinden over aanpassingen en werkzaamheden aan en op ons terrein. Wij doen ons uiterste best overlast tot een minimum te beperken en proberen omwonenden tijdig over werkzaamheden te informeren.

Contact

Vragen, reacties? Neem contact met ons op.