Jump menu

Main content |  back to top

Shell Eco-marathon is één van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid die jaarlijks wordt gehouden in Europa, Noord- en Zuid Amerika en Azië. De competitie brengt huidige en toekomstige leiders en mensen bijeen en stimuleert discussie over het vinden van duurzame oplossingen voor het mondiale energievraagstuk.

nieuws

Hogeschool van Amsterdam verlengt titel op Shell Eco-marathon. Wat is hun geheim?

18/05/2014

De Hogeschool van Amsterdam prolongeerde dit weekend haar titel bij de Shell Eco-marathon in de prototype klasse voor waterstof auto's. Team H2A reed een score van 428,51 kilometer op één kilowattuur. De auto is zo zuinig dat hij de wereld rond zou kunnen rijden voor nog geen 22 euro aan elektriciteit.

Team SGH: 'Meiden belangrijk bij deelname Eco-marathon'

18/05/2014

Meisjes en techniek? Dat is een prima combinatie, vinden scholieren van het Stedelijk Gymnasium in Haarlem. Daarom stuurden ze dit jaar een team naar Shell Eco-marathon met meer meiden (8) dan jongens (7). Het team slaagde er niet in om met haar volledig elektrische 'Groene Mug' een score op de borden te zetten, maar de sfeer in het team leed daar niet onder.

Update dag 2

17/05/2014

Zonovergoten Shell Eco-marathon 2014

MBO-studenten opnieuw serieuze titelkandidaten voor GTL-klasse

17/05/2014

Het M.A.C. ECO Team uit Eindhoven deed twee jaar geleden voor het eerst mee aan Shell Eco-marathon en veroverde meteen de eerste plaats in de Prototype-klasse voor GTL (gas-to-liquids) aangedreven auto's. Het jaar erna werd een deceptie; geteisterd door pech werd het team derde. Dit jaar zijn de mbo’ers uit Helmond en Eindhoven vastbesloten om de titel te heroveren.

Turkse teams inspireren jeugd Rotterdam-Zuid

17/05/2014

'Het gaat om zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.' Volkan Cetin, student van de Sakarya universiteit in Turkije vertelt zestig kinderen met een Turkse achtergrond uit Rotterdam-Zuid dat het misschien niet altijd zo gaat zoals je verwacht in het leven, maar dat je er zelf altijd het beste van kunt maken.

Update dag 1

16/05/2014

De Shell Eco-marathon Europa 2014 is van start gegaan, de competitie is één van ’s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid.

Shell Eco-marathon Europa 2014 van start in Rotterdam

Openbare weg rondom Ahoy dit weekend podium voor technisch talent

Nederlands zuinigste auto's trekken aandacht op openbare weg

12/05/2014

Twee studententeams zijn met een zelfgebouwde elektrische auto via de openbare weg naar Rotterdam gereden voor de dertigste editie van Shell Eco-marathon.

Zuyd innoveert met 3D-geprinte auto voor Shell Eco-marathon

09/05/2014

Met opnieuw een oogstrelende auto staat de Zuyd Hogeschool op 16 mei aan de start van Shell Eco-marathon in Rotterdam.