Jump menu

Main content |  back to top

Eco-runner team

Shell Eco-marathon 2015 weer zeer geslaagd!

Shell Eco-marathon is één van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid die jaarlijks wordt gehouden in Europa, Noord- en Zuid Amerika en Azië. De competitie brengt huidige en toekomstige leiders en mensen bijeen en stimuleert discussie over het vinden van duurzame oplossingen voor het mondiale energievraagstuk.

Overzicht Nieuws- en Persberichten

TU Delft wint Shell Eco-marathon met 's werelds meest aerodynamische auto

24/05/2015

Studenten van de TU Delft wonnen dit weekend Shell Eco-marathon in Rotterdam met - naar eigen zeggen - de meest aerodynamische auto ter wereld. De Ecorunner V reed in de zuinigheidswedstrijd 1.227,5 kilometer op een kubieke meter waterstof. Dat is 140 keer zuiniger dan de huidige generatie waterstofauto's.

Shell Eco-marathon viert 30-jarig jubileum in Rotterdam

23/05/2015

Het startschot voor Shell Eco-marathon Europa 2015, die in Rotterdam zijn dertigjarig bestaan viert, is vandaag gelost. Duizenden studenten uit dertig verschillende landen nemen het dit weekend opnieuw tegen elkaar op met hun energiezuinige voertuigen met als doel efficiëntierecords van voorgaande jaren opnieuw te verbeteren.

Jong Rotterdam-Zuid duikt in de wereld áchter het tankstation

23/05/2015

'Waar komt benzine vandaan', vraagt Shell-medewerker Anke Luik. 'Van het tankstation', roept een jongen. 'Dat klopt. En hoe komt het daar?' Even blijft het stil. Raffinage blijkt het sleutelwoord. En daar heb je veel technische mensen voor nodig. Honderd jongeren uit Rotterdam-Zuid luisteren naar het verhaal van Luik. Ze zijn te gast bij Shell Eco-marathon in Rotterdam om kennis te maken met de wereld van techniek en innovatie.

Studenten TU Eindhoven bouwen revolutionaire elektrische auto - opent in een nieuw venster

19/05/2015

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven willen Nederland de toekomst laten zien, de toekomst van elektrisch rijden.

Oud-deelnemers Shell Eco-marathon nu ingenieur bij racewagenfabrikant

08/05/2015

Vorig jaar werkten ze nog aan de auto van team Apollo voor Shell Eco-marathon in Rotterdam. Nu ontwerpen ze een razendsnelle bolide voor de 24 uur van Le Mans. De carrière van Stephan van der Burg en Arno Gorter kent een vliegende start. Ooit willen ze werken in de Formule 1.