Jump menu


Secondary Navigation | back to top

Main content |  back to top

Shell Eco-marathon is één van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid die jaarlijks wordt gehouden in Europa, Noord- en Zuid Amerika en Azië. De competitie brengt huidige en toekomstige leiders en mensen bijeen en stimuleert discussie over het vinden van duurzame oplossingen voor het mondiale energievraagstuk.

Overzicht Nieuws- en Persberichten

Studenten TU Eindhoven bouwen revolutionaire elektrische auto - opent in een nieuw venster

19/05/2015

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven willen Nederland de toekomst laten zien, de toekomst van elektrisch rijden.

Oud-deelnemers Shell Eco-marathon nu ingenieur bij racewagenfabrikant

08/05/2015

Vorig jaar werkten ze nog aan de auto van team Apollo voor Shell Eco-marathon in Rotterdam. Nu ontwerpen ze een razendsnelle bolide voor de 24 uur van Le Mans. De carrière van Stephan van der Burg en Arno Gorter kent een vliegende start. Ooit willen ze werken in de Formule 1.

Jong broertje Green Team Twente debuteert in Shell Eco-marathon

14/04/2015

Het Bonhoeffer College uit Enschede doet dit jaar voor het eerst mee aan de Shell Eco-marathon in Rotterdam. Onder de vleugels van het succesvolle Green Team Twente maken dertig scholieren van de middelbare school een vliegende start. Ze noemen zichzelf: Green Team Twente Young.