Om ook in de toekomst de hele wereld te kunnen (blijven) voorzien van energie, zijn vele nieuwe ideeën nodig. Met de Bright Energy Ideas Jet-Net Challenge wil Shell jongeren inspireren en uitdagen om hun ideeën te delen over de toekomst van energie. Dat kunnen zij doen door hun profielwerkstuk te schrijven over dit onderwerp.

‘Hoe ziet de toekomst van energie er uit?’ Daar wil Shell graag de ideeën van de jongeren over horen. Het is een brede vraag die ze helemaal naar eigen invulling mogen uitwerken. De jongeren kunnen bijvoorbeeld aan de slag met vragen als: ‘kan biobrandstof binnen nu en 50 jaar benzine vervangen?’ of ‘welke energiebron wordt over 50 jaar het meest gebruikt?’

De deelnemers aan de Bright Energy Ideas Jet-Net Challenge worden niet alleen uitgedaagd om hun ideeën te delen, zij kunnen ook rekenen op goede ondersteuning vanuit Shell. Zo krijgen zij een uitgebreide handleiding die hen stapsgewijs helpt om tot een goed profielwerkstuk te komen en krijgen zij toegang tot een uitgebreide databank vol met filmpjes, artikelen en andere inspirerende bronnen. Daarnaast zijn de jongeren uitgenodigd voor een speciale kennissessie, die onderdeel uitmaakt van het Generation Discover Festival in Den Haag. De jongeren kunnen hier kennis, vaardigheden en inspiratie opdoen voor het schrijven van hun profielwerkstuk.

Alle scholieren die in het schooljaar 2016-2017 hun profielwerkstuk schrijven en op een Shell Jet-Net school zitten, kunnen meedoen aan deze unieke uitdaging. Zij delen hiermee niet alleen hun innovatieve ideeën en interessante visies, maar maken hiermee ook nog eens kans op een te gekke prijs: een geheel verzorgde reis naar Make the Future Festival in Londen! 

Meer in Shell voor de samenleving

Shell eco-marathon

Shell Eco-marathon is één van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid.