Jet-Net (Jongeren en Technologie Netwerk Nederland) is een samenwerkingsverband van overheid, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Door leerlingen een realistisch beeld van techniek te geven wil het de instroom in bèta/technische studies vergroten.

Shell in Nederland heeft met dertig scholen een samenwerkingsovereenkomst en verzorgt onder meer gastlessen, excursies, workshops en hulp bij profielwerkstukken.

De leerlingen kunnen kennismaken met onderzoekers en ingenieurs uit de praktijk en zelfs met het hogere management, zoals tijdens de debatwedstrijd Meet the Boss.

Shell is ook nauw betrokken bij landelijk/regionale activiteiten zoals de Jet-Net Career Day, die in de diverse regios wordt georganiseerd, waarbij in totaal jaarlijks meer dan 3000 leerlingen op een interactieve manier kennismaken met de innovatieve technologieën van de Jet-Net-bedrijven.

Ook werkt het mee aan de jaarlijkse regionale Docentendag, waar docenten ervaringen delen en input geven voor nieuwe activiteiten.

Vijfentachtig bedrijven doen mee aan Jet-Net en bereiken samen  honderdzeventig scholen. Zij investeren voor de lange termijn in Jet-Net, om te zorgen dat de activiteiten structureel deel gaan uitmaken van de lesprogramma’s.

 

 

Meer in Duurzaamheid

LiveWIRE

Elk jaar ondersteunt Shell in Nederland met het LiveWIRE-programma meer dan achthonderd innovatieve startende bedrijven

Shell eco-marathon

Shell Eco-marathon is één van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid.