LiveWIRE is een internationaal programma waarmee Shell ondernemerschap stimuleert. In Nederland richt LiveWIRE zich op innovatieve starters. Stormvaste paraplu’s, energie besparende airco hemelbedden, schedelimplantaten en schone desinfectanten zijn slechts enkele van de innovatieve ideeen die ondernemers met lef tot een succesvol bedrijf hebben omgezet. LiveWIRE biedt ondersteuning bij de groei en ontwikkeling in de eerste vijf jaar van het bestaan van dit soort bedrijven.

In totaal hebben sinds de oprichting van het programma in 1982 al meer dan tien miljoen jonge ondernemers contact gehad met LiveWIRE-programma's op internationaal niveau.

Shell in Nederland ondersteunt LiveWIRE om de innovatieve kracht van Nederland te versterken. Met hun vernieuwende producten creëren de ondernemers werkgelegenheid en zorgen ze voor economische groei.

LiveWIRE wordt in Nederland uitgevoerd door de Kamer van Koophandel. Ondernemers die tussen de een en vijf jaar actief zijn krijgen drie jaar lang kosteloos advies, trainingen en de mogelijkheid tot netwerken. Ze profiteren ook van het goede netwerk van Shell en de Kamer van Koophandel.

Elk jaar strijden de beste ondernemers, tot maximaal 35 jaar, uit het Nederlandse programma om de Shell LiveWIRE Award.

Daarnaast vindt ieder kwartaal Rising Star, een online competitie plaats. Rising Star is bedoeld voor alle innovatieve ondernemingen in Nederland, die niet langer bestaan dan vijf jaar.

Kom meer te weten over het LiveWIRE programma via www.livewire.nl. Of kijk op www.shell-livewire.com voor details over het programma in een van de andere 15 landen.

Volg ons ook via Twitter: #LiveWIRENL