Een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid is een activiteit die goed past bij Shell omdat veiligheid op de weg een hoge positie inneemt op onze veiligheidslijst.

Het aantal ziekenhuisopnamen door fietsongelukken waarbij de jeugd betrokken is, vertoont nog steeds een stijgende lijn. We zien ook dat fietsers, gevolgd door bromfietsers, slachtoffer zijn van de meeste verkeersongelukken met letsel.

VVN is onze partner in het verkeerspleinproject. Deze organisatie heeft bij uitstek kennis over verkeersveiligheid. VVN verzorgt al verkeerslespakketten voor lagere scholen.

Het Shell-VVN Mobiele Verkeersplein staat gedurende een dag op een centrale plek in een stad of dorp. Verschillende klassen en/of verschillende scholen kunnen het verkeersplein dan bezoeken op die dag.

We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier de kinderen op een goede en speelse manier kunnen voorbereiden op deelname aan het hedendaagse verkeer. Met als uiteindelijk doel bij te dragen aan het terugdringen van het aantal jeugdige verkeersslachtoffers.

Wat is een Shell-VVN Mobiel Verkeersplein?

Een fraai bestickerde vrachtwagen rijdt voor. De laadruimte opent en er komt een hele verzameling uit met onder meer verkeersborden, skelters, fietsjes, zebrapadaanduidingen en stoplichten.

Daarmee ontstaat een parcours waarop de jonge deelnemers naar hartenlust verkeersregels en –situaties kunnen oefenen. Verkeersplein-medewerkers staan klaar om de kinderen te helpen en te wijzen op gevaarlijke verkeerssituaties. Het is niet alleen leerzaam voor de kinderen; ze vinden het ook erg leuk.

Ga naar de website voor meer informatie of om uw school of de school van uw kind op te geven - opent in een nieuw venster

Meer in Duurzaamheid

gerelateerde artikelen

Shell Eco-marathon is één van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid.

Shell in de buurt

In de omgeving van onze vestigingen sponsoren we projecten op het gebied van educatie, cultuur en sociaal maatschappelijke initiatieven.