De sollicitatieprocedure

Carrière opties bij Shell

Bekijk onze actuele vacatures Als je een baan vindt die bij je past, klik dan op de knop "Online sollicitatie versturen". Als er momenteel geen passende vacatures zijn, kun je je registreren om een zoekopdracht aan te maken. Je kunt ook lid worden van de Shell Talent Community om updates te ontvangen over carrièrekansen, grote projecten en conferenties op jouw vakgebied. Je gegevens zijn ook beschikbaar voor onze recruiters, die contact met je opnemen als ze een passende vacature hebben.

Vacatures en solliciteren

Als je al eerder hebt gesolliciteerd naar een baan bij Shell, kun je direct doorgaan naar je persoonlijke profiel en een sollicitatie voor een andere baan insturen. Als je niet eerder contact met Shell hebt gehad, moet je je eerst registreren en een profiel aanmaken. Daarna kun je je sollicitatie versturen. We bevestigen binnen 48 uur de ontvangst van je sollicitatie. Je kunt de status van je sollicitatie controleren door in te loggen en op de link "Status Sollicitatie" te klikken.

Het sollicitatiegesprek

Bij een succesvolle sollicitatie regelen we binnen ongeveer twee weken een telefonisch sollicitatiegesprek. Dit duurt over het algemeen drie kwartier tot een uur. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen over de functie en hoe het is om bij Shell te werken.

Wij bekijken jouw potentieel

Als het gesprek goed gaat, word je binnen circa drie weken uitgenodigd voor een beoordeling. Indien de beoordelaars/vragenstellers zich op een andere locatie bevinden dan u, regelen wij een virtueel gesprek. De beoordeling bestaat uit een op basis van gedragscriteria gestructureerd gesprek, een inhoudelijke discussie of een presentatie en in sommige gevallen ook een scenario-oefening. Een en ander duurt ongeveer vier uur. Je kunt ons dan ook meer vragen stellen over bijvoorbeeld het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Binnen enkele dagen ontvang je nader bericht van ons.

De aangegeven tijden dienen uitsluitend als richtlijn. Als er veel sollicitaties zijn, kan de procedure wat langer duren. Shell en organisaties die namens Shell personeel werven, vragen op geen enkel moment in het sollicitatieproces om geld of betalingen van sollicitanten. Iedereen die direct of indirect door Shell een baan krijgt aangeboden, moet verplicht een formele wervingsprocedure doorlopen.

Ook in Professionals

Vacatures zoeken voor professionals

Bekijk de carrièremogelijkheden bij Shell en ontdek hoe je iets voor de maatschappij kunt betekenen.

Waarom Shell?

Kom werken bij een opmerkelijk team dat zich geheel richt op de ontwikkeling van energiebronnen die nodig zijn om vooruitgang een nieuwe impuls te geven.