Waarom Pernis?

Ben je geïnteresseerd in een loopbaan die wordt gekenmerkt door grootschaligheid en complexiteit? Dan is Pernis de plek voor jou, want dat is de grootste raffinaderij in Europa, met een oppervlakte van duizend voetbalvelden. Het complex omvat zestig verschillende fabrieken en kan twintig miljoen ton ruwe olie per jaar verwerken.

De raffinaderij is bovendien erg flexibel, want Pernis kan allerlei speciale producten maken (smeermiddelen, stoom, stroom, en zwavel) en is in staat om op de constant veranderende marktbehoeften in te spelen om haar concurrentievermogen te waarborgen.

De dynamische omgeving op de raffinaderij betekent ook dat elke dag weer anders is: nieuwe uitdagingen, nieuwe mensen en nieuwe technologie die jou boeien en betrokken houden.

Werken in Pernis betekent echte praktijkervaring opdoen, met daarbij de kans om echt iets voor elkaar te krijgen. Bovendien zijn resultaten tastbaar, want je kunt een bijdrage leveren aan veilige en consistente productie en aan verhoging van de bedrijfszekerheid.

Succes wordt hier erkend en beloond en je krijgt talloze en gevarieerde kansen om te laten zien wat je waard bent en om te groeien.

Afgezien van de professionele uitdagingen die Pernis biedt, betekent het werken op de raffinaderij dat je onderdeel bent van een team binnen een hechte gemeenschap van 2.000 mensen waar samenwerking en veiligheid essentieel zijn voor optimale bedrijfsprestaties.

Ook is het een gemeenschap die veel waarde hecht aan leren en aan professionele ontwikkeling, en waarin iedereen deelneemt aan training in kwaliteit en aan cursussen over alle aspecten van het werk.

Vanuit Pernis heb je tevens toegang tot een wereldwijd netwerk van de knapste technische koppen, en waarin potentieel talloze internationale loopbaanmogelijkheden bij Shell liggen.

SHELL PERNIS BIEDT UITDAGENDE BANEN BINNEN DE VOLGENDE AFDELINGEN

Operations

Binnen de afdeling Operations staat het vakmanschap van de operator centraal. De afdeling omvat ongeveer zestig verschillende fabrieken, die dagelijks ruim 400.000 vaten ruwe olie verwerken tot olieproducten en basischemicaliën.

Maintenance

Maintenance zorgt voor het onderhoud en optimale prestaties van Shell’s fabrieken en installaties.

Turnaround & Projects

De afdeling Turnaround & Projects is een dynamische afdeling met een portfolio van meer dan 150 projecten en jaarlijks een tiental grote Turnarounds, waarbij fabrieken stilgelegd worden voor groot onderhoud.

Engineering & Assurance

Engineering & Assurance speelt een sleutelrol bij de technische integriteit en de betrouwbaarheid van de procesinstallaties van Shell Pernis. Op de afdeling werken technische professionals met een brede ervaring in diverse technische vakdisciplines.

Technologie, Process Control en Process Engineering

De Technologieafdeling is betrokken bij tal van activiteiten op het bedrijf en biedt daarom diverse carrièremogelijkheden. Als unit-technoloog ben je bijvoorbeeld nauw betrokken bij de dagelijkse bedrijfsvoering en ben je mede verantwoordelijk voor het optimaliseren van de fabrieken.

Als proces control-technoloog of systeembeheerder draag je zorg voor de complexe automatisering en regeltechniek. Proces Engineers stellen zeker dat elke verandering, groot of klein, vertaald wordt in een veilig ontwerp. In al deze rollen werk je continu samen met andere disciplines, veelal in projectteams, die de concurrentiekracht van ons bedrijf ook op de lange termijn veilig stellen.