Shell Graduate Programme

Geef je carrière een impuls met een baan in ons toonaangevende Graduate Programma; speciaal voor starters of indien je niet langer dan 3 jaar geleden bent afgestudeerd aan de universiteit.

Via een gestructureerd leerprogramma, praktijkprojecten, continue feedback en ondersteunende collega's biedt het Shell Graduate Programme je de kans om te groeien en een verschil te maken in de door jou gekozen specialisatie.

Solliciteren voor het Shell Graduate Programme

Of je nu gaat voor een technische of een commerciële functie, in beide gevallen geeft het Shell Graduate Programme je carrière een boost. Het programma is ontwikkeld om kennis en vaardigheden op te doen die je nodig hebt om manager in ons bedrijf te worden. Je begint meteen al met een uitgebreid introductieprogramma, waarbij je systematisch kennismaakt met alle aspecten van de organisatie.

Afhankelijk van het door jou gekozen traject doe je mee aan een ontwikkelingsprogramma van twee tot vijf jaar waarin praktijkervaring wordt gecombineerd met trainingen. Je krijgt inspirerende praktijktaken en raakt vertrouwd met onze bedrijfswaarden.

Wij bieden je een marktconform startsalaris en andere uitstekende arbeidsvoorwaarden. Je verdiept je kennis via een gestructureerd leerprogramma en je krijgt een mentor en een supervisor die je begeleidt en opbouwende feedback geeft.

Wij willen graag werken met gemotiveerde en enthousiaste studenten en starters die een verschil willen maken in de energietransitie

Sollicitatieprocedure

Stages / Assessed internships

Ben jij bezig met je master? Dan is een (afstudeer)stage bij Shell dé kans om erachter te komen welke impact jij kunt maken in de energie-industrie.

Een (afstudeer)stage is een goede manier om Shell en de energiesector te leren kennen. Het kan je ook een beter beeld geven welke carrière of discipline bij jou past. Er is een uitgebreid scala aan mogelijkheden voor (afstudeer)stages voor master studenten. Bij je sollicitatie kun je aangeven in welke discipline je geïnteresseerd bent of op welk onderwerp je wilt afstuderen. Wij gaan daar dan voor je mee aan de slag.

De stages die we aanbieden, duren meestal 12 weken, maar soms wel 12 maanden. Je wordt dagelijks volledig betrokken bij projecten die passen bij jouw interesse en vaardigheden. Je werkt in een projectteam samen met professionals van verschillende vakgebieden. Daardoor krijg je een beter beeld van waar wij aan werken en hoe wij samenwerken. Wat zijn de uitdagingen en wat krijgen wij voor elkaar? Je wordt begeleid en ondersteund door een supervisor en een mentor; zij geven met regelmaat constructieve feedback waardoor je de kans krijgt om te groeien. En bij een succesvolle afronding van je stage is de intentie om je ook gelijk een plaats in ons Graduate Programma aan te bieden.

Shell (afstudeer)stages in een oogopslag:

 • Meestal 12 weken, maar soms wel 12 maanden in een door jou gekozen vakgebied
 • Een echt project waarmee je echt verschil kunt maken
 • Ontwikkel je kennis en vaardigheden en groei!
 • Bouw waardevolle netwerken en contacten voor toekomstige carrièremogelijkheden

Wij willen graag werken met gemotiveerde en enthousiaste studenten die een verschil willen maken in de energietransitie

Sollicitatieproces

Sollicitatietips

Hier vind je informatie over de stappen en procedures waarmee je te maken krijgt wanneer je solliciteert bij Shell, en enkele tips om je sollicitatie succesvol te laten verlopen.

Haal het maximale uit je cv

Je cv is een belangrijk element in elke sollicitatieprocedure. Het is het podium waarop je jezelf presenteert en laat zien wat je hebt bereikt.

Dit zijn enkele handige tips die je kunnen helpen om jezelf zo goed mogelijk neer te zetten:

 • Zorg dat je cv up-to-date is
 • Probeer je te beperken tot twee A4'tjes en gebruik een eenvoudige lay-out
 • Gebruik kopjes als 'Opleiding' en 'Loopbaan' om de verschillende onderdelen te markeren
 • Doe geen algemene uitspraken over jezelf, maar leg bijvoorbeeld uit wat je hebt gedaan. Op die manier onderbouw je je kwaliteiten
 • Probeer je vaardigheden en ervaringen te koppelen aan de vereisten van de functie waarop je solliciteert
 • Zorg dat je LinkedIn-profiel is bijgewerkt, want dan ben je sneller klaar met het invullen van het sollicitatieformulier.

Persoonlijke gegevens: Je volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer zijn het belangrijkst. Zorg dat de volledige naam die je opgeeft, exact overeenkomt met die in andere officiële documenten.

Informatie over je opleiding: Vermeld je opleidingen in omgekeerd chronologische volgorde, zodat de opleiding die je het laatst hebt gevolgd, bovenaan staat. Vermeld bij elke opleiding de naam van de instelling, de periode waarin je daar studeerde, en de kwalificaties die je hebt behaald, of die je gaat behalen wanneer je bent afgestudeerd. Vermeld eventueel relevante modules, projecten en proefschriften die je hebt afgerond, cijfers die je hebt behaald, en professionele vaardigheden die je hebt opgedaan.

Loopbaan en werkervaring: Alle werkervaring telt, ongeacht of het gaat om betaald werk, vrijwilligerswerk of stages. Geef deze in omgekeerd chronologische volgorde op. Zet de datums erbij om aan te geven hoe lang je in een bepaalde functie werkzaam was. Geef aan wat je hebt bereikt en welke vaardigheden je hebt ontwikkeld.

Prestaties en andere interesses: Met deze informatie laat je zien dat je een evenwichtig persoon bent met een brede kijk op het leven. Richt je op recente voorbeelden, beschrijf je bijdragen en wat je hebt geleerd, en hoe je dat hebt gedaan.

Fase 1: Virtual Job Tryout en On-Demand Video Interview

Nadat u uw sollicitatie hebt ingediend, wordt u uitgenodigd om de Virtual Job Tryout te voltooien. U kunt een Realistic Job Preview invullen om meer te weten te komen over het Shell Graduate Programme and Assessed Internship. Je krijgt vragen over hoe je zou omgaan met werkuitdagingen en samenwerken met collega's, gevolgd door vragen over jou! We willen uw verhaal horen en meer te weten komen over uw benadering van verschillende situaties. Zodra u de Virtual Job Tryout hebt voltooid, start u het On-Demand Video Interview. Je krijgt zoveel tijd als je nodig hebt om je voor te bereiden op elk van de drie vragen, dan heb je twee minuten om je antwoord op te nemen.

De Virtual Job Tryout en On-Demand Video Interview duurt ongeveer 40 minuten. Je kunt je voortgang opslaan, maar deze moet wel binnen 7 dagen na ontvangst van de uitnodiging worden voltooid.

Zodra de Virtual Job Tryout en het On-Demand Video Interview zijn voltooid, zal een Shell Recruiter uw sollicitatie en antwoorden beoordelen. Afhankelijk van de huidige vacatures kunt u worden uitgenodigd om een Final Assessment bij te wonen.

Fase 1: On-demand video interview

 • Op basis van jouw score in de Fase 1 Assessments, krijg je mogelijk een uitnodiging voor het Fase 1 On demand video interview (ODVI). Dit duurt zo’n 20 minuten en moet worden afgerond binnen 10 dagen na het ontvangen van de uitnodiging. Dit korte video interview, dat je zelf opneemt, is de kans om je aan ons te presenteren. Je kunt vertellen over jezelf en over je kwalificaties. Daarnaast stellen enkele van onze huidige graduates je een aantal vooraf opgenomen competentiegerichte vragen. Je mag het gesprek opnemen op elke plek waar internet is op het moment dat jou het beste uitkomt. Je krijgt in totaal 5 vragen. Voor elke vraag krijg je 30 seconden de tijd om je voor te bereiden en 3 minuten om het antwoord op te nemen.
 • Kies een rustige plek met een goede internetverbinding
 • Test je webcam en je microfoon
 • Zorg dat de omgeving goed is verlicht en dat je duidelijk zichtbaar bent.
 • Onze voorkeursbrowsers zijn Chrome, Firefox en Safari (de nieuwste versies). Klik hier voor meer informatie over de vereisten ten aanzien van het systeem en de internetsnelheid. Klik hier voor meer informatie over de vereisten ten aanzien van het systeem en de internetsnelheid.
 • Denk na over de reden waarom je solliciteert en over je meest in het oog springende ervaringen. Zorg dat je hier op een onderhoudende manier over kunt praten.

De Virtual Job Tryout en On-Demand Video Interview duurt ongeveer 40 minuten. Je kunt je voortgang opslaan, maar deze moet wel binnen 7 dagen na ontvangst van de uitnodiging worden voltooid.

Zodra de Virtual Job Tryout en het On-Demand Video Interview zijn voltooid, zal een Shell Recruiter uw sollicitatie en antwoorden beoordelen. Afhankelijk van de huidige vacatures kunt u worden uitgenodigd om een Final Assessment bij te wonen.

Fase 2: Final Assessment

 • Test je systeem op de dag voor het gesprek. In de aanloop naar het gesprek kun je voor dit doel onze virtuele gespreksruimte gebruiken.
 • Controleer op de Specifications-pagina van HireVue of jouw apparaat voldoet aan de specificaties die voor dit gesprek zijn vereist.
 • Neem de tijd om je echt vertrouwd te maken met de casestudy die je van tevoren ontvangt (90 tot 120 minuten moet voldoende zijn).
 • Bereid je voor om een presentatie te geven voor je beoordelaars en eventuele vragen van hen te beantwoorden.
 • De beoordeling neemt maximaal tweeënhalf uur in beslag. Plan deze sessie van tevoren, zodat je niet wordt gestoord en goed bent voorbereid.
 • Tijdens dit gesprek word je niet beoordeeld op je technische kennis. Daarover hoef je je dus geen zorgen te maken. Richt je in plaats daarvan op het tonen van je analytische vaardigheden, motivatie, enthousiasme, besluitvaardigheid en je vermogen om op alle niveaus effectief te communiceren en samen te werken.
 • Bereid je voor door informatie te verzamelen over Shell en vertrouwd te raken met de activiteiten, projecten, sites en waarden van Shell.
 • Informeer je over de criteria ten aanzien vaardigheden, prestaties en samenwerking die wij gebruiken om kandidaten te beoordelen.
 • Denk tijdens het gesprek goed na over de vragen die worden gesteld. Neem even de tijd om je gedachten te ordenen en steek niet gelijk van wal.
 • Zorg dat je je antwoorden goed onderbouwt en datgene aantoont waarnaar de beoordelaar op zoek is. Richt je altijd op datgene wat jij hebt gedaan. Wees altijd enthousiast over datgene wat je hebt bereikt.
 • Zorg dat je antwoorden betrekking hebben op de vragen die worden gesteld. Geef voldoende achtergrondinformatie, maar zorg dat je daarbij niet van het thema afwijkt.
 • Bedenk vooraf enkele vragen die je aan het eind kunt stellen, zodat je het gesprek met een positieve en onderzoekende houding kunt afsluiten.

We hopen dat je sollicitatie jouw eerste succes wordt in een lange reeks van successen in jouw carrière. Vergeet niet dat we graag willen dat het goed met je gaat. Succes!

Ook in deze rubriek

Young Shell

Impact maken en mooie ervaringen opdoen. Is dat niet wat alle starters willen? In deze serie delen 10 jonge Shell-ers wie ze zijn, wat hun leven heeft veranderd en waarom ze kozen om voor Shell te werken. 

Diversiteit en inclusiviteit

Bij Shell kun je het beste uit jezelf halen. We geven talent volop de ruimte om zichzelf te ontwikkelen, ongeacht je achtergrond of hoe je in het leven staat. 

Ervaren professionals

Gebruik je talenten om binnen Shell echt een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Samen met meer dan 80.000 collega's in ruim 70 landen maak je het verschil.