IT vacature

Lees meer over de banen in het Shell IT Graduate Programme en of je hiervoor in aanmerking komt.

IT stages

Ben je op zoek naar een IT stage in een international organisatie? Lees meer over onze IT assessed internships.

Het Shell Graduate Programme

Binnen het Shell Graduate Programme volg je een opleidingstraject van drie jaar, waarbinnen je twee Corporate Functions van elk 18 maanden vervult. Een van de voordelen van het programma is dat je vanaf de eerste dag persoonlijke verantwoordelijkheid krijgt binnen onze uiterst deskundige IT-teams en samenwerkt met grote, mondiale ondernemingen als Microsoft, SAP en IBM. Wij zoeken pioniers en visionairs die samen met onze vooraanstaande IT-experts de grenzen van de activiteiten van Shell durven op te zoeken en te verleggen. Je krijgt de mogelijkheid ervaring op te doen binnen baanbrekende projecten, terwijl je creatieve oplossingen leert vinden en leidinggevende kwaliteiten leert ontwikkelen.

Informatietechnologie

Ben je een teamspeler, heb je een commerciële inslag en denk je in oplossingen? Met deze kwaliteiten zal je je zeker thuis voelen in ons IT-team. Je werkt samen met getalenteerde professionals binnen diverse, zeer complexe bedrijfsfuncties, van Finance tot Engineering. Bij Shell zijn we continu aan het innoveren. We hebben een werkomgeving die snel en uitdagend is, maar ook grote voldoening geeft.

‘Het Internet of Things is de stuwende kracht achter de toekomst van energie.’

Rene Honig, Shell VP Strategy & Innovation

Tijdens ons Graduate Programme werk je in vriendelijke en behulpzame teams en werk je samen met deskundigen die wereldwijd toonaangevend zijn op het gebied van technologie en systemen. Je nieuwsgierigheid en probleemoplossende capaciteiten zullen van pas komen in een functie als Business Analyst, Project Manager, IT Architect, Data Manager of Application Delivery Analyst. Sluit jezelf bij ons aan, zodat we samen iets bijzonders kunnen creëren.

Je gaat een opleidingstraject van drie jaar in, waarbinnen je twee functies van elk 18 maanden vervult. Een van de voordelen van het programma is dat je persoonlijke verantwoordelijkheid krijgt binnen een team dat onderdeel is van een van de grootste in-house technologiefuncties ter wereld. Je werkt samen met leveranciers als Microsoft, SAP en IBM.

Je doet praktijkervaring op binnen baanbrekende projecten en wordt begeleid door een aantal toonaangevende deskundigen op het gebied van Business Technology Management. Zo leer je je leidinggevende kwaliteiten te ontwikkelen en word je een succesvolle Shell-professional die niet heeft ingeboet op het gebied van creatief denken.

“Als je betrokken bent bij een groot project, praat je over veranderingen in gang zetten. Het werk dat ik doe maakt zichtbaar verschil voor onze organisatie en klanten.”

Yongqin Du, Shell UK Graduate van het Business Technology Programme

“Er zitten veel bytes in een vat.”

Rene Honig, Shell VP Strategy & Innovation

Functies en verantwoordelijkheden

Door verschillende functies uit te oefenen doe je praktijkervaring op binnen verschillende gebieden van deze zeer technische afdeling. Mogelijke functies zijn:

  • Business Analyst
  • Project Manager
  • User Experience Analyst

Je verantwoordelijkheden kunnen het volgende omvatten:

  • Het implementeren van mondiale projecten
  • Mensen voorzien van IT-advies en technische ontwikkelingen
  • Voorstellen ontwikkelen en bedrijfsanalyses uitvoeren

Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Business Analysis, Business Process Improvement en Risk Management zijn een aantal formele lesmodules binnen het Shell Graduate Programma. Je krijgt begeleiding waarmee je meerdere aspecten van de IT-functies bij Shell onder de knie krijgt en ontvangt technische, commerciële en leiderschapstraining waarmee je jouw technische kennis voor ons bedrijf leert in te zetten. Bij Shell is het onze cultuur om te blijven leren en daarom krijg je naast je formele training continue coaching en begeleiding en wordt je ontwikkeling regelmatig grondig geëvalueerd, om ervoor te zorgen dat je op koers blijft om het beste uit jezelf te halen.

Jouw achtergrond

Wij nemen op dit moment trainees en stagiars, afgestudeerden en young professionals aan met een universitaire Master Degree in bijvoorbeeld Computer Science, Computer Engineering, Complex Systems Engineering & Management, Business Information Technology, Information Science, Mathematics and Computer Science of Interaction technology.

Je sollicitatie

Selecteer bij je aanvraag voor het Shell Graduate Programme in Business Technology ‘IT’ als je Area of Interest.

Annmarie Mcgann

Grads in IT - Annmarie

Functie: Programme Analyst, Downstream Information Risk Management

“Dit werk geeft me voldoening, omdat ik weet dat mijn werkzaamheden een verschil maken.”

Projecten met een sterke impact op het bedrijf

Op dit moment werk ik binnen het Retail Information Risk Management Programme, waarbij het accent ligt op cyberveiligheid. Ik heb gewerkt aan het compliance programma voor betalingen, waarmee we willen zorgen dat we als bedrijf onze klantgegevens – zoals creditcardnummers, adressen, geboortedata en namen – zo optimaal mogelijk kunnen beschermen, zodat onze klanten ons als een betrouwbare onderneming zien.

Het is erg interessant werk, omdat ik het gevoel heb dat de van mij verwachte werkzaamheden bijdragen aan het algemene beleid, en ik dat ook echt terug zie en verder kan opvolgen. Het geeft me dan ook veel voldoening om te weten dat het werk dat ik doe echt een verschil maakt. Dat is een fijn gevoel en maakt me trots.

Goede balans tussen werk en privé

Iedereen waardeert de goede balans tussen werk en privé bij Shell. Bij ons worden trainees niet geacht 12 uur per dag te werken alleen maar omdat ze nieuw zijn, zoals bij veel andere bedrijven het geval is. Mensen willen best flexibel zijn, zolang je maar presteert, want dat is waar het allemaal om draait en waar je het meest om wordt gewaardeerd.

Diversiteit en inclusiviteit

Via het bedrijf EmployAbility kwam ik bij het Shell Graduate Programme terecht. EmployAbility beveelt bedrijven aan die diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel hebben staan. Ik heb zelf een ziekte die niet zichtbaar is, dus ik vond het positief dat Shell door dit bedrijf werd aanbevolen. Mijn ervaring is dat iedereen hier erg vriendelijk en tolerant is en meer dan bereid om redelijke aanpassingen door te voeren, zoals toen ik dit in het verleden nodig bleek te hebben.

Karen Nassif

Grads in IT - Karen Nassif interacting

Functie: Business Analyst in Trading & Shipping

“Selectief zijn in wat je doet en welke oplossingen van toegevoegde waarde kunnen zijn.”

Eenvoudige oplossingen wereldwijd

Momenteel werk ik aan de Global Cargo Tracking Tool; we weten nu al exact waar ter wereld de schepen die ruwe olie vervoeren zich bevinden, maar we willen ook de posities van schepen die andere producten transporteren weten. Deze transporteren bijvoorbeeld vliegtuigbrandstof of smeermiddelen en op dit moment ben ik deze tool op diverse schepen aan het invoeren, zodat we ze kunnen volgen en kunnen inschatten wanneer ze hun bestemming bereiken. Hiermee kunnen handelaren betere beslissingen maken op het gebied van vraag en aanbod. Momenteel worden hier spreadsheets voor gebruikt.

Echte toegevoegde waarde creëren

Ik werkte aan een klein project waarbij het proces dat bij Hedging wordt gebruikt op een paar punten werd aangepast, iets wat het bedrijf veel heeft opgeleverd. Je moet selectief zijn in wat je doet en goed bedenken welke oplossingen van toegevoegde waarde voor het bedrijf kunnen zijn.

IT voor een energiemaatschappij

Voor het Graduate Programme hoef je geen technische vaardigheden te hebben om je taken goed uit te voeren. Het draait erom dat het bedrijf en belanghebbenden het meeste voordeel uit IT kunnen halen en hoe technologie het bedrijf vooruit kan helpen. 

Inspirerende collega’s

Shell is één grote, fijne gemeenschap. Ik voel dat ik echt deel uitmaak van een zeer gevarieerde, jonge en ambitieuze kring mensen die Shell en zichzelf elke dag opnieuw beter willen maken.

De tijd om te leren en te groeien

Shell heeft mij de kans gegeven ervaring op te doen en mezelf te ontwikkelen. Men streeft er naar een zo hoog mogelijk opleidingsniveau en wil er zeker van zijn dat de trainees alle training krijgen die ze nodig hebben om hun taken uit te voeren. Ze geven ons de tijd en zijn geduldig, terwijl wij ondertussen leren en ervaring opdoen, zodat we daarna alle vaardigheden bezitten om werkelijk aan het bedrijf bij te dragen.

Ryan Foreman

Grads in IT - Ryan

Functie: Project Analyst, Tactical And Competitive IT (TACit)

Zoveel meer dan coderen

Binnen mijn functie bij Shell werk ik aan ons big data-systeem dat alle informatie van onze Shell-retailklanten van alle 43.000 locaties over de hele wereld verzamelt. Ik verwerk alles en gebruik de informatie voor oplossingen om de klantervaring te verbeteren. Men denkt weleens dat IT-werkzaamheden vooral bestaan uit coderen, programmeren, telefoontjes beantwoorden of een helpdesk bemannen. Maar bij Shell is het zoveel meer. We proberen oplossingen te vinden die direct toegevoegde waarde hebben voor het bedrijf.

De vaardigheden ontwikkelen om te slagen en leiding te geven

Het leer- en ontwikkelingsproces omvat veel meer dan alleen IT-vaardigheden. We leren onze leidinggevende kwaliteiten ontwikkelen via cursussen die trainees van over de hele wereld samenbrengen. Alles draait om hoe je je tot een leider kunt ontwikkelen. Als je meedoet aan het Shell Graduate Programme ben je niet zo maar iemand die op de IT-afdeling werkt, maar word je gezien als een toekomstig leider.

Een sterk IT-netwerk van zowel nieuwe trainees als senior managers

De groep mensen binnen het Business Technology Programme is geweldig. Connect IT is onze gemeenschap van jonge IT-professionals en trainees. Er zitten nieuwe trainees in en meer ervaren mensen die hier al 10 of 15 jaar zitten. De senior managers zijn zo toegankelijk, ze drinken graag een kopje koffie met je en staan altijd open voor een gesprek over carrièrekansen.

Mondiale mogelijkheden

Ik vind het erg interessant om in een mondiaal bedrijf te werken. Het gaat me niet zozeer om waar we overal ter wereld werken, maar meer om de hoeveelheid beschikbare projecten en de verschillende soorten ervaringen die ik kan opdoen. Ik kan bijvoorbeeld werken in Upstream, een onderdeel van Engineering en sterk gericht op grote assets als olieplatforms, maar ook in Fast Moving Consumer Goods (FMCG), waar ik op dit moment werk. Er zijn altijd mogelijkheden om iets nieuws te leren of andere mensen te leren kennen, en dat vind ik geweldig.

Stijn Van Den Enden

Stijn van den Enden

Functie: Business Analyst in Downstream IT Manufacturing

“Ik voel dat ik bij Shell word uitgedaagd”

Brede focus: meerdere disciplines en culturen

Ik houd van mijn baan omdat deze is gericht op het werken met meerdere disciplines en culturen. Ik werk vooral met mensen in Planning, Operations, Maintenance en natuurlijk IT. Mijn belangrijkste uitdaging is al deze belanghebbenden op één lijn te krijgen. Zodra iedereen er hetzelfde instaat, moet ik ervoor zorgen dat ze samenwerken om zo tot de ideale oplossing te komen. Het geeft me het beste gevoel van de wereld als dat lukt!

Impact op het bedrijf

Toen ik in de raffinaderij in Pernis werkte, sprak ik met medewerkers in de controlekamers over het updaten van software en hardware, om ervoor te zorgen dat de productie soepel en efficiënt bleef lopen. Daar ter plekke kon ik precies zien wat er aan de hand was en de operationele efficiëntie verbeteren doordat ik direct contact met mijn collega’s had.

Verbonden om tot betere oplossingen te komen

Het sociale leven in Pernis is geweldig. Young Shell, het trainee-netwerk, organiseert heel veel sociale, educatieve en leuke evenementen. En elke maand zijn er lunches, etentjes en borrels. Via dit soort netwerken kan ik mijn ervaringen delen.

Werken met zeer deskundige mensen die graag samenwerken

Toen ik op zoek was naar een baan, overwoog ik bij een adviesbureau te gaan werken. Ik heb toch voor Shell gekozen, omdat ik daar als contractor al voor had gewerkt en het gevoel had dat ik tijdens die periode het meeste werd uitgedaagd. Het werken met zeer deskundige mensen met verschillende achtergronden bood me een nieuw perspectief en hierdoor zag ik dingen die ik vroeger nooit gezien zou hebben. Ik wil ook graag in het buitenland werken, wat mogelijk is omdat Shell in veel landen vestigingen heeft. Shell heeft een cultuur waarin wordt samengewerkt, met flexibele werkuren, zodat ik mijn vrienden gewoon kan blijven zien en een sociaal leven heb.

Thijs Voets

 Thijs Voets

Functie: Project Analyst

“Een nieuwe uitdaging in elk project”

Tijdens mijn eerste functie meerdere projecten beheren

Tijdens mijn eerste functie, in HR, gebruikte ik IT ter ondersteuning. Ik werkte aan meer dan 11 projecten, waarbij ik begeleiding bood om van die projecten ‘live’ diensten voor het bedrijf te maken. De projecten moesten aan de ondersteunende diensten worden overgedragen, en de resultaten moesten duurzaam en op lange termijn goed te onderhouden zijn. Dit project was een geweldige ervaring. Niet alleen omdat ik met meerdere belanghebbenden mocht werken, maar ook om dat het me een duidelijk inzicht gaf in de manier waarop Shell projecten en diensten levert.

Het bedrijf waardeert echt je sterke punten

Het bedrijf heeft veel vertrouwen in mij gesteld, zodat ik tijdens mijn projecten verschillende dingen kon uitproberen. Ik kreeg begeleiding en ondersteuning, maar mocht in hoge mate zelf beslissen hoe ik het werk aanpakte, wat ik heel erg prettig vond.

Projecten met tastbare resultaten

Toen ik nadacht over waar ik wilde gaan werken, sprong Shell er op twee punten duidelijk bovenuit. Ten eerste trok de omvang van het bedrijf me aan, omdat het me een grote diversiteit aan mogelijkheden en ervaringen bood die je normaal gesproken niet binnen één bedrijf vindt. Ten tweede vond ik het een aantrekkelijke gedachte dat trainees twee verschillende functies mogen vervullen, allebei met tastbare resultaten. De projecten hebben invloed op mondiaal niveau en je hebt nooit het gevoel dat je je tijd aan het verspillen bent aan een project dat geen belangrijke rol zal spelen in de toekomst.

Meer informatie over het Graduate Programme

Graduate Programme

Geef je carrière een impuls met een baan in ons toonaangevende Graduate Programma; speciaal voor starters of indien je niet langer dan 3 jaar geleden bent afgestudeerd aan de universiteit.

Voordelen van werken bij Shell

Ontdek de voordelen van werken bij Shell, van onze uitstekende opleidingsprogramma's tot de uitgebreide mogelijkheden voor netwerken en samenwerking.