Wat is CO₂-neutraal rijden?

Bij Shell kunt u de CO₂-uitstoot van getankte brandstof compenseren door bosbeschermende natuurprojecten te steunen.

Lees meer over CO₂-neutraal rijden

Hoe werkt CO₂-compensatie?

Wat is CO₂ eigenlijk? Wat is hierbij de rol van bomen? Hoe werkt de compensatie van mijn CO₂ precies?

Lees meer over deze en andere vragen over CO₂-compensatie

Wat zijn de resultaten?

Klik op de gemarkeerde gebieden voor meer informatie over elk gebied
sample
Detail 1

Al 16.477 rondjes om de wereld gecompenseerd.*

Sinds april 2019 hebben veel Nederlanders de CO₂ gecompenseerd voor de brandstof die zij tankten. Met het aantal gecompenseerde liters brandstof kun je 16.477 keer CO₂-neutraal om de wereld rijden. 1 rondje om de wereld staat gelijk aan 40.008 km. Een gemiddelde automobilist rijdt elke 2 jaar een rondje om de wereld. 

Lees hier meer over de voortgang

Detail 2

Dit staat gelijk aan de CO₂-opname door 302.830 bomen.*

Er zijn in totaal 302.830 bomen nodig om de CO₂-uitstoot van alle gecompenseerde liters brandstof te neutraliseren. Dankzij de vele CO₂-neutrale tankbeurten van onze klanten dragen we daar samen aan bij! 

Lees meer over de voortgang

Klik op de gemarkeerde gebieden voor meer informatie over elk gebied

Meer over CO₂-compensatie bij Shell

Bomen planten samen met Staatsbosbeheer

Los van internationale natuurprojecten, investeert Shell ook dichter bij huis in groen. Staatsbosbeheer en Shell werken samen aan schoner en groener bos in Nederland. Dankzij deze samenwerking planten we 5 miljoen bomen in de komende 12 jaar.

Lees hier meer

De CO₂-compensatieprojecten die we steunen

Door CO₂-neutraal te rijden steunt u samen met Shell internationale, gecertificeerde CO₂-compensatieprojecten. Bijvoorbeeld de REDD+ projecten Cordillera Azul in Peru of Katingan Mentaya in Indonesië.

Lees hier meer

“Er bestaat niet één enkele oplossing voor de aanpak van klimaatverandering. Een transformatie van het wereldwijde energiesysteem is nodig. Van elektriciteitsproductie tot industrie en transport. Shell zal haar steentje bijdragen. Onze focus op natuurlijke ecosystemen is een stap die we vandaag zetten om de overgang naar een koolstofarme toekomst te ondersteunen. Dit is een aanvulling op onze bestaande inspanningen, van het verminderen van de koolstofintensiteit van olie- en gasactiviteiten tot investeringen in hernieuwbare energiebronnen.”

Ben van Beurden, Chief Executive Officer Royal Dutch Shell