EERST VOORKOMEN VAN CO₂-UITSTOOT

co2-neutraal-rijden-compenseren

De uitdaging is om te voorzien in de wereldwijd groeiende vraag naar energie en tegelijkertijd minder CO₂ uit te stoten. Shell wil actief bijdragen aan de versnelling van de Nederlandse transitie naar duurzame energie. Dit doen we op verschillende manieren.

Zo investeren we met Shell Recharge in snellaadpalen voor elektrische auto’s, die stroom afgeven die is opgewekt uit Nederlandse wind. Ook zullen we dit jaar starten met de bouw van het eerste Shell-waterstofstation in Nederland. 

Om klimaatverandering tegen te gaan moet CO₂-uitstoot dus zoveel mogelijk worden voorkomen. Uitstoot die niet of moeilijk verminderd kan worden, kunnen we op een andere manier goedmaken en dat wordt compenseren genoemd. 

U kunt samen met Shell de CO₂-uitstoot van de door u gekochte brandstof compenseren. We bieden hiervoor verschillende mogelijkheden. CO₂-compensatie vindt plaats via internationale, gecertificeerde CO₂-compensatieprojecten, waar CO₂ wordt gecompenseerd door de bescherming van bos en het planten van bomen.

MEER OVER CO₂-COMPENSATIE BIJ SHELL

Zo rijdt u CO₂-neutraal

We bieden u de mogelijkheid om rekening te houden met het milieu door te kiezen voor CO₂-neutraal rijden.

Lees hier op welke manieren dit kan.

De CO₂-compensatieprojecten die we steunen

Uw bijdrage gaat naar verschillende internationale, gecertificeerde CO₂-compensatieprojecten. 

Lees hier meer over bijvoorbeeld het project Cordillera Azul in Peru of Katingan Mentaya in Indonesië. 

Hoe werkt CO₂-compensatie?

Bij Shell kunt u op 3 manieren de CO₂-uitstoot van de door u getankte brandstof compenseren. Maar wat is CO₂ eigenlijk en wat is de rol van bomen hierbij? 

Lees hier hoe dit precies in z’n werk gaat.

Volg samen met ons de voortgang

Graag houden we u op de hoogte van de voortgang van CO₂-compensatie.

 • rondje-om-de-wereld

  Al 11.893 rondjes om de wereld gecompenseerd.*

  Op basis van het totaal aantal liters brandstof waarvoor CO₂ gecompenseerd is, zijn er qua afstand al 11.893 rondjes om de wereld CO₂-neutraal gereden. 1 rondje om de wereld staat gelijk aan 40.008 km. Een gemiddelde automobilist rijdt elke 2 jaar een rondje om de wereld.

  Lees hier meer over de voortgang

 • bomen

  Dit staat gelijk aan de CO₂-opname door 218.588 bomen.*

  Er zijn in totaal 218.588 bomen nodig om de CO₂-uitstoot van alle gecompenseerde liters brandstof te neutraliseren.

  Lees hier meer over de voortgang

 

 

Staatsbosbeheer en Shell slaan de handen ineen

CO₂-uitstoot is een belangrijke oorzaak van klimaatverandering. Dankzij de samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Shell kunnen in 12 jaar tijd 5 miljoen bomen worden geplant. Het resultaat is een gezonder en gevarieerder bos. Het aanplanten van bomen speelt een cruciale rol in de opslag en opvang van CO₂  en kan een belangrijke bijdrage leveren aan het beperken van de opwarming van de aarde.
Bekijk het persbericht

Meer over de samenwerking met Staatsbosbeheer
energietransitie

De transitie naar duurzame energie

Wist u dat we met NewMotion toegang bieden tot zo’n 80.000 oplaadpunten op het werk en thuis, en dat we voor het vrachtverkeer het grootste netwerk in Europa uitrollen? Of dat we sinds 2017 leaserijders al de mogelijkheid geven CO₂ te compenseren? Shell draagt actief bij aan de energietransitie naar een wereld met een lagere CO₂-uitstoot door deze uitstoot te voorkomen, te verminderen en te compenseren. Met Shell Recharge kunnen elektrische auto's op steeds meer plekken gebruikmaken van snelladers waarbij de accu van de modernste elektrische auto's in ongeveer 30 minuten van 20% naar 80% oplaadt. Dit is afhankelijk van het type auto, de grootte van de batterij, het batterijniveau en de buitentemperatuur. Dit gebeurt met behulp van duurzame stroom, opgewekt door Nederlandse wind. Shell helpt ook CO₂ te verminderen door de technologische ontwikkeling van Shell V-Power Benzine en Diesel. Shell V-Power heeft bewezen onze beste prestaties te leveren, zowel in het laboratorium als op de weg. Deze benzine is verrijkt met de DYNAFLEX-technologie die zorgt voor een schonere motor en minder energieverlies in de motor. Shell V-Power Diesel kan het vermogen van uw motor tot wel 100% herstellen.

Lees meer over de energietransitie

CO₂-neutraal rijden ook voor uw bedrijf

Compenseer de CO₂-uitstoot van uw wagenpark en Shell bereidt uw bedrijf voor op de toekomst. Wilt u weten hoe u uzelf en uw collega’s CO₂-neutraal kunt laten rijden?

Meer informatie