CO₂-neutraal rijden is nu nog makkelijker

Met compensatieAAN rij je nu automatisch CO2-neutraal! Zo vergeet je het nooit meer. Of kies voor compenseren per tankbeurt.


Lees meer over de mogelijkheden

Hoe werkt CO₂-compensatie?

Wat is CO₂ eigenlijk? Wat is hierbij de rol van bomen? Hoe werkt de compensatie van mijn CO₂ precies?

Lees meer over deze en andere vragen over CO₂-compensatie

Wat zijn de resultaten?

Klik op de gemarkeerde gebieden voor meer informatie over elk gebied
sample
Detail 1

Al 85.200 rondjes om de wereld gecompenseerd.*

Sinds april 2019 hebben veel Nederlanders de CO₂ gecompenseerd voor de brandstof die zij tankten. Met het aantal gecompenseerde liters brandstof kun je 85.200 keer CO₂-neutraal om de wereld rijden. 1 rondje om de wereld is gelijk aan 40.008 km. Een gemiddelde automobilist rijdt elke 2 jaar een rondje om de wereld.

Lees hier meer over de voortgang

Detail 2

Dit staat gelijk aan de CO₂-opname door 1.381.500 bomen.*

Er zijn in totaal 1.565.910 bomen nodig om de CO₂-uitstoot van alle gecompenseerde liters brandstof te neutraliseren. Dankzij de vele CO₂-neutrale tankbeurten van onze klanten dragen we daar samen aan bij!

Lees meer over de voortgang

Klik op de gemarkeerde gebieden voor meer informatie over elk gebied

Meer over CO₂-compensatie bij Shell

Bomen planten samen met Staatsbosbeheer

Los van internationale natuurprojecten, investeert Shell ook dichter bij huis in groen. Staatsbosbeheer en Shell werken samen aan schoner en groener bos in Nederland. Dankzij deze samenwerking planten we 5 miljoen bomen in de komende 12 jaar.

Lees hier meer

De CO₂-compensatieprojecten die we steunen

Door CO₂-neutraal te rijden steun je samen met Shell internationale, gecertificeerde CO₂-compensatieprojecten. Bijvoorbeeld de REDD+ projecten Cordillera Azul in Peru of Katingan Mentaya in Indonesië.

Lees hier meer

“Er bestaat niet één enkele oplossing voor de aanpak van klimaatverandering. Een transformatie van het wereldwijde energiesysteem is nodig. Van elektriciteitsproductie tot industrie en transport. Shell zal haar steentje bijdragen."

Ben van Beurden, Chief Executive Officer Royal Dutch Shell