Het Cordillera Azul project in Peru

Het REDD+ Cordillera Azul-project in Peru helpt de natuur, de bevolking en de lokale economie.

Het mooie Cordillera Azul (Spaans voor ‘blauwe bergen’) bevindt zich in Peru’s hoogstgelegen bos tussen de Andes en het Amazone-bassin. Met prachtige bergen, blauwe lagunes, veel verschillende dieren en planten plus een multiculturele samenleving, wordt het ook wel het juweel van de Peruaanse Amazone genoemd. Dit project wil ervoor zorgen dat dit zo blijft. Cordillera Azul is een toonaangevend CO₂-compensatieproject om lokale gemeenschappen te ondersteunen en ecosystemen te verbeteren. Het project beslaat een landschap vrijwel zo groot als Nederland en beschermt 1,6 miljoen hectare bedreigd bosgebied.

Alt tag of the image

Goed voor de natuur

Dankzij Cordillera Azul zal er in 2021 ruim 22 miljoen ton minder CO₂-uitstoot zijn in de wereld. Het project biedt daarnaast bescherming aan 28 bedreigde diersoorten.

Alt tag of the image

Goed voor de bevolking

Naast het beschermen van bos helpt het project de lokale bevolking, die actief wordt betrokken. In 2021 zal het project voor ongeveer 716 banen hebben gezorgd. Ook zorgt het voor toegang tot schoon drinkwater, scholen, milieueducatie en een verbeterde toegang tot zorg. 

HANDIGE LINKS

Het REDD+ Katingan Mentaya-project in Indonesië

Het REDD+ Katingan Mentaya-project is een goed voorbeeld hoe klimaatverandering kan worden tegengegaan door de uitgifte van CO2-credits. Het project gebruikt deze CO₂-credits om 157.000 hectares (235.500 voetbalvelden) bos te beschermen. Dit maakt het ’s werelds grootste CO₂-compensatieproject, waarmee een hoeveelheid CO2 wordt gecompenseerd die gelijk staat aan de jaarlijkse uitstoot van Frankrijk.

Zo rijdt u CO₂-neutraal

We bieden u de mogelijkheid om rekening te houden met het milieu door te kiezen voor CO₂-neutraal rijden.

Lees hier op welke manieren dit kan.

Hoe werkt CO₂-compensatie?

Bij Shell kunt u op 3 manieren de CO₂-uitstoot van de door u getankte brandstof compenseren. Maar wat is CO₂ eigenlijk en wat is de rol van bomen hierbij? 

Lees hier hoe dit precies in z’n werk gaat.