Drie manieren om CO₂-neutraal te rijden

Gratis CO₂-neutraal met Shell V-Power

Zodra u Shell V-Power tankt, rijdt u kosteloos CO₂-neutraal. Shell compenseert zelf de volledige CO₂-uitstoot van elke liter Shell V-Power die u tankt: vanaf de oliewinning tot en met uw brandstofverbruik.

Lees meer

Gratis CO₂-neutraal met Miles & Me

Met ons Air Miles-programma kunt u kosteloos – zonder invloed op uw Air Miles-saldo - kiezen voor CO₂-neutraal rijden. Shell compenseert zelf de volledige CO₂-uitstoot: vanaf de oliewinning tot en met uw brandstofverbruik.

Lees meer

CO₂-compensatie bij de kassa

Tankt u benzine, diesel of lpg? Kies aan de kassa voor CO₂-neutraal rijden. Voor 1 cent extra per liter compenseert u de CO₂-uitstoot van uw eigen verbruik. Shell betaalt de compensatie vanaf de oliewinning tot aan de pomp.

Lees meer

Wie compenseert welk deel van de CO₂-uitstoot? 

De brandstof die u tankt, heeft al een hele reis afgelegd. Samen kunnen we zorgen voor CO₂-compensatie vanaf de bron tot aan het verbruik door de consument. In deze video ziet u precies wie welke CO₂-uitstoot compenseert. Als u kiest voor Shell V-Power of meedoet via Miles & Me, compenseert Shell de CO₂-uitstoot van het totale traject, inclusief uw eigen brandstofverbruik. Als u kiest voor CO₂-compensatie bij de kassa, compenseert Shell het traject tot aan de pomp.

Bekijk hier hoe we samen CO₂ compenseren

Titel: Well to Wheel animatie - U
Duur: 15 seconden

Omschrijving:

Shell biedt haar gasten de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van de gekochte brandstof te compenseren. Deze animatie laat zien hoe u dit samen met Shell kunt doen, want Shell compenseert de CO2-uitstoot vanaf de winning van ruwe olie tot aan de pomp (als u kiest om 1 cent per liter extra te betalen voor standaard brandstoffen), of het gehele traject vanaf de winning van ruwe olie tot en met uw eigen verbruik (als u Shell V-Power tankt of deelneemt aan Miles & Me).

Well to Wheel - U transcript

[Beeldbeschrijving]

Op een witte vlakke achtergrond zijn horizontaal 3 groen met witte afbeeldingen te zien. De eerste afbeelding stelt een olieveld voor, de tweede een benzinepomp en de derde een auto. Tussen deze afbeeldingen staan pijlen naar rechts, wat het traject aangeeft van het olieveld naar de benzinepomp, en van de benzinepomp naar de auto.

Een verbindingslijn verschijnt van het olieveld naar de auto afbeelding.

[Tekst in beeld]

Shell V-Power of MILES&ME
SHELL BETAALT DE VOLLEDIGE COMPENSATIE

[Beeldbeschrijving]
De lijn tussen het olieveld en auto verdwijnt en er verschijnt een nieuwe lijn tussen de benzinepomp en de auto. Boven deze lijn verschijnen er drie vlakken met de teksten: “Shell Euro 95”, “Shell Diesel” en “Shell LPG”.

[Tekst in beeld]
VOOR 1 CENT EXTRA PER LITER COMPENSEERT U DE CO2-UITSTOOT VAN UW EIGEN VERBRUIK.

[Beeldbeschrijving]
Onder de lijn tussen de benzinepomp en de auto verschijnt de tekst “ 1 CENT EXTRA PER LITER”.
De lijn, de brandstoftypen en de tekst “1 CENT EXTRA PER LITER” vervagen. Er wordt een lijn getrokken tussen het olieveld en de benzinepomp.

[Tekst in beeld]
SHELL ZORGT ER DAN VOOR DAT DE BRANDSTOF CO2-NEUTRAAL UIT DE POMP KOMT.

Internationale CO₂-compensatieprojecten

Dit jaar ondersteunt Shell onder andere het REDD+ Cordillera Azul-project in Peru en het REDD+ Katingan Mentaya-project in Indonesië. Dit zijn gecertificeerde projecten, die exact kunnen aantonen hoe en hoeveel CO₂-uitstoot wordt gecompenseerd.  

Lees hier meer

Nationale natuurprojecten

Staatsbosbeheer en Shell slaan de handen ineen voor gezonder en gevarieerder bos in Nederland. De samenwerking maakt het planten van 5 miljoen bomen in 12 jaar tijd mogelijk.

Lees hier meer over deze samenwerking