CO₂ neutrale auto op de weg langs het water

Rij CO₂-neutraal met compensatieAAN

Je CO₂-uitstoot compenseren wordt nog makkelijker met compensatieAAN van Shell. Daarmee rij je automatisch CO₂-neutraal. Zo vergeet je het nooit meer! 

Compenseer automatisch je uitstoot

We zijn veel onderweg. Werken, boodschappen doen, onze kinderen naar de sportclub brengen. Het blijft belangrijk om CO₂-uitstoot zo veel mogelijk te voorkomen. Lukt dat jou niet? Kies er dan voor CO₂-neutraal te rijden en je CO₂-uitstoot te compenseren. Dit kon al aan de kassa, maar wordt nu nog makkelijker met compensatieAAN van Shell. Daarmee rij je automatisch CO₂-neutraal.

Mobile app

automatisch compenseren

CompensatieAAN

Wanneer je je aanmeldt voor compensatieAAN betaal je bij Shell automatisch 1 cent extra per liter brandstof, waarmee je de CO₂-uitstoot van de kilometers die je rijdt, kunt compenseren. Shell compenseert dan de CO₂-uitstoot vanaf de winning van de olie tot aan de benzinepomp. Voor een gemiddelde tankbeurt van bijvoorbeeld 30 liter betaal je € 0,30 extra. Met je bijdrage ondersteunt Shell internationale CO₂-compensatieprojecten. Heb je je aangemeld en tank je Shell V-Power? Dan betaalt Shell de volledige CO₂-compensatie voor jou, inclusief de kilometers die je maakt.
 

Activeer

women at fuel station

compenseren aan de kassa

CO₂-compensatie per tankbeurt

Tank je benzine, diesel of lpg? En bepaal je liever zelf wanneer je jouw CO₂ compenseert? Kies dan bij het afrekenen voor CO₂-neutraal rijden. Voor 1 cent extra per liter compenseer je de CO₂-uitstoot van de kilometers die je ermee rijdt. Shell betaalt de compensatie vanaf de oliewinning tot aan de benzinepomp.

CO2-neutraal rijden met Miles & Me

Trouwe klanten bieden we graag iets extra's! Deelnemers van Miles & Me, het Air Miles-spaarprogramma van Shell, krijgen regelmatig een persoonlijk extraatje van ons.  Je kunt kiezen uit Extra Air Miles, een gratis shopproduct of de mogelijkheid om gratis CO₂-neutraal te rijden bij je volgende tankbeurt. Als je hiervoor kiest, compenseren wij de volledige CO₂-uitstoot van de aangekochte brandstof, inclusief de kilometers die je ermee rijdt. Deze optie kost jou niets en is niet van invloed op het Air Miles-saldo.  

Hoe start ik met compensatieAAN?

  • 1. Activeer compensatieAAN op je Air Miles-kaart

  • 2. Tank bij een bemand Shell-station

  • 3. Laat je Air Miles-kaart scannen bij de kassa

Waar gaat mijn bijdrage naartoe?

Shell ondersteunt verschillende internationale, gecertificeerde CO₂-compensatieprojecten die bijdragen aan de bescherming van bossen en het aanplanten van bomen. Deze projecten zorgen ervoor dat er minder CO₂ in de atmosfeer terechtkomt of dat de CO₂-uitstoot gecompenseerd wordt. Momenteel steunen wij bijvoorbeeld: 

Het REDD+ Cordillera Azul-project in Peru

Helpt bedreigd bosgebied te beschermen.

Het REDD+ Katingan Mentaya-project in Indonesië

Helpt 157.000 hectare bos te beschermen.

Veelgestelde vragen over compensatieAAN