We zijn allemaal veel op de weg. Om boodschappen te doen. Om onze kinderen naar sportclubs te brengen. Om te werken of in ons geval om onze brandstof te produceren en naar de stations te vervoeren. Het is voor ons allemaal belangrijk om CO2-uitstoot (koolstofdioxide) zoveel mogelijk te vermijden of te verminderen. Zo kun je zelf CO2-uitstoot al verminderen. Wil je nog meer doen? Dan kun je samen met Shell rekening houden met het milieu door CO2-uitstoot van je gekochte brandstof te compenseren.

We willen CO2-uitstoot graag, samen, terugdringen om de klimaatverandering te beperken. Om de klimaatverandering aan te pakken, moeten we CO2 die door menselijke activiteiten wordt veroorzaakt terugdringen. We bieden diverse opties om dit te doen.

We kunnen de natuur gebruiken om COop te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door ontbossing tegen te gaan en nieuwe bomen te planten. Bomen helpen namelijk om de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer, die zorgt voor klimaatverandering, te verminderen. 

Wat is CO₂-compensatie?

CO2-compensatie is het letterlijk compenseren van CO2-uitstoot. In het gehele proces vanaf de winning van ruwe olie tot en met het verbranden van de brandstof in de motor komt er CO2 vrij. En om dit niet oneindig veel te laten worden moet er zoveel mogelijk gecompenseerd worden. Op dit moment is het soms moeilijk om CO2-uitstoot volledig te voorkomen, maar je kunt CO2-uitstoot verlagen door bijvoorbeeld met elektrische auto’s te rijden en door jouw rijgedrag aan te passen.

HOE KAN IK COMPENSEREN BIJ SHELL? 

1)       CO₂-uitstoot compenseren bij de kassa

Je kunt voor 1 cent extra per liter CO2-uitstoot van de getankte brandstof compenseren. Voor een gemiddelde tankbeurt van bijvoorbeeld 30 liter betaal je € 0,30 extra. Shell compenseert dan op haar beurt CO2-uitstoot vanaf de winning van ruwe olie tot aan de benzinepomp voor de gast.

Mobile app

2) Automatisch CO₂-uitstoot compenseren met compensatieAANAls je je aanmeldt voor compensatieAAN en Shell Euro 95, Shell Diesel of lpg tankt, dan verschijnt de 1 cent extra per liter automatisch op de kassabon na het scannen van je Air Miles-kaart. Hierdoor compenseer je CO2-uitstoot van je brandstofverbruik. Shell compenseert op haar beurt CO2-uitstoot van de winning van ruwe olie tot en met de benzinepomp. Als je je hebt aangemeld voor compensatieAAN en je tankt Shell V-Power Benzine of Shell V-Power Diesel, dan compenseert Shell CO2-uitstoot vanaf de winning van ruwe olie tot en met het brandstofverbruik.

Activeer

Waar gaat mijn bijdrage naartoe?

Shell ondersteunt verschillende internationale, gecertificeerde CO2-compensatieprojecten die bijdragen aan de bescherming van bossen en het aanplanten van bomen. Deze projecten zorgen ervoor dat er minder CO2 in de atmosfeer terechtkomt of dat CO2-uitstoot gecompenseerd wordt. Momenteel steunen wij bijvoorbeeld: 

Het REDD+ Cordillera Azul-project in Peru

Helpt bedreigd bosgebied te beschermen.

Het REDD+ Katingan Mentaya-project in Indonesië

Helpt 157.000 hectare bos te beschermen.

Veelgestelde vragen

LEES MEER

Zakelijk CO2-neutraal rijden. Nu kan het.

Compenseer de CO2-uitstoot van uw wagenpark met Shell en bereidt uw onderneming voor op de toekomst.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie. 

10 tips voor efficiënter rijden

CO2-uitstoot is een belangrijke oorzaak van klimaatverandering. Daarom is het nodig om CO2-uitstoot zoveel mogelijk te verminderen of te voorkomen. Dat kan door zo min mogelijk brandstof te gebruiken, bijvoorbeeld met efficiëntere auto’s, met het gebruik van zuinigere brandstoffen, door (gedeeltelijk) elektrisch te rijden of door het aanpassen van je rijgedrag.