Het Cordillera Azul project in Peru

Shell biedt je de mogelijkheid om CO₂-uitstoot van de liters brandstof die je bij ons tankt te compenseren. Maar hoe gaat dit precies in z’n werk? En wat maakt CO₂-uitstoot eigenlijk zo schadelijk? De antwoorden op deze en andere vragen lees je hier.

Meer over CO₂-compensatie

Wat is CO₂?

Wat is CO₂?

Koolstof oftewel 'Carbon' is opgeslagen in fossiele brandstoffen (aardolie, steenkolen, aardgas) en komt vrij als CO2 bij het verbranden hiervan. Doordat er tegenwoordig wereldwijd veel wordt uitgestoten – onder andere tijdens autorijden – warmt de aarde ook te veel op: het zogenoemde broeikaseffect. We willen CO2-uitstoot graag samen terugdringen om de klimaatverandering te beperken. Om de klimaatverandering aan te pakken, moeten we CO2 die door menselijke activiteiten wordt veroorzaakt terugdringen.

Wat is CO₂-compensatie?

Wat is CO₂ Compensatie?

CO2-uitstoot is een belangrijke oorzaak van klimaatverandering. Om klimaatverandering tegen te gaan speelt de natuur een cruciale rol. Bomen halen namelijk CO2 uit de lucht. CO2 bestaat uit koolstof (C) en zuurstof (O2). De zuurstof geven ze af aan de lucht en de koolstof slaan ze op. Bomen nemen vooral CO₂ op als ze groeien. De koolstof die ze in de groeifase hebben opgeslagen, blijft wel in de boom. Als het hout verbrandt of wegrot, komt de koolstof weer vrij in de lucht als CO2. Door bossen te beschermen en ervoor te zorgen dat er niet gekapt wordt, blijft de opgeslagen koolstof dus in de boom. Zo kun je bijdragen aan CO2-compensatie.

HANDIGE LINKS

Zo compenseer je CO2-uitstoot

Bij Shell kun je de CO2-uitstoot van de brandstof die je tankt compenseren. Compenseer ook CO2-uitstoot en draag bij aan het beschermen en aanplanten van bos. Lees meer. 

CO₂-uitstoot compenseren bij Shell

Activeer compensatieAAN en je compenseert automatisch bij elke Shell tankbeurt je CO2-uitstoot.

Meld je nu aan

Met compensatieAAN compenseer je nu automatisch CO2-uitstoot! Zo vergeet je het nooit meer. Of kies voor compenseren per tankbeurt.

CompensatieAAN