Wat zijn de resultaten?

Klik op de gemarkeerde gebieden voor meer informatie over elk gebied
sample
Detail 1

Al 123.773 rondjes om de wereld gecompenseerd.*

Sinds april 2019 hebben veel Nederlanders de CO2 gecompenseerd voor de brandstof die zij tankten. Met het aantal liters brandstof kun je 123.773 keer CO2 gecompenseerd om de wereld rijden. 1 rondje om de wereld is gelijk aan 40.008 km. Een gemiddelde automobilist rijdt elke 2 jaar een rondje om de wereld.

Detail 2

Dit staat gelijk aan de CO₂-opname door 2.274.846 bomen.*

Er zijn in totaal 2.274.846 bomen nodig om de CO2-uitstoot van alle liters brandstof te compenseren. Dankzij de vele gecompenseerde tankbeurten van onze klanten dragen we daar samen aan bij.

Klik op de gemarkeerde gebieden voor meer informatie over elk gebied

*Disclaimer 1

*Shell heeft een reeks analogieën ontwikkeld om klanten te helpen beter te begrijpen hoe koolstof wordt opgenomen en opgeslagen met behulp van de natuur. De analogieën worden gebruikt voor illustratieve doeleinden. Shell heeft uiterste zorg besteed aan de analogieën om te verzekeren dat de gegevens juist en nauwkeurig zijn. De cijfers worden gebruikt op een niet technische manier om de omvang van koolstofopslag te visualiseren. De gemiddelde boom wordt gedefinieerd als een boom met een diameter van 20 cm op borsthoogte. Jongere bomen bevatten minder koolstof dan oudere en een grotere meer dan een kleinere. De berekening van de gemiddelde vastlegging is bepaald op basis van 3.000.000.000.000 bomen (Crowther T. W., 2015) op de planeet, die samen 400 Giga ton koolstof bevatten (Erb, 2017). De gemiddelde boom bevat daarmee 0,48 t CO₂. Er wordt gerekend met 40.008 km voor een rondje om de wereld, met een gemiddeld verbruik van 1 liter brandstof per 14 kilometer. Cijfers van april 2019 tot en met januari 2021 gemeten op Shell-stations in eigendom.

*Disclaimer 2

*CO₂-compensatie voorkomt niet dat er CO₂-uitstoot vrijkomt wanneer de brandstof wordt geproduceerd of gebruikt. CO₂-uitstoot compenseren, wil zeggen het aankopen van Carbon Credits, waarmee geïnvesteerd wordt in geverifieerde projecten om bossen te beschermen en bomen te planten. Deze Carbon Credits, zijn geen gelijkwaardige vervanging voor energieoplossingen met een lagere emissie. Er wordt immers nog steeds CO₂ uitgestoten.

WIST U DAT?

 • 5xtanken

  5x tanken

  Als je 5 x 30 liter hebt getankt, dan is er één gemiddelde boom nodig om de CO₂-uitstoot voor het hele proces vanaf de winning van de ruwe olie, productie, distributie tot en met het verbruik van deze brandstof te compenseren.

 • 25xdh-a

  Van Amsterdam naar Den Haag

  Een gemiddelde boom compenseert de hoeveelheid CO₂ die vrijkomt als je 25x heen en weer rijdt van Amsterdam naar Den Haag.

 • rondje-wereld

  Rondjes om de wereld

  In twee jaar rijdt de gemiddelde automobilist ongeveer 40.000 km. Dit staat gelijk aan een rondje om de wereld (40.008 km). Er zijn 18 bomen nodig om de CO-uitstoot hiervan te compenseren.

 • visual-4-ballon

  1 ton CO₂

  1 ton CO₂ staat gelijk aan een ballon met een doorsnede van 10,2 meter. Als je twee grote personenauto's achter elkaar parkeert neemt dit ook ongeveer 10 meter in. Een gemiddelde auto die 1 op 14 rijdt, veroorzaakt met 4545 km 1 ton CO₂-uitstoot.