Waar is het lekkerste eten? Montana

Vergeet niet: Vooraf te reserveren – het restaurant sluit 's weekends om 12.00 uur.

Tip: Neem een voorbeeld aan Montana en vraag een celebrity om een servet te signeren.

Terwijl je aan tafel zit en de ober het menu aan je uitlegt, dwalen je ogen misschien af naar alle aandenken die aan de houten muren van dit restaurant in de stijl van Zwitserse chalets hangen.

Racecoureurs, rallycoureurs, motorrijders, filmsterren en grootheden uit de muziekwereld hebben hier allemaal hun sporen nagelaten. Al sinds 1967 wordt er eenvoudig Italiaans eten geserveerd in dit restaurant, dat nu in handen van de Paolucci-familie is.

Mama Rosella maakt magisch eten, terwijl Maurizio en zoon Alberto zorgen voor warmte in wat feitelijk een touristische attractie is. Je voelt je nederig wanneer je je bedenkt dat je eet op dezelfde plek waar F1-coureurs een toost hebben uitgebracht op weer een veilige race. Michael Schumacher vond Montana zo leuk dat hij Rosella zijn tweede moeder noemde. ristorantemontana.it.

Waar kun je het beste leren? Het Ferrari Museum

Vergeet niet: Je camera mee te nemen

Tip: Echte autoliefhebbers zouden een audiogids moeten nemen.

Aangezien je in de thuishaven van Ferrari bent, zou het zonde zijn om de Galleria Ferrari niet te bezoeken. Dit is het officiële tentoonstellingscentrum voor de geschiedenis van Ferrari – de man, de superauto's en de raceauto's. Er hangen F1-motoren aan de muur alsof het kunststukken zijn, zodat echte liefhebbers de volledige technologische evolutie van de sport in kaart kunnen brengen.

Ook kun je ontdekken welke rol Shell heeft gespeeld in de 12 FIA Formule 1-coureurskampioenschappen en 10 constructeurstitels die Scuderia Ferrari heeft behaald. Zorg ervoor dat de accu van je camera volledig is opgeladen want je zult vele foto's maken van de intrinsieke stylistische details die typerend zijn voor Ferrari-auto's. museo.ferrari.com 

Waar kun je het beste winkelen? De Ferrari Store

Vergeet niet: Dat iemand de creditcardrekening moet betalen!

Tip: Doe vooraf onderzoek online, maak een wensenlijstje en houd je eraan.

Winkelen in de Ferrari Store Maranello is een gevaar voor je portemonnee. Jassen, horloges, laptops, telefoons, boeken, schoenen, zonnebrillen – de lijst Ferrari-hebbedingen is eindeloos. Maar onze favoriet is toch wel de Ferrari F430 6 Volt voor kinderen: een exacte kopie van de eerste uitvoering van de nieuwe Ferrari 8-cilinder. Hij is uitgerust met een elektrische 6V batterijmotor en heeft een gaspedaal, elektrische rem en een versnellingsbak voor de eerste en achteruitversnelling.

De Collectibles Art, een zesdelige boxset met foto's van de meest belangrijke gebeurtenissen in de motorsportgeschiedenis van Ferrari, is absoluut ook waard om te bewonderen.

Geheime superauto´s van Ferrari spotten: Via Musso

Vergeet niet: Dat je geluk moet hebben om een prototype voor een nieuwe Ferrari te zien.

Tip: Ga op een werkdag, wanneer de fabriek open is.

Voordat een autobedrijf nieuwe modellen onthult, moeten de technici de prototypes eerst op openbare wegen testen. Als je bij de poorten van de fabriek aan de Via Musso wacht, kun je er zomaar eentje voorbij zien komen, al zal hij bedekt zijn met provisorische camouflage die eruit ziet als vuilniszakken aan elkaar geplakt met plakband. Nieuwe Ferrari's die een standaard wegtest ondergaan zie je vaak genoeg. Echt prijs heb je pas wanneer je een prototype ziet. Succes!

Fotomogelijkheden: Pista di Fiorano en de ingang van de Ferrarifabriek.

Vergeet niet: “Può farmi una foto, per cortesia?” – Italiaans voor "Kunt u alstublieft een foto van mij nemen?"

Tip: Bij de ingang naar de fabriek is er in de bezoekersreceptie een kleine collectie Ferrari-memorabilia te bewonderen.

Het eigen testcircuit van Ferrari stamt uit 1972, maar is tegenwoordig een stuk stiller omdat het testen van F1-auto's vooral achter gesloten deuren gebeurt. Voor een mooie foto kun je poseren voor de ingang aan de Via Dino Ferrari, een straatnaam die op zichzelf al een foto waard is. En voor het klassieke ansichtkaartmoment bij de historische poorten naar de Ferrarifabriek ga je naar Via Abetone Inferiore, waar een neongeel Ferrariscript als decoratie bij de ingang hangt.

Voor een goede nachtrust: Maranello Village

Vergeet niet: Dat het hotel deels eigendom is van Ferrari en hun thema is niet subtiel.

Tip: Vergeet niet de muurschilderingen in het centrale binnenhof te bekijken.

Dit hotel is net zo groot en rood als een van de luidruchtige en trotse superauto's van Ferrari. Het is een kort ritje naar het hart van Maranello en het hotel is voorzien van alle moderne gemakken. Er is gratis wifi en een Ferrari-toilettas, maar helaas geen Ferrari die gasten als gunst kunnen gebruiken. hotelmaranellovillage.com 

Meer in Inspiratie voor het rijden

Op pad met Vicky Butler-Henderson

Vicky Butler-Henderson is een van de bekendste presentatrices van autoprogramma's en heeft een paar van de populairste autoprogramma's van het Verenigd Koninkrijk gepresenteerd.

Droomritten

Lees hoe de experts enthousiast vertellen over hun favoriete ritten en kies jouw reis of bestemming.

Wellicht ook interessant

Verborgen circuits

In de wereldsteden kun je prachtige ritjes maken, als je de weg weet.

Buiten de gebaande paden

Ga met ons mee langs minder bekende wegen en ontdek kilometers aan pure schoonheid