Haar vrije tijd besteedt Vicki het liefst aan haar grote passie: racen. Toen Vicki 12 jaar was begon ze met racen in 100 cc-karts tegen coureurs als David Coulthard en ze racet nog steeds in allerlei auto's – laatst nog een Ferrari F430 en Honda NSX. We zochten de energieke voormalige race-instructeur op om meer te weten te komen over haar passie voor rijden.

Wat was je eerste auto?

MG Metro. Ik was er helemaal weg van, want hij had een toerenteller en rode gordels; ik ben snel tevreden!

Droomauto?

Lamborghini Diablo GT – dat is mijn favoriete auto sinds 1999 en sindsdien heeft geen enkele auto hem overtroffen. Nog niet.

Droompassagier?

Niemand! Ik vind het heerlijk om alleen in een fantastische auto te rijden op een uitdagende weg of circuit. Maar als ik dan toch een passagier zou moeten kiezen, dan graag Ewan McGregor.

Vertel eens iets over je favoriete autoroute.

Een paar jaar geleden ben ik met mijn man in een week van het Verenigd Koninkrijk naar Portugal gereden in een BMW M3. Onderweg overnachtten we in heerlijke hotels. We zijn ook van de snelweg afgegaan om te genieten van interessante binnenwegen en mooie uitzichten.

Wat is je favoriete filmachtervolging?

Alles van James Bond – de openingsscène van Quantum of Solace was pas echt spannend.

Waar denk je aan wanneer je rijdt?

Ik probeer me te concentreren op wat de auto doet en wat de mensen om me heen doen. Ik anticipeer graag op de acties van anderen voor maximale veiligheid. Daarnaast zing ik graag.

Wat zit er in je dashboardkastje?

Een tasje met munten voor parkeermeters, pen, knijpkat en een paar cd's.

Beste muziek voor in de auto?

Alles van Duran Duran omdat het me herinnert aan de tijd dat ik jong en eigenzinnig was.

Wat is je favoriete rijherinnering?

Karten als tiener in het Verenigd Koninkrijk.

Vertel eens iets over je huidige auto's.

Ik heb een 9 jaar oude 4.4-liter V8 Range Rover en een Ford B-Max met schuifdeuren aan de zijkant die ideaal zijn voor het gezin.

Meer in Consumenten

Buiten de gebaande paden: hoog in de bergen

De Zwitserse Alpen zijn dé plek als je van outdoorsport houdt: je kunt er bijvoorbeeld skiën, snowboarden, mountainbiken, hiken en wildwaterraften. Maar daarvoor zijn wij hier niet. Autojournalist James Mills nam de legendarische Flüelapas.

Pacific Highway

Het is vier uur ‘s morgens op 21 juni, de langste dag van het jaar. Er staat een auto in de garage, de sleutels ervan liggen op je nachtkastje en de Pacific Highway ligt voor de deur. Waarom zou je een wekker nodig hebben? 

Zie ook

Meer gemak onderweg met de Shell App

Nooit meer in de rij, maar snel en volledig contactloos betalen met je smartphone. Het kan met de nieuwe Shell App! Lees meer over de voordelen.  

Alternatieve Brandstoffen

Ontdek ons assortiment alternatieve brandstoffen