Stuart Highway, Australië

Het ultieme outback-avontuur

Stuart Highway, Australië

Stuart Highway is een van de langste ononderbroken wegen ter wereld. De weg is ongeveer 2760 kilometer lang en loopt van Port Augustus aan de zuidkust naar Darwin aan de noordkust van Australië. Als je op zoek bent naar een indrukwekkend landschap, dan is deze trip echt iets voor jou. Tijdens het noordelijke gedeelte van de reis passeer je de Steenbokskeerkring en doorkruis je het ruige binnenland van Australië. Vervolgens rij je door het iconische nationale park Uluru met de indrukwekkende Ayers Rock. Wanneer je de droge outback verlaat, maken gombomen plaats voor weelderige tropische bossen. Deze route biedt gegarandeerd een ultieme ervaring.

Jebel Hafeet, Verenigde Arabische Emiraten

De perfecte weg

Jebel Hafeet, Verenigde Arabische Emiraten

Abu Dhabi is een heel eind rijden voor alleen een weg van iets minder dan 12 kilometer, maar als er een stuk asfalt de moeite waard is, is het Jebel Hafeet Mountain Road wel. Dit sublieme staaltje ingenieurswerk is gelegen op de grens tussen de Verenigde Arabische Emiraten Abu Dhabi en Oman en ziet eruit alsof een Gran Turismo-baan tot leven is gebracht. Met drie perfect verharde rijstroken (twee omhoog en een naar beneden) die ‘s nachts schitterend verlicht zijn, loopt deze kronkelige, golvende weg met 21 bochten naar de 1219 meter hoge top, waar een luxueus hotel en koninklijk paleis gevestigd zijn. Jebel Hafeet is surrealistisch en magnifiek tegelijk.

Van Los Angeles naar Bonneville Salt Flats, VS

Engelen en snelheidsduivels

Van Los Angeles naar Bonneville Salt Flats, VS

De 1290 kilometer lange rit van de ‘City of Angels’ in Californië naar 'de snelste plek op aarde' in Utah, is er een van extremen. Het eerste deel verbindt het bruisende Los Angeles, via de onherbergzame Death Valley, met de overdadige neonlichten van Las Vegas. Dan wordt het plotseling stil en kun je genieten van de uitgestrekte vergezichten van het Grote Bekken in Nevada op weg naar de wonderbaarlijke zoutvlakten van Bonneville. Deze zoutvlakten zijn bij elkaar meer dan 120 km2 en behoren tot de natuurwonderen van de wereld. Sinds de jaren dertig scheren snelheidsduivels over de zoutvlakten van Bonneville om te proberen snelheidsrecords te breken. Je kunt zelf ook een poging wagen als je dat wilt. 

De tuinroute, Zuid-Afrika

Paradise Found

 

De tuinroute, Zuid-Afrika

De tuinroute kan gerekend worden tot een van de mooiste kustroutes van de wereld. Strikt genomen begint de route zelf ongeveer 190 kilometer ten zuiden van Kaapstad, maar als je vanaf de hoofdstad rijdt, kom je door het beroemdste wijngebied van Zuid-Afrika. De route loopt nog eens 200 kilometer verder van Mosselbaai naar de monding van de Stormsrivier. Tijdens deze bijzondere reis kom je door een wildernis vol maagdelijk witte stranden, imposante bergen, rustige, bosrijke gebieden, frisse, afgelegen rivieren en spectaculaire uitzichten over de Indische Oceaan.