Meer in Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden

Van Glasgow naar Applecross, Schotland

Een van 's wereld mooiste reizen begint met een ruim 300 kilometer lange rit van Glasgow, door de Hooglanden, naar de prachtige westkust.  De landschappen en de brede, open wegen van plekken als het rustgevende Loch Lomond tot aan het ruige, betoverende Rannoch Moor en de vulkaanvallei Glencoe (à la Braveheart) vormen een onvergetelijke combinatie voor zowel auto als motor. 

Wegen tussen de valleien in prachtige omgeving

Rotsachtig mooi

Gotthardpas, Zwitserland

 

Mocht je aan het eind van de lente, in de zomer of begin herfst richting Italië rijden, vermijd dan de Gotthardtunnel en kies voor een van de oudste en meest indrukwekkende bergpassen. Deze is door zijn vele bochten niet alleen uitdagend, maar biedt ook fantastische uitzichten in de frisse berglucht. Als het tijd is om de benen te strekken kan je een bezoekje brengen aan het museum of een lekker hapje eten in het restaurant. Kom je hier in de lente, dan heb je het geluk dat je zowel de warmte van de zon als de overgebleven sneeuw langs de kanten van de weg kunt ervaren.

 

Brug over rivier met prachtige natuur

Van hemelse wijnen naar de 'groene hel'

Van de Moezel naar de Nürburgring, Duitsland

Het wijnlandschap van de Moezel in Duitsland is een van de meest schilderachtige en historische gebieden in Duitsland. De Moezel, een van de langste zijrivieren van de Rijn, is ruim 500 kilometer lang en slingert langs steile valleien met wijngaarden en sprookjesachtige kastelen. Waar de Rijn en de Moezel samenvloeien vind je Koblenz. Vanaf dit punt moet je eigenlijk richting Nürburg met zijn ongelooflijke racecircuit 'de Groene Hel' dat om het dorp heen loopt. De weg hiernaartoe is eenrichtingsverkeer en je moet hier tol voor betalen. Test de meest indrukwekkende racebaan aller tijden uit, of breng een bezoekje aan het nieuwe museum en hotelcomplex.

Rechte weg door open landschap

Fantasia

Mountain Course, Isle of Man

De legendarische TT-races op de Mountain Course van het eiland Isle of Man die elk jaar in mei gehouden worden vormen het mekka voor de motorrijder. Het bijna zestig kilometer lange racecircuit staat bekend als de ultieme test voor motorrijders van over de hele wereld. Gelukkig is er genoeg tijd om te genieten van het landschap en de panoramische uitzichten terwijl je de berg zelf overwint. Het is de moeite waard om even te pauzeren bij de TT-pits in Douglas en te bedenken dat de snelste racers op dit meedogenloze circuit een gemiddelde snelheid van bijna 210 kilometer per uur halen.

Winding Road

Ver weg van de drukte

Van Nice naar de Col de Vence, Zuid-Frankrijk

 

In dertig minuten rijd je ontspannen van de luxueuze kuststad Nice naar de rotsachtige Col de Vence in de Alpes-Maritimes. Zoef langs bergwanden en bergdorpjes waar je een heerlijk rustieke lunch kunt eten. Via tunnels gaat de weg bovendien door de berg zelf, waarna je uiteindelijk het hoogste punt van ruim 900 meter bereikt. De Col de Vence is een onvergetelijke route die je verschillende uitzichten biedt op bijvoorbeeld het ver gelegen Côte d’Azur in het zuiden en een eindeloos netwerk aan bergroutes die net zo adembenemend zijn.

 

Meer voor Consumenten

Meer gemak onderweg met de Shell App

Nooit meer in de rij, maar snel en volledig contactloos betalen met je smartphone. Het kan met de nieuwe Shell App! Lees meer over de voordelen.  

Zoek een Shell-station

Zoek het dichtstbijzijnde Shell-tankstation en plan je route.

Zie ook

Meer gemak onderweg met de Shell App

Nooit meer in de rij, maar snel en volledig contactloos betalen met je smartphone. Het kan met de nieuwe Shell App! Lees meer over de voordelen.  

Alternatieve Brandstoffen

Ontdek ons assortiment alternatieve brandstoffen