Coffee on coffee machine

Fairtrade en biologische koffie

Bij deli2go en deli by Shell werken we uitsluitend met Fairtrade biologische koffiebonen. We gebruiken een melange van 95% Centraal-Amerikaanse Arabica-bonen en 5% Oost-Afrikaanse Robusta-bonen. De koffieboeren oogsten de gerijpte bessen, die de koffiebonen bevatten, uiterst nauwkeurig met de hand. Vervolgens worden de bonen donker gebrand, waardoor een robuust smaakprofiel met een rijke body en aromatische fruit- en kruidensmaken ontstaat. 

placeholder

100% (h)eerlijke thee

Bij deli2go en deli by Shell schenken we thee van theesommelier Mevrouw Cha: 100% (h)eerlijke thee van kleinschalige plantages over de hele wereld. Verkrijgbaar in fijne smaken, zoals groene theemelange, jasmijn, lavendel, citroengras, rooibos en nog veel meer.

Brown colored cows on Field

Natuurrunderen

Bij Shell gebruiken we vlees dat afkomstig is van natuurrunderen en waddenrunderen. De natuurrunderen lopen zo veel mogelijk buiten, krijgen veel vrijheid en leven onder andere in Nederlandse natuurgebieden, waarbij het contact met mensen minimaal is. De boer verbouwt het meeste voer zelf. Shell heeft deze natuurrunderen specifiek uitgekozen omdat ze een beter leven hebben gehad. 

chicken

Hoeve-kippen

Onze Hoeve-kippen leven in stallen met overdekte uitloop, voldoende bewegingsruimte en krijgen ruim de tijd om in goede omstandigheden te groeien. De rustige groei en ontwikkeling leidt tot sterkere, gezondere kippen, waardoor het gebruik van antibiotica tot een minimum kan worden beperkt. Ook liggen in de stallen strobalen die voor afleiding zorgen, hierdoor hebben de kuikens altijd de beschikking over ruwvoer. Door dagelijks graan te strooien, worden de activiteit en het natuurlijke scharrelgedrag van de kuikens gestimuleerd. 

Krull varkens

Krull varkens

De varkens van Shell leven in diervriendelijke 'wroetstallen'. Deze bieden meer bewegingsruimte dan reguliere stallen en geven het varken de gelegenheid zijn natuurlijke wroetgedrag te vertonen. Een dikke laag strooisel zorgt voor een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten. De varkens krijgen veel daglicht en eten zoveel mogelijk regionaal geteelde granen. De mest van de varkens gaat naar de akkerbouwers waar de granen gekocht worden zodat er een kringloop ontstaat.

broodjes samen

De Baguetta

Ons nieuwe brood, de baguetta, is nog smaakvoller en blijft langer vers. De baguetta is een desembrood dat maar liefst 72 uur op natuurlijke wijze mag rijzen. In deze 72 uur ontwikkelt het brood zijn karakteristieke smaak en luchtigheid. Bovendien heeft het brood een lekkere, krokante bite. In onze bakkerij heb je de keuze tussen een witte en een bruine baguetta. De bruine baguetta is op basis van tarwe- en volkorentarwemeel, met extra vezels en voedingsstoffen! De baguetta’s worden lokaal in Tilburg geproduceerd waardoor we ook nog eens veel minder CO2 wordt uitgestoten in vergelijking met ons oude brood dat in Italië werd gemaakt.

fishes in ocean

Duurzame zalm & tonijn

De vis die wij gebruiken voor onze belegde broodjes wordt op een verantwoorde manier gevangen en is MSC-gecertificeerd. Zo is onze ASC zalm afkomstig uit uit de Noorse fjorden, waar zij met speciale netten worden gevangen. Zo vindt er geen bijvangst plaats.

ZIE OOK

deli2go

deli2go is te vinden bij Shell-tankstations aan de snelweg. Vers belegde broodjes en barista koffie voor onderweg.

deli by Shell

Bij deli by Shell heb je de keuze uit vers belegde broodjes, barista koffie, smoothies, snacks en meer.

Too Good To Go

Bij Shell willen wij een einde maken aan voedselverspilling. Daarom verkopen wij dagelijkse overschotten uit onze shops en bakkerijen met flinke korting via de Too Good To Go app. Zo voorkomen we dat er onnodig voedsel moet worden weggegooid.