Rainforest Alliance koffiebonen

Shell Café premium koffie

In onze bakkerijen werken we uitsluitend met de beste koffiebonen voorzien van Rainforest Alliance-keurmerk. Rainforest Alliance is een internationale stichting die zich inzet voor de bescherming van bossen en het verbeteren van de kwaliteit van leven, de bescherming van mensenrechten en de weerbaarheid van boeren en lokale gemeenschappen voor de gevolgen van klimaatverandering. Wil je meer weten over het verhaal achter onze premium koffie, bekijk onze video.

Thee bij Shell

100% (h)eerlijke thee

In onze bakkerijen schenken we thee van theesommelier Mevrouw Cha: 100% (h)eerlijke thee van kleinschalige plantages over de hele wereld. Verkrijgbaar in fijne en verschillende smaken.

De varkens van boer Andre

De varkens van boer Andre

Het varkensvlees dat we in onze bakkerijen gebruiken, komt van de boerderij van boer Andre. Hij zorgt ervoor dat wij onze gasten van broodjes met ham en bacon kunnen voorzien.

Dierenwelzijn en veiligheid staan hoog in het vaandel bij boer Andre. Hij maakt gebruik van een HyCare systeem. Dit betekent dat zijn varkens in een optimaal hygiënisch klimaat verkeren. Om de varkens gezond te houden, zijn er strenge hygiëne regels op de veehouderij. Niemand mag bijvoorbeeld de stal in zonder eerst te douchen. 

De boerderij van Andre is circulair. Het grootste deel van de producten in het voer verbouwd hij op zijn eigen land of hij haalt het uit de buurt. Erg duurzaam dus!

In onze bakkerijen
Het vlees van de varkens van boer Andre wordt gebruikt in de ham, bacon, pulled pork, rookworst, gehaktstaaf, frikandel en gehaktbal.

De runderen van boer Henk

De runderen van boer Henk

Boer Henk zet zich dagelijks in om ons van duurzaam rundvlees te voorzien. Het rundvlees dat wij in de bakkerij gebruiken komt van stieren. Ze verblijven in potstallen met vers water, voer en stro om op te liggen. De uitwerpselen worden opgepot voor mestverwerking over het land. De mest houdt de grond vruchtbaar om gewassen te verbouwen die weer dienen als voedsel voor de runderen. De podstallen zijn ruim en licht.

Boer Henk teelt zelf zijn gras, mais en stro en koopt overige benodigde rest producten bij als aardappelen en bierborstel van de La Trappe bierbrouwerij. Het voer is uniek samengesteld om de runderen te voorzien van alle benodigde mineralen en een gezond leven te bieden. Daarnaast gebruikt boer Henk geen antibiotica. Dit resulteert uiteindelijk in kwaliteitsrundvlees.

In onze bakkerijen
Het vlees van de runderen van boer Henk wordt gebruikt in de filet americain, carpaccio, hamburger, saucijzenbroodje, kroket, mexicano, gehaktstaaf en de gehaktbal.

Hoeve-kippen

Hoeve-kippen

Onze Hoeve-kippen leven in stallen met overdekte uitloop, voldoende bewegingsruimte en krijgen ruim de tijd om in goede omstandigheden te groeien. De rustige groei en ontwikkeling leidt tot sterkere, gezondere kippen, waardoor het gebruik van antibiotica tot een minimum kan worden beperkt.

In de stallen liggen strobalen die voor afleiding zorgen, hierdoor hebben de kuikens altijd de beschikking over ruwvoer. Door dagelijks graan te strooien, worden de activiteit en het natuurlijke scharrelgedrag van de kuikens gestimuleerd. 

Tonijn en zalm

Tonijn en zalm

De vis die wij in de bakkerij gebruiken is op een duurzame manier verkregen. Onze tonijn wordt op een duurzame manier gevangen, waarbij zorg wordt gedragen voor een evenwichtige visstand in de oceaan. Door middel van een duurzame vangmethode, is er namelijk weinig bijvangst van andere soorten vissen.

De tonijnsoort die wij gebruiken is de skipjack tonijn, ook wel gestreepte tonijn of echte bonito genoemd. Deze vis wordt gevangen in het westelijke deel van de Indische oceaan. Deze tonijn wordt vervolgens gemengd tot een (h)eerlijke, rijkgevulde salade.

Onze zalm wordt in de fjorden van Noorwegen op een duurzame manier gekweekt. Onze leverancier beheert de hele keten en kan op die manier garanderen dat de zalm duurzaam wordt gekweekt, verwerkt en getransporteerd.

Baguetta

Baguetta

Onze baguetta is speciaal voor ons ontwikkeld door Lantmännen, een van oorsprong Zweeds bedrijf met een fabriek in Londerzeel (België). De broodjes hoeven dus niet van ver te komen.

De baguetta is een brood dat smaakvol is, goed afbakt en lang lekker blijft. Dit komt omdat de baguetta een desembrood is met een unieke desemcultuur. Desem is een mengsel van bloem en water, wat uren op kamertemperatuur mag rijzen. Hierdoor gaan de natuurlijke gisten fermenteren en produceren ze melkzuur en CO2. Het melkzuur zorgt voor de aromastoffen die het brood extra lekker maken en de CO2 maakt het deeg lekker luchtig.

Het deeg rust 2 uur in een kuip. Het brood krijgt daarom extra lang de tijd om zijn smaak te ontwikkelen. Het wordt vervolgens voorgebakken in een steenoven. Hierdoor hebben we brood met een lekkere bite dat langer lekker krokant blijft.

ZIE OOK

Shell Café

Bekijk het nieuwe assortiment van Shell Café! Geniet onderweg altijd van de lekkerste versbelegde broodjes en snacks, en jouw favoriete koffie.

Veggie Power!

Bij Shell kun je ook terecht voor een heerlijk vega of vegan ontbijt, lunch of tussendoortje. Op ons menu is iets te vinden voor iedereen, en dan bedoelen we ook écht iedereen. 

Too Good To Go

Samen met Too Good To Go zetten wij ons in tegen voedselverspilling. Daarom verkopen wij dagelijks overschotten uit onze shops en bakkerijen met flinke korting via de Too Good To Go-app. Zo voorkomen we dat er onnodig voedsel moet worden weggegooid.