Waar vind ik een snellader?

Ben je onderweg en moet je even opladen, heb je nog een tijdje te gaan of wil je gewoon met een volle accu thuiskomen? Dan zijn er gelukkig door heel Nederland snelladers te vinden, waaronder de 175 kW-snelladers van Shell Recharge. Hiermee laad je binnen 20 minuten je accu op van 20% naar 80%. Uit bescherming voor je accu laadt een batterij namelijk na 80% trager op. Zo gaat hij langer mee. 

Snelladen op het station

Op het station

Wist je dat je naast tanken ook kunt laden bij veel tankstations? Zo hebben we bij Shell al meer dan 300 snelladers door heel Nederland. En dat is echt geen gedoe! Je laadt er niet alleen je auto weer op, maar ook jezelf met een lekker vers belegd broodje of heerlijk kopje Shell Café koffie, met de service die je van Shell gewend bent. Je laadt ook nog eens met 100% gecertificeerde groene stroom1, waardoor je zeker bent van je bewuste keuze.

Snelladen bij het winkelcentrum of de bouwmarkt

Bij het winkelcentrum of de bouwmarkt

Naast de vertrouwde stations zijn er ook steeds meer “bestemming” locaties waar je kunt laden. Terwijl je bijvoorbeeld op je gemak boodschappen doet, wordt je auto weer opgeladen. Meestal zijn dit nog reguliere (langzamere) laders. Maar wist je dat Shell nu ook 1.400 snellaadpalen bij de GAMMA en Karwei gaat plaatsen? Zo zijn we druk bezig met nieuwe partners om jou te voorzien van optimaal laadgemak wanneer jij het nodig hebt.

Shell Mobility Hubs

Mobility Hubs

Binnensteden moeten leefbaar blijven en daarom zijn we druk bezig met het bouwen van het EV-station van de toekomst vol met handige oplossingen. Om de behoeften van de automobilist in de toekomst te voldoen, ontwikkelt Shell met partners Q-Park Mobility hubs in vijf grote steden. Je kunt er parkeren, je auto laden, verse etenswaren en drankjes kopen, maar ook deelfietsen of scooters huren om lekker de stad mee in te gaan. Je vindt er zelfs pakketdiensten. Door integratie van flexibele mobiliteitsoplossingen, energie, voorzieningen zoals horeca bouwen we mee aan de toekomst van binnenstedelijke omgevingen.

Waar kan ik regulier laden?

Heb je de tijd? Laad je elektrische auto dan op bij een ‘reguliere’ laadpaal, thuis, op straat, in een parkeergarage of op het werk. Je laadt dan met een vermogen van ongeveer 11 tot 22 kW. Dat is goedkoper maar kost wel meer tijd.

Regulier laden op straat

Op straat

In Nederland vind je tegenwoordig op bijna iedere straathoek wel een oplaadpunt. Je plugt simpelweg je eigen oplaadkabel in en scant je laadpas. Wist je dat je met de gratis Shell Recharge-laadkaart en App altijd een lader in je buurt kan vinden met toegang tot 300.000 laadpunten in Europa? Vraag de laadkaart aan in de Shell Recharge App. 

Bekijk hier zelf hoeveel laadpunten er zijn bij jou in de buurt.

Regulier laden thuis

Thuis

Of je nu op het platteland of in de stad woont, je wilt vast graag je auto ook thuis kunnen opladen. Hiervoor zijn verschillende oplossingen. Je maakt dan gewoon gebruik van het netwerk van je energieleverancier, eventueel gebruik je daarbij ook nog je eigen zonnepanelen. Rijd je zakelijk? Dan kan je de kosten van thuis opladen vaak declareren bij je werkgever. Shell Recharge biedt ook oplossingen op maat om thuis op te laden.

Ontdek de laadoplossing die bij je past.

Regulier laden op het werk

Op het werk

Steeds meer werkgevers bieden de mogelijkheid om je auto te laden terwijl jij aan het werk bent. Ze ontzorgen hun medewerkers met gebruiksvriendelijke, slimme laadoplossingen. Dankzij inzichten uit data, slimme beheerfuncties en uitgebreide services laden medewerkers hun elektrische voertuigen op bedrijfslocaties zorgeloos op. Zoek je een oplossing voor jouw bedrijf? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Shell Recharge Solutions.

Regulier laden op verschillende plaatsen

Bij winkelcentra, parkeergarages en bouwmarkten

Buiten de publieke laadpunten kun je ook op veel andere plaatsen je auto opladen met lagere snelheid. Zo vind je bij de meeste winkelcentra of parkeergarages al de optie om je auto op te laden terwijl jij winkelt of een vriend bezoekt. Met je eigen oplaadkabel en laadpas ben je zo ingeplugd. Naast de reguliere snelheid werken we ook aan uitbreiding van het snellaadnetwerk op deze plaatsen.  

Laden in het buitenland

Zorgeloos elektrisch laden in het buitenland?

Op vakantie of voor zaken naar het buitenland? Daar werkt elektrisch laden hetzelfde als in Nederland. De Shell Recharge App en laadpas bieden je toegang tot een netwerk van 300.000 laadpunten van Shell en partners. Je vindt ze op plaatsen waar auto's worden geparkeerd, zoals winkelcentra, restaurants, hotels, toeristische trekpleisters en parkeergarages. Het is slim om je laadsessies te plannen rond rustpauzes. Stop om te laden op een plek waar je een kop koffie kunt halen, even je benen kunt strekken of van een mooi uitzicht kunt genieten. Voor meer beproefd advies lees je onze zes tips voor een zorgeloze EV-vakantie.

Shell Recharge App

Shell Recharge App

Met de Shell Recharge App vind je makkelijk laadpalen bij jou in de buurt, en heb je een van de grootste laadnetwerken van Europa binnen handbereik: ruim 300.000 laadpalen overzichtelijk in kaart. Download de Shell Recharge App gratis en bestel vandaag nog de gratis Shell Recharge-laadpas.

Shell Mobility Hubs

Bouwen aan de toekomst

Op dit moment heeft Shell al 76 Shell-tankstations met in totaal 300 snelladers. Maar daar houdt het niet op. Shell investeert in de toekomst. Samen met de overheid en nieuwe partners zijn wij bezig het laadnetwerk steeds verder uit te breiden. Zo hebben we 1.400 (snel)laders gepland bij 380 Gamma & Karwei vestigingen en ontwikkelen we op vijf plaatsen Mobility Hubs vol met handige services voor de stad van de toekomst.

Zo ga je altijd vol energie weer op weg! 

5 tips voor het laden van jouw elektrische auto ZONDER laadpas

Het opladen van een elektrische auto zonder laadpas kan lastig lijken, maar er zijn gelukkig meerdere manieren om je elektrische auto op te laden zonder een laadpas. In dit artikel vertellen we over de opties voor het opladen van je elektrische auto zonder laadpas.

  1. Laden via een openbaar laadpunt met een app: Veel openbare laadpalen bieden de mogelijkheid om een laadsessie te starten via een mobiele app, zoals bijvoorbeeld met de Shell Recharge app. Deze app maakt het mogelijk om het laadpunt te activeren en te betalen zonder een fysieke laadpas te gebruiken. Je hoeft alleen de app te downloaden, een account aan te maken en je betaalgegevens te registreren. Vervolgens kun je via de app het laadpunt activeren en betalen voor de geladen kWh's.|

  2. Laden via een app van je energiebedrijf: Sommige energiebedrijven bieden apps aan waarmee je gebruik kunt maken van openbare laadpalen zonder een laadpas te gebruiken. Dit werkt vaak in samenwerking met een laadpasaanbieder, waarbij je via de app van je energiebedrijf het laadpunt kunt activeren en betalen. Dit kan handig zijn als je al klant bent bij een energiemaatschappij zoals Eneco, Engie of Vattenfall.

  3. Laden via een RFID-sticker: Een RFID-sticker is een klein plakkaatje met een radiofrequentie-identificatie (RFID) chip erin. Deze stickers kunnen op de voorruit van je auto worden geplakt en worden gekoppeld aan een betaalmethode, bijvoorbeeld een creditcard. Vervolgens kun je hiermee openbare laadpalen activeren en betalen zonder een fysieke laadpas. Deze manier van laden wordt nog niet bij alle laadpaal aanbieders geaccepteerd.  

  4. Laden via een mobiele website: Sommige laadpasaanbieders bieden zoals Shell Recharge de mogelijkheid om te laden via een mobiele website Hierbij dien je de laadpaal te selecteren en te betalen via een webpagina op je smartphone of tablet. Dit werkt vaak met behulp van een QR-code die je kunt scannen op het laadpunt. Dit kan handig zijn als je geen mobiele app wilt downloaden of als je geen laadpas bij de hand hebt.

  5. Laden via een telefoonnummer: Sommige laadpasaanbieders bieden de mogelijkheid om te laden via een telefoonnummer. Hierbij bel je naar een speciaal nummer, waarbij je het nummer van de laadpaal en je betaalgegevens invoert. Vervolgens wordt het laadpunt geactiveerd. Dit kan handig zijn als je geen internetverbinding hebt of als je geen smartphone bij de hand hebt.

Wil je weten wat wij doen om elektrisch rijden nog aantrekkelijker te maken? Bekijk onze Shell Recharge pagina of download oze Shell Recharge app.

 
 

 

 

Zie ook

Vind een laadpaal

Vind een laadpaal bij jou in de buurt en plan je route. Met ruim 300.000 publieke laadpunten in heel Europa heb je met Shell Recharge toegang tot één van de grootste laadnetwerken van Europa. 

Alles over elektrisch rijden

Elektrisch rijden kent vele voordelen en wordt steeds populairder. Twijfel jij ook om de overstap te maken? Lees dan snel verder, want we vertellen je graag alles over elektrisch rijden en laden.

Hoe werken onze snelladers?

Onderweg laden bij een Shell Recharge-snellader is snel, makkelijk en voordelig. Lees hier alles over de verschillende laadpalen en stekkeraansluitingen van Shell Recharge voor je elektrische auto.

Disclaimer

Onze hernieuwbare elektriciteit is gecertificeerd door Garanties van Oorsprong, wat betekent dat alle elektriciteit die Shell aankoopt t.b.v. de levering van onze Shell Recharge locaties overeenkomt met dezelfde hoeveelheid eenheden 100% hernieuwbare elektriciteitsbronnen uit Nederland.