Tankstation Den Ruygenhoek aan de A4 bij Schiphol en Hoofddorp is Shell’s eerste waterstofvulpunt in Nederland. In dit nieuwsartikel lees je meer over de ingebruikname van het waterstofvulpunt bij Den Ruygenhoek en hoe het tanken van waterstof precies werkt. Ook lees je over de ontwikkeling van rijden op waterstof in Nederland.

Het waterstofstation is onderdeel van het consortium H2Benelux. Samen met de andere partners van het consortium zijn er plannen om acht waterstoftankstations in Nederland, België en Luxemburg te realiseren. Binnen het consortium neemt Shell drie stations voor haar rekening: twee in Nederland en een in Luxemburg. In Nederland komt er naast het vulpunt bij Den Ruygenhoek een waterstofstation bij Shell Westpoort in Amsterdam. Een derde waterstofvulpunt wordt gebouwd bij Shell-dealer Green Planet in Pesse (Drenthe). Dit wordt gerealiseerd door de projectorganisatie TSO 2020, waarvan Green Planet een van de partners is. 

Den Ruygenhoek

Tanken en in enkele minuten weer op weg

Rijden op waterstof is in de toekomst een oplossing voor voertuigen als bussen, treinen en vrachtwagens voor zwaar wegtransport. Toch blijft waterstof een welbekend kip-ei dilemma. Enerzijds zijn er nog weinig consumenten met een waterstofauto, want zij hebben nog weinig mogelijkheden om waterstof te tanken. Aan de andere kant is er weinig animo om te investeren in waterstofstations als er weinig waterstofauto’s op de weg zijn.

Shell wil dit dilemma doorbreken. Samen met partners wil Shell het rijden op waterstof bevorderen. Het bouwen van meerdere waterstofstations past in deze ambitie. En wie nu langs de A4 ter hoogte van Schiphol in een waterstofauto rijdt, kan de afslag Shell Den Ruygenhoek nemen. Hier kun je de waterstoftank vullen en binnen enkele minuten weer op weg gaan. Wil je meer weten over het tanken van waterstof, bekijk dan de ‘vragen en antwoorden’ onderaan deze pagina. 

Wie, wat, waterstof

Wat is waterstof? En hoe maak je het? Twaalf weetjes over waterstof.

Lees meer
Lisa Montanari

Rol waterstof naar schoner energiesysteem

Shell wil kansen pakken die de energietransitie Nederland biedt, ook op het gebied van waterstof.

Vragen en antwoorden

Meer Shell

Shell Recharge

Laad zowel je elektrische auto als jezelf op bij de snelladers van Shell Recharge. Door het hoge vermogen van onze snelladers ben je in 20 minuten weer onderweg.

Meer gemak onderweg met de Shell App

Nooit meer in de rij, maar snel en volledig contactloos betalen met je smartphone. Het kan met de nieuwe Shell App! Lees meer over de voordelen.  

Shell brandstoffen

We vertellen je graag meer over onze producten, brandstofprijzen, brandstoflabels, tips voor zuiniger rijden en wat jij kunt doen om je uitstoot te verminderen.