Heb ik Euro 95 of Superplus 98 nodig?

Welk octaangetal geschikt is voor de motor van je auto hangt af van de octaanbehoefte die wordt aangegeven door de fabrikant. Tegenwoordig zijn vrijwel alle benzineauto’s voorzien van een motormanagementsysteem, dat tijdens de verbranding controleert of er benzine met RON 95 (reguliere Euro 95) of RON 98 (Shell V-Power Benzine) is getankt. Zo maakt de motor optimaal gebruik van het beschikbare octaangetal en levert Shell V-Power Benzine betere prestaties. Is je auto geschikt voor Euro 95 dan kan je ook altijd Shell V-Power Benzine tanken.

Alles over het octaangetal

Ontmoet onze Experts van alledag: bloemisten, personal trainers, schilders, oma’s en snackbarhouders geven in hun eigen woorden uitleg over brandstoffen en technologie.

Bekijk de video

Euro 95 benzine

In Nederland is Euro 95 één van de bekende benzinesoorten. Deze brandstof dankt zijn naam aan het octaangetal 95. Bij Shell-tankstations wordt Euro 95 aangeboden onder de merknaam Shell FuelSave Euro 95, verrijkt met onze geavanceerde formule voor een efficiente werking van de motor.

Superplus 98 benzine

Superplus 98 heeft een hoger octaangetal dan Euro 95. Wij leveren Shell V-Power Benzine met een octaangetal van minimaal 98. Deze premium brandstof bevat onze DYNAFLEX-technologie die helpt om de motorprestaties te verbeteren.

Shell V-Power brandstof

Shell V-Power brandstof

Shell V-Power, onze best presterende brandstof, helpt de prestaties van uw motor te verbeteren en zorgt voor meer motorefficiëntie door onze DYNAFLEX-technologie. Deze technologie is ontwikkeld in samenwerking met Scuderia Ferrari.

Meer over Shell V-Power brandstoffen

VEELGESTELDE VRAGEN OVER EURO 95 EN SUPER 98 BENZINE

ZIE OOK

Octaangetal

Het octaangetal is een maat voor de weerstand van het benzine-luchtmengsel tegen zelfontbranding en helpt de brandstof om gelijkmatig en op het juiste moment te ontbranden. Onze 'Experts van alledag' leggen het u op een begrijpelijke manier uit.

Doe mee met Miles & Me

Met Miles & Me van Shell spaart u Air Miles als u tankt, maar ook als u iets koopt in de shop. U kunt uw Air Miles inwisselen voor korting op brandstof, broodjes en koffie, luxe handdoeken en nog veel meer!

Brandstofprijzen

Onze brandstoffen zijn competitief geprijsd, maar hoe komen onze brandstofprijzen eigenlijk tot stand? Ontdek het zelf en bekijk de actuele benzine- en dieselprijzen aan de Shell-pomp.