Heb ik Euro 95 of Superplus 98 nodig?

Welk octaangetal geschikt is voor de motor van je auto hangt af van de octaanbehoefte die wordt aangegeven door de fabrikant. Tegenwoordig zijn vrijwel alle benzineauto’s voorzien van een motormanagementsysteem, dat tijdens de verbranding controleert of er benzine met RON 95 (reguliere Euro 95) of RON 98 (Shell V-Power Benzine) is getankt. Zo maakt de motor optimaal gebruik van het beschikbare octaangetal en levert Shell V-Power Benzine betere prestaties. Is je auto geschikt voor Euro 95 dan kan je ook altijd Shell V-Power Benzine tanken.

Shell V-Power brandstof

Shell V-Power brandstof

Na meer dan 5 jaar onderzoek en ontwikkeling presenteren we de nieuwe en verbeterde Shell V-Power, onze beste brandstof ooit1. Shell V-Power reinigt nu 100% de belangrijkste motoronderdelen2.

Meer over Shell V-Power brandstoffen

Shell FuelSave

Onder onze Shell FuelSave brandstoffen vallen Shell Euro 95 en Shell Diesel. Deze brandstoffen zijn verbeterd en zorgen nu voor een betere reiniging, bescherming en een lager brandstofverbruik van je auto. 

Superplus 98 benzine

Superplus 98 heeft een hoger octaangetal dan Euro 95. Wij leveren Shell V-Power Benzine met een octaangetal van minimaal 98. Onze verbeterde Shell V-Power reinigt nu voor 100% de belangrijkste motoronderdelen2 en herstelt tot 100% van de motorprestaties2.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER EURO 95 EN SUPER 98 BENZINE

ZIE OOK

Octaangetal

Het octaangetal is een maat voor de weerstand van het benzine-luchtmengsel tegen zelfontbranding en helpt de brandstof om gelijkmatig en op het juiste moment te ontbranden. Onze 'Experts van alledag' leggen het u op een begrijpelijke manier uit.

Doe mee met Miles & Me

Met Miles & Me van Shell spaar je Air Miles als je tankt, maar ook als je iets koopt in de shop. Je kunt Air Miles inwisselen voor korting op brandstof, broodjes en koffie, luxe handdoeken en nog veel meer!

Brandstofprijzen

Onze brandstoffen zijn competitief geprijsd, maar hoe komen onze brandstofprijzen eigenlijk tot stand? Ontdek het zelf en bekijk de actuele benzine- en dieselprijzen aan de Shell-pomp.