Heb ik Euro 95 of Superplus 98 nodig?

Welk octaangetal geschikt is voor de motor van je auto hangt af van de octaanbehoefte die wordt aangegeven door de fabrikant. Tegenwoordig zijn vrijwel alle benzineauto’s voorzien van een motormanagementsysteem, dat tijdens de verbranding controleert of er benzine met RON 95 (reguliere Euro 95) of RON 98 (Shell V-Power Benzine) is getankt. Zo maakt de motor optimaal gebruik van het beschikbare octaangetal en levert Shell V-Power Benzine betere prestaties. Is je auto geschikt voor Euro 95 dan kan je ook altijd Shell V-Power Benzine tanken.

Shell V-Power brandstof

Shell V-Power brandstof

Shell V-Power, onze best presterende brandstof, helpt de prestaties van uw motor te verbeteren en zorgt voor meer motorefficiëntie door onze DYNAFLEX-technologie. Deze technologie is ontwikkeld in samenwerking met Scuderia Ferrari.

Meer over Shell V-Power brandstoffen

Euro 95 benzine

In Nederland is Euro 95 één van de bekende benzinesoorten. Deze brandstof dankt zijn naam aan het octaangetal 95. Bij Shell-tankstations wordt Euro 95 aangeboden onder de merknaam Shell FuelSave Euro 95, verrijkt met onze geavanceerde formule voor een efficiente werking van de motor.

Superplus 98 benzine

Superplus 98 heeft een hoger octaangetal dan Euro 95. Wij leveren Shell V-Power Benzine met een octaangetal van minimaal 98. Deze premium brandstof bevat onze DYNAFLEX-technologie die helpt om de motorprestaties te verbeteren.

Compenseer automatisch je uitstoot

We zijn veel onderweg. Werken, boodschappen doen, onze kinderen naar de sportclub brengen. Het blijft belangrijk om CO₂-uitstoot zo veel mogelijk te voorkomen. Lukt dat jou niet? Kies er dan voor CO₂-neutraal te rijden en je CO₂-uitstoot te compenseren. Dit kon al aan de kassa, maar wordt nu nog makkelijker met compensatieAAN van Shell. Daarmee rij je automatisch CO₂-neutraal.

Mobile app

automatisch compenseren

CompensatieAAN

Wanneer je je aanmeldt voor compensatieAAN betaal je bij Shell automatisch 1 cent extra per liter brandstof, waarmee je de CO₂-uitstoot van de kilometers die je rijdt, kunt compenseren. Shell compenseert dan de CO₂-uitstoot vanaf de winning van de olie tot aan de benzinepomp. Voor een gemiddelde tankbeurt van bijvoorbeeld 30 liter betaal je € 0,30 extra. Met je bijdrage ondersteunt Shell internationale CO₂-compensatieprojecten. Tank je Shell V-Power? Dan betaalt Shell de volledige CO₂-compensatie voor jou, inclusief de kilometers die je maakt.
 

Activeer

VEELGESTELDE VRAGEN OVER EURO 95 EN SUPER 98 BENZINE

ZIE OOK

Octaangetal

Het octaangetal is een maat voor de weerstand van het benzine-luchtmengsel tegen zelfontbranding en helpt de brandstof om gelijkmatig en op het juiste moment te ontbranden. Onze 'Experts van alledag' leggen het u op een begrijpelijke manier uit.

Doe mee met Miles & Me

Met Miles & Me van Shell spaar je Air Miles als je tankt, maar ook als je iets koopt in de shop. Je kunt Air Miles inwisselen voor korting op brandstof, broodjes en koffie, luxe handdoeken en nog veel meer!

Brandstofprijzen

Onze brandstoffen zijn competitief geprijsd, maar hoe komen onze brandstofprijzen eigenlijk tot stand? Ontdek het zelf en bekijk de actuele benzine- en dieselprijzen aan de Shell-pomp.