Shell PurePlus-technologie is een revolutionair proces dat aardgas omzet in een kristalheldere basisolie die vrijwel geen van de onzuiverheden bevat die aanwezig zijn in ruwe olie. Omdat een motorolie voor ongeveer 75-90% uit basisolie bestaat is dit wat samenstelling betreft een belangrijke stap voorwaarts.

Shell PurePlus-technologie produceert een basisolie die beter presteert op het gebied van viscositeit, wrijving en verdamping vergeleken met vooraanstaande traditionele basisoliën. De olie helpt te zorgen voor een langere levensduur van de motor, minder onderhoudskosten en olieverbruik, meer brandstofbesparing en een schonere motor.

Voordelen van Shell Helix Ultra

Prestaties

Illustreert de snellere stroom van Shell Helix Ultra vergeleken met minerale olie

Uitzonderlijke prestaties bij extreme temperaturen

Shell Helix Ultra heeft een langere levensduur bij extreem hoge temperaturen en beschermt de motor zodat deze kan blijven presteren. De eigenschappen van deze olie zijn uitzonderlijk goed bestand tegen aantasting van de olie, tot 32% beter dan de meest recente industriestandaard*.

Dankzij deze superieure prestaties bij lage temperaturen vloeit Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie tot drie keer sneller bij -40 °C, waardoor de motor makkelijker start en sneller opwarmt**.

*Vergeleken met API SN-specificatie en gebaseerd op Sequence IIIG-oxidatietest

**Vergeleken met API SN-specificatie en gebaseerd op ASTM D484

Motorreinheid

Illustreert de positieve impact van Shell Helix Ultra-olie voor de motor

Onovertroffen bescherming tegen sludge

Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie helpt hoogwaardige motoren beschermen tegen schadelijke afzettingen die het vermogen en de prestaties verminderen.

Bewezen werking onderweg: in praktijktests hield Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie motoren bijzonder schoon. Het resultaat was dat onze testauto’s hetzelfde brandstofverbruik en dezelfde prestaties behielden als op de dag dat ze uit de fabriek kwamen*.

Geen enkele motorolie reinigt uw motor beter**.

*Gebaseerd op wagenparkproef van 100.000 km

**Gebaseerd op de Sequence VG-sludgetest met 0W-40

Minder vaak bijvullen

Illustreert het verlaagde verbruik van Shell Helix Ultra-olie vergeleken met inferieure oliën

Samenstelling met weinig verdamping die tijd en geld bespaart

Tot 50% minder verlies door verdamping in vergelijking met inferieure motoroliën.* Waarom is dat belangrijk? Door de synthetische samenstelling met weinig verdamping hoeft u minder vaak motorolie bij te vullen en bespaart u tijd en geld.

*Gebaseerd op de ASTM D5800 NOACK-vluchtigheidsproef

Lager brandstofverbruik

Illustreert de verminderde wrijving tussen onderdelen bij gebruik van Shell Helix Ultra-automotorolie

Voor lager brandstofverbruik

Hoe minder wrijving tussen de onderdelen van de motor, des te gemakkelijker kunnen de onderdelen bewegen en des te minder brandstof wordt gebruikt. Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie heeft een lage viscositeit en lage wrijving, waardoor deze formule tot 3% besparing op het brandstofverbruik kan bieden.*

*Gebaseerd op ACEA M111-brandstofverbruiksresultaten vergeleken met de industriële referentieolie

Een revolutionair proces

Aardgas omzetten in een kristalheldere basisolie

1. Vergassing 2. Synthese 3. Hydrocracking 4. GTL-producten
Methaan uit aardgas reageert met zuivere zuurstof, waardoor synthesegas ontstaat Synthesegas wordt aangevoerd via een reactor en omgezet naar een vloeistof, genaamd syncrude Syncrude wordt in een hydrocracker gevoerd, waar moleculen worden afgebroken en nieuwe worden gevormd De nieuwe moleculen worden gedistilleerd tot GTL-producten, waaronder PurePlus-basisoliën

Hoe het werkt

Shell voegt de eigen actieve reinigingstechnologie toe aan de basisolie met Shell PurePlus-technologie. Zo ontstaat Shell Helix Ultra – onze meest geavanceerde motorolie ooit. Dankzij deze unieke combinatie biedt Shell Helix Ultra nog betere reiniging en bescherming - dat betekent dat deze motorolie beter dan elke andere helpt uw motor zo goed als fabrieksschoon te houden.

Waarom heeft Shell PurePlus-technologie ontwikkeld?

Wereldwijd heeft de motortechnologie de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Autofabrikanten stellen dan ook hogere eisen aan de prestatieniveaus van motoroliën. Hierdoor is de markt in zijn geheel verschoven richting synthetische premium oliën (oliën met lagere viscositeit van consistente hoge kwaliteit). Daarmee kunnen bestuurders het maximale halen uit de moderne hoogwaardige motoren.

Shell doet continu onderzoek naar nieuwe en verbeterde technologie voor het samenstellen van motorolie. Met technologie op basis van aardgas, een schoon en zuiver uitgangspunt, heeft Shell onze synthetische smeermiddelen opnieuw bedacht en ontwikkeld, en de prestaties van onze producten verbeterd.

Aanbevolen door experts

Ferrari

Ferrari F1-coureur gebruikt Shell Helix Ultra-olie om zijn auto bij te vullen

Technical Partner

De relatie tussen Shell en Enzo Ferrari gaat terug tot in de jaren 30 van de vorige eeuw. Al de allereerste Ferrari voor de weg, die in 1947 in het Italiaanse Maranello de fabriekspoorten uitrolde, gebruikte smeermiddel van Shell. Tot op de dag van vandaag is de motor van elke Ferrari die de productielijn in Maranello verlaat, van de 458 Italia tot de nieuwste innovaties van Ferrari, gevuld met Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie.

Een product waarvan bekend is dat het goed genoeg is voor een superauto als een Ferrari, geeft bestuurders van alle auto’s de zekerheid dat ze deze motorolie kunnen vertrouwen.

Bovendien vormt Formula One™ de perfecte omgeving om Shell Helix Ultra te testen onder hoge snelheden en hoge druk. Shell wetenschappers doen al het mogelijke om de motoroliën voor Scuderia Ferrari te optimaliseren voor maximaal vermogen en prestaties op het circuit*

Onze motoren behoren tot de technologisch meest geavanceerde ter wereld. En de motorolie moet dit kunnen evenaren. Daarom gebruiken we Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie.” – Scuderia Ferrari

“Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie is de enige motorolie die ik vertrouw.” – Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari-coureur

*Hoewel Shell Helix Ultra-motoroliën met PurePlus-technologie voor de racesport en voor op de weg op hetzelfde technologieplatform zijn gebaseerd, is de raceformule aangepast om te voldoen aan de extreme omstandigheden in races.

BMW Motorsport

BMW Motorsport-coureur leunt op een auto die een speciale formule van Shell Helix-olie gebruikt

Premium Technology Partner

BMW Motorsport en Shell Helix Ultra is een technisch partnerschap: Shell wetenschappers werken nauw samen met de ingenieurs van BMW Motorsport voor diepgaande Research & Development. Alle acht BMW M4 DTM-auto’s rijden de race op een speciale samenstelling Shell Helix Ultra die is vervaardigd met Shell PurePlus-technologie. Uiteindelijk profiteert ook de automobilist op de weg hiervan, omdat we Shell motoroliën kunnen testen onder extreme omstandigheden en de doorontwikkeling van motoroliën van de volgende generatie, zoals Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie, kunnen voortzetten.

De DTM is een veeleisende klasse. De circuits zijn uitdagend en de wagens ontlopen elkaar niet veel. Je kunt alleen winnen als echt alles klopt, en dat geldt dus ook voor de motorolie. Shell Helix Ultra is ontwikkeld om mijn motor te beschermen. De olie helpt me om op elk moment het maximale vermogen uit mijn wagen te halen.” – Augusto Farfus, BMW-fabriekscoureur

*Hoewel Shell Helix Ultra-motoroliën met PurePlus-technologie voor de racesport en voor op de weg op hetzelfde technologieplatform zijn gebaseerd, is de raceformule aangepast om te voldoen aan de extreme omstandigheden in races.

Maserati

Afbeelding van een Maserati-motor die Shell Helix Ultra-olie met PurePlus-technologie gebruikt

Technical Partner

De motor van elke Maserati die de productielijn verlaat, is gevuld met Shell Helix Ultra met Shell PurePlus-technologie. Shell Helix Ultra en Maserati delen een ambitieuze visie voor de toekomst van de wereldwijde markt voor luxe voertuigen. Samen zijn ze een commitment aangegaan om de allerbeste producten te leveren aan bestuurders over de hele wereld – een hoge kwaliteit motorolie die meer doet om de prestatie van de motor te verbeteren, zodat bestuurders van Maserati kunnen ontspannen en genieten van de rit. Shell Helix Ultra is ook trotse sponsor van een auto in de Maserati Trofeo World Series.

“De lancering van de nieuwe revolutionaire Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie is een belangrijke stap voorwaarts voor onze reeks motoroliën voor premium autofabrikanten zoals Maserati.” – Cara Tredget, Shell Auto OEM Technology Manager