Shell Rimula R5 E

Zorgt voor een langere olieverversingsinterval en verbeterde slijtagebescherming

Hoe heet, koud, steil, stoffig, modderig of langdurig de omstandigheden ook zijn waaronder uw voertuig moet presteren, u weet dat uw olie uw motor onder alle omstandigheden beschermt.

De 'energised protection' van Shell Rimula-oliën voor zware dieselmotoren biedt onafgebroken bescherming op drie kritische vlakken:

  1. Zuurregeling - aantoonbare vermogensadditieven helpen bij de bescherming tegen corrosie door zuren die zich vormen bij de verbranding van brandstof.
  2. Afzettingsregeling – houdt de motor schoon voor consistente prestaties en een lange levensduur.
  3. Slijtageregeling - houdt bewegende metalen oppervlakken volledig gescheiden van elkaar voor een langere levensduur.

 

Shell Rimula R5 E

De energiebesparende olie Shell Rimula R5 E 10W-40 beschermt tegen zuurcorrosie, vuil/afzettingen, slijtage

Shell Rimula R5 E maakt gebruik van geselecteerde synthetische basisoliën en additieven en biedt daarmee brandstofbesparende prestaties en bescherming voor het volledige druk- en temperatuurbereik dat in moderne motoren wordt aangetroffen. Het is de ideale keuze voor wagenparkondernemers met zware vrachtwagens of bussen.

Beschermende kracht
De combinatie van volsynthetische basisoliën en een geavanceerd additievensysteem biedt uitstekende bescherming, zelfs bij lage temperaturen, wanneer de verbeterde koude-stroomeigenschappen helpen uw motor te beschermen.

Laboratoriumtestsimulaties hebben aangetoond dat Shell Rimula R5 E 10W-40 een verbetering in het brandstofverbruik kan opleveren van 1,7%

Brandstofbesparingen
De uitstekende stroom- en wrijvingseigenschappen in vergelijking met een conventionele SAE 15W-40-olie houden in dat Shell Rimula R5 E 10W-40 kan helpen bij het verbeteren van het brandstofverbruik. Tests in laboratoriumsimulaties heeft aangetoond dat 10W-40-oliën, zoals Shell Rimula R5 E, een verbetering in het brandstofverbruik kunnen opleveren van 1,7%.

Shell Rimula R5 E CI-4 gaat gemiddeld meer dan 30% langer mee dan gelijksoortige oliën van concurrenten

Bescherming van lange levensduur
Synthetische basisoliën helpen de beschermende kracht van de olie op twee manieren te versterken:

  1. Verbeterde oxidatieregeling: Shell Rimula R5 E laat een 30% langere levensduur zien in standaardindustrietests in vergelijking met conventionele oliën van een vorige generatie.
  2. Onafgebroken slijtagebescherming: volsynthetische oliën, zoals Shell Rimula R5 E, hebben verbeterde stromingseigenschappen vergeleken met standaard SAE 15W-40-oliën. Dat betekent dat zij de kritieke lagers tot wel 25% sneller kunnen bereiken onder lichte vorstomstandigheden en extra bescherming bieden bij temperaturen waarbij conventionele oliën wellicht niet worden rondgepompt.

Moet u Shell Rimula R5 E gebruiken?

Shell Rimula R5 E is goedgekeurd door een breed scala motorfabrikanten voor gebruik in alle motoren, behalve de allernieuwste. Het is een uitstekende keuze voor ondernemers van wagenparken in locaties met grote temperatuursverschillen: één olie als bescherming, ongeacht het seizoen. Het helpt ook direct bij de controle over de bedrijfskosten door de mogelijkheid van een verbeterd brandstofverbruik te bieden.

Shell Rimula R5 E is geschikt voor US 2002-, Euro 2-, Euro 3- en bepaalde Euro 4-motoren. Voor betere prestaties en bescherming van de nieuwste lage-emissiemotoren, vooral als deze zijn uitgerust met een roetfilter (DPF) en/of een katalysator, bevelen we het gebruik van onze geavanceerde, emissiebeperkende producten Shell Rimula R6 LM of LME aan.

Specificaties en goedkeuringen

SAE-viscositeitsklasse: 10W-40

API: CI-4, CH-4, CG-4, CF-4; ACEA: E7, E5, E3; Global: DHD-1; Cummins: CES 20078, 77, 76, 72, 71; Mack: EO-M, EO-M+; MAN: 3275; MB-goedkeuring: 228.3; Renault Trucks: RLD-2; Volvo: VDS-3.

Advies en tips

LubeMatch-webversie

Gebruik ons LubeMatch-hulpprogramma om de voor u juiste olie te vinden.

U verlaat de bètaversie van de site en wordt omgeleid naar het oude Shell-webplatform.

Waar kopen?

Waar Shell-oliën en -smeermiddelen kopen.