Shell Rimula R6 LME

Lage emissies, besparing op onderhoudskosten en energiebesparing

Hoe heet, koud, steil, stoffig, modderig of langdurig de omstandigheden ook zijn waaronder uw voertuig moet presteren, u weet dat uw olie uw motor onder alle omstandigheden beschermt.

De 'energised protection' van Shell Rimula-oliën voor zware dieselmotoren biedt onafgebroken bescherming op drie kritische vlakken:

  1. Zuurregeling - aantoonbare vermogensadditieven helpen bij de bescherming tegen corrosie door zuren die zich vormen bij de verbranding van brandstof.
  2. Afzettingsregeling – houdt de motor schoon voor consistente prestaties en een lange levensduur.
  3. Slijtageregeling - houdt bewegende metalen oppervlakken volledig gescheiden van elkaar voor een langere levensduur.

Shell Rimula R6 LME maakt gebruik van een unieke technologie die zich chemisch en fysiek aanpast om aan de veranderende behoeften van de motor te voldoen. Het kan een bijdrage leveren aan efficiënte transportwerkzaamheden door:

  • Hulp bij het regelen van emissies.
  • Lange olieverversingsintervallen en minder afgewerkte olie.
  • Lager brandstofverbruik.

Beschermende kracht
Shell Rimula R6 LME voorziet niet alleen in betrouwbare smering maar ook in een drievoudige bescherming door:

  1. toepassing van synthetische basisolie.
  2. toepassing van unieke additieventechnologie en.
  3. een exclusief systeem voor verbetering van de slijtagewerende eigenschappen.

De combinatie van deze drie factoren resulteert in uitstekende prestaties, langere verversingsintervallen en een lager brandstofverbruik, zonder de duurzaamheid te beïnvloeden. Shell Rimula R6 LME biedt zelfs nog meer bescherming tegen slijtage en afzettingen dan voorgaande generaties oliën (bijv. oliën die voldoen aan ACEA E4/MB 228.5) en de formule met een laag SAPS-gehalte beschermt de (ureum-)katalysator en (roet-)filters die in de nieuwste voertuigen worden gebruikt.

Uw bescherming - onze ervaring

De door onze technici ontwikkelde, speciale, nieuwe antislijtagebooster biedt extra bescherming tegen slijtage van zwaarbelaste motoronderdelen.

Lage emissies

Bescherming van de prestaties van uw uitlaatgasemissieregelsystemen is niet alleen belangrijk om er zeker van te zijn dat uw voertuigen aan de wettelijke eisen blijven voldoen maar ook om te verzekeren dat ze efficiënt werken. Zo kan bijvoorbeeld een verstopt roetfilter (DPF) het brandstofverbruik verhogen.

Shell Rimula R6 LME is samengesteld met lagere gehaltes sulfaatas en zwavel ter ondersteuning van een efficiëntere werking van de nieuwste en toekomstige vrachtwagentechnologieën. Shell Rimula R6 LME overtreft de eisen van Mercedes-Benz, MAN en andere fabrikanten wat betreft de beperking van de hoeveelheid zwavel en fosfor en biedt in tests een aantoonbaar betere beschermende werking.

Energiebesparingen

Shell Rimula R6 LME kan positief bijdragen aan het brandstofverbruik van uw voertuigen en aan uw operationele kosten. De olie is in nauwe samenwerking met toonaangevende motor- en voertuigfabrikanten ontwikkeld en biedt niet alleen een lager brandstofverbruik maar voldoet ook aan de eisen voor duurzaamheid en prestaties van de nieuwste emissiesystemen.

Onafhankelijk vastgestelde brandstofbesparing

U hoeft ons niet op ons woord te geloven. In tests die zijn uitgevoerd bij een wagenpark met vrachtwagens die voor een toonaangevende Britse supermarkt rijden, hebben klanten bevestigd dat Shell Rimula R6 LME brandstofbesparingen heeft gerealiseerd van wel 2,0% gedurende een olieverversingsinterval van 100.000 km in vergelijking met een typische 10W-40-olie*.

*Volledig exemplaar van het rapport op aanvraag beschikbaar

Onderhoudsbesparingen

Shell Rimula R6 LME is ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende motorfabrikanten en biedt een uitzonderlijke reinheid van de zuigers in de modernste motoren. Shell Rimula R6 LME is goedgekeurd voor lange verversingsintervallen door onder andere Mercedes-Benz en overtreft de zuigerreinheid ten opzichte van de referentieolie in de MB OM 501-motortest met 25%. Shell Rimula R6 LME is getest op het waarborgen van een lange levensduur en bescherming gedurende de gehele olie verversingsinterval.

Moet u Shell Rimula R6 LME gebruiken?
Shell Rimula R6 LME-motorolie is geschikt voor gebruik in veel verschillende, zwaarbelaste toepassingen op de openbare weg. Hij is met name geschikt voor een grote verscheidenheid aan moderne emissie-geoptimeerde vrachtwagens en bussen van Mercedes-Benz, MAN, DAF en andere merken en is geschikt voor wagenparken met gemengde Euro 2-, 3-, 4- en 5-motortypen. Shell Rimula R6 LME overtreft de prestatie-eisen van de specificaties zoals ACEA E6 en E7 en is ideaal voor voertuigen die zijn voorzien van roetfilters (DPF).

Specificaties en goedkeuringen 
SAE-viscositeitsklasse: 5W-30 
ACEA: E6, E7; Cummins: CES 20077; MAN: M3477; MB-goedkeuring: 228.51.

Veilig gebruik van R6 LME-oliën
Het is heel onwaarschijnlijk dat Shell Rimula R6 LME-oliën enig gevaar voor de gezondheid of de veiligheid vormen, mits ze correct worden gebruikt in de aanbevolen toepassing. U moet contact met de huid voorkomen en dient vloeistofbestendige handschoenen te gebruiken bij afgewerkte olie. Mocht de olie in contact komen met uw huid, was deze dan onmiddellijk af met water en zeep. Voor het afvoeren van afgewerkte olie brengt u dit naar een erkend inzamelpunt. Giet het niet in de grond, het riool of oppervlaktewater.

Advies en tips

LubeMatch-webversie

Gebruik ons LubeMatch-hulpprogramma om de voor u juiste olie te vinden.

U verlaat de bètaversie van de site en wordt omgeleid naar het oude Shell-webplatform.

Waar kopen?

Waar Shell-oliën en -smeermiddelen kopen.