Shell Rimula R6 M

Uitstekende bescherming tegen zuurcorrosie, afzettingen en slijtage

Hoe heet, koud, steil, stoffig, modderig of langdurig de omstandigheden ook zijn waaronder uw voertuig moet presteren, u weet dat uw olie uw motor onder alle omstandigheden beschermt.

De 'energised protection' van Shell Rimula-oliën voor zware dieselmotoren biedt onafgebroken bescherming op drie kritische vlakken:

  1. Zuurregeling - aantoonbare vermogensadditieven helpen bij de bescherming tegen corrosie door zuren die zich vormen bij de verbranding van brandstof.
  2. Afzettingsregeling – houdt de motor schoon voor consistente prestaties en een lange levensduur.
  3. Slijtageregeling - houdt bewegende metalen oppervlakken volledig gescheiden van elkaar voor een langere levensduur.

Shell Rimula R6 M

Shell Rimula R6 M onderhoudsbesparing tegen zuur/corrosie, vuil/afzettingen en slijtage

Een ideale keuze voor wagenparkbeheerders die de onderhoudskosten in de hand willen houden. Shell Rimula R6 M biedt een alomvattende olieoplossing voor veel verschillende voertuigmerken en motortechnologieën waaronder Euro 2-, Euro 3- en bepaalde Euro 4-motoren. Hij draagt tevens bij aan een lager brandstofverbruik in vergelijking met conventionele SAE 15W-40-oliën.

Beschermde kracht
Shell Rimula R6 M biedt een uitstekende bescherming tegen corrosie door zuren, afzettingen en slijtage om de prestaties en goedkeuringen voor verlengde olieverversingsintervallen van grote motorfabrikanten te realiseren.

Shell Rimula R6 M verbeterde additievenactivering biedt een tot wel 30% hogere effectiviteit tegen oxidatie

Verbeterde additievenactivering
Het gebruik van volsynthetische basisoliën in combinatie met geselecteerde additieven kan leiden tot een verhoogde effectiviteit van de belangrijkste componenten in die bepaalde additieven voor motorolie. Shell Rimula R6 M maakt gunstig gebruik van deze verbeterde werking van additieven, hetgeen de prestaties van de geavanceerde motorolieformulering verhoogt. Laboratoriumsimulaties tonen in het bijzonder een effectiviteitstoename aan van 30% in de weerstand tegen oxidatie en een aanzienlijk betere weerstand tegen door roet veroorzaakte indikking van de olie.

Moet u Shell Rimula R6 M gebruiken?

Shell Rimula R6 M wordt aanbevolen voor een veelheid van toepassingen in zware dieselmotoren en is met name geschikt voor een grote verscheidenheid aan vrachtwagens en machines met lage-emissiemotoren van Mercedes-Benz en MAN.

Shell Rimula R6 M voldoet ook aan of overtreft de prestatie-eisen van andere Europese fabrikanten zoals Volvo, Renault, DAF, Scania en Iveco alsmede Cummins, Mack en veel Japanse motortypen. Niet aanbevolen voor Caterpillar-motoren.

Voor betere prestaties en bescherming van de nieuwste Euro IV- en Euro V-motoren, vooral als deze zijn uitgerust met een roetfilter (DPF) en/of een katalysator, adviseren we het gebruik van onze geavanceerde emissiebeperkende producten Shell Rimula R6 LM of LME.

Specificaties en goedkeuringen

SAE-viscositeitsklasse: 10W-40

API: CF; ACEA: E7, E4; Cummins: CES 20072; Deutz: DQC IV-05; Mack: EO-M+; MAN: M3277;

MB-goedkeuring: 228.5; MTU: Category 3; Renault Trucks: RXD; Scania: LDF-2; Volvo: VDS-3.

Advies en tips

LubeMatch-webversie

Gebruik ons LubeMatch-hulpprogramma om de voor u juiste olie te vinden.

U verlaat de bètaversie van de site en wordt omgeleid naar het oude Shell-webplatform.

Waar kopen?

Waar Shell-oliën en -smeermiddelen kopen.