Shell Rimula product packshort

Bied uitstekende besparingen op het gebied van brandstofverbruik en onderhoud

Hoe heet, koud, steil, stoffig, modderig of langdurig de omstandigheden ook zijn waaronder uw voertuig moet presteren, u weet dat uw olie uw motor onder alle omstandigheden beschermt. 

De 'energised protection' van Shell Rimula-oliën voor zware dieselmotoren biedt onafgebroken bescherming op drie kritische vlakken:

  1. Zuurregeling - aantoonbare vermogensadditieven helpen bij de bescherming tegen corrosie door zuren die zich vormen bij de verbranding van brandstof.
  2. Afzettingsregeling – houdt de motor schoon voor consistente prestaties en een lange levensduur.
  3. Slijtageregeling - houdt bewegende metalen oppervlakken volledig gescheiden van elkaar voor een langere levensduur.

Shell Rimula R6 ME

Shell Rimula R6 LME beschermt tegen zuur/corrosie, vuil/afzettingen en slijtage

Shell Rimula R6 ME reageert op en past zich aan de veranderende omstandigheden in uw motor aan om brandstofbesparende prestaties te leveren zonder de duurzaamheid of de onderhoudsintervallen te beïnvloeden.

Beschermende kracht

Gebruik van multifunctionele dispersieadditieven, verder geactiveerd door insluiting van volsynthetische basis
oliën heeft geleid tot een olie die de langste olieverversingsintervallen heeft bereikt bij Mercedes-Benz en MAN in een brandstofbesparende SAE 5W-30-viscositeitsklasse*. De beproefde technologie is vaak de eerste vulkeuze geweest voor een aantal van Europa's toonaangevende vrachtwagenproducenten.
*vergeleken met SAE 15W-40-klassen

Energiebesparingen
Shell heeft altijd vooropgelopen bij de ontwikkeling van brandstofbesparende smeermiddelen. Door in onze laboratoria en met onze klanten te werken, hebben we duidelijk laten zien welke voordelen een goed samengestelde, energiebesparende olie kan bieden. Het schema hieronder toont een aantal van de besparingen die we bereikt hebben. Aanzienlijke voordelen, gewoonlijk variërend van 2% tot meer dan 4%, zijn gemeten bij gebruik op de openbare weg in vergelijking met conventionele oliën (SAE 15W-40). Dat betekent lagere bedrijfskosten voor wagenpark- en busondernemers.

Bewezen brandstofbesparingen

Hier vindt u een aantal van de brandstofbesparingsniveaus die behaald zijn met het gebruik van Shell Rimula R6 ME:

Shell Rimula R6 ME verlengde olieverversingsintervallen overtreffen de slagingsmarkering van 40 voor het zuigerrendement

Onderhoudsbesparingen
Shell Rimula R6 ME voldoet aan de laboratoriumeisen van Mercedes-Benz- en MAN-goedkeuringen voor lange olieverversingsintervallen.

Verlengde olieverversingsintervallen: in samenwerking met een belangrijk wagenpark hebben we met praktijktoepassingen aangetoond dat Shell Rimula R6 ME de zuigerafzettingsbescherming kan overtreffen die door Mercedes-Benz wordt geëist bij olieverversingsintervallen die meer dan twee keer zo groot zijn als de normaal goedgekeurde maxima*.

*Raadpleeg altijd uw voertuigfabrikant of de dealer voordat u de olieverversingsintervallen verlengt.

Specificaties en goedkeuringen
SAE-viscositeitsklasse: 5W-30
ACEA: E4; API: CF; Daf HP-1/2; MAN: 3277; MB-goedkeuring: 228.5; MTU: Category 3; Volvo: VDS-2.

Moet u Shell Rimula R6 ME gebruiken?
Shell Rimula R6 ME is geschikt voor gebruik in moderne motoren met hoge vermogens waaronder krachtbronnen met turbolader en
intercooler. Met aangetoonde prestaties in de transport- en OV-toepassingen op de openbare weg is het een uitstekende keuze voor vrachtwagen- en busondernemers die brandstof- en onderhoudskosten in de hand willen houden.
Voor betere prestaties en bescherming van de nieuwste lage-emissiemotoren, vooral als deze zijn uitgerust met een roetfilter (DPF) en/of een katalysator, adviseren wij het gebruik van onze geavanceerde emissie beperkende producten Shell Rimula R6 LM of LME.

LubeMatch-webversie

Gebruik ons LubeMatch-hulpprogramma om de voor u juiste olie te vinden.

U verlaat de bètaversie van de site en wordt omgeleid naar het oude Shell-webplatform.

Waar kopen?

Waar Shell-oliën en -smeermiddelen kopen.