Afbeelding van gevaarsteken

Wees alert

Verkeersregels zijn richtlijnen, geen strenge geboden. Stel u altijd flexibel op en kies bij elke situatie de reactie die het beste van toepassing is.

Silhouet van een persoon

U staat centraal

Het voertuig is niet het belangrijkste element, onthoud dat goed. Wees u bewust van uw omgeving, het type auto, het wegdek en de vaardigheden die u nodig heeft voor een bepaalde situatie.

Afbeelding van verkeersbord bochtige weg

Houd angst onder controle

Vaak raken we bij nieuwe en lastige situaties op de weg in paniek. Maar door aan uw vertrouwen te werken leert u te handelen vanuit uw gezonde verstand

Afbeelding van gordel

Veiligheid is een vaardigheid

Er zijn twee typen ongelukken; ongelukken die u veroorzaakt en ongelukken waarbij u betrokken raakt. Door veilig te rijden kunt u het eerste type ongeluk voorkomen en het tweede type beperken.

Afbeelding van mobiele telefoon

Zorg dat u niet wordt afgeleid

Anticipeer en let op potentieel gevaar zodat u op tijd kunt handelen. Het wordt aangeraden om uw telefoon uit te zetten of alleen te gebruiken voor navigatie.

Afbeelding van konijn

Wees op alles voorbereid

Onthoud dat op de weg alles kan gebeuren, zo signaleert u zaken die ongelukken kunnen veroorzaken. Een ongeluk hoeft niet onvermijdelijk te zijn.

Afbeelding van rode kilometerteller op een gele achtergrond

Doe rustig aan

Wanneer u op een ontspannen en rustig tempo rijdt, geeft dat voldoende tijd en ruimte om te anticiperen op alles wat u tegenkomt.

Afbeelding van stuur

Handen aan het stuur

De meeste mensen schenken niet genoeg aandacht aan het sturen. Wanneer de auto uit balans raakt merkt u dat als eerste aan het stuur en bovendien kunt u met het stuur de auto het snelst weer onder controle krijgen.

Afbeelding van pedalen

Rij soepel

Zorg dat u soepel stuurt en remt. Stevig sturen is goed, maar voorkom dat u te hard aan het stuur trekt. Kijk goed vooruit zodat u eerder en gelijkmatiger kunt remmen.

Verkeersbord '70 mijl per uur'

Ken uw grenzen

Wees u bewust van de grenzen van uw vaardigheden als bestuurder en ga er niet overheen.

Meer voor Consumenten

Shell brandstoffen

Welke benzine, diesel of alternatieve brandstoffen zijn beschikbaar bij een Shell tankstation?

Shell motoroliën en smeermiddelen

Shell is wereldwijd de nummer één leverancier van smeermiddelen, verken ons gamma motoroliën en smeermiddelen voor auto’s, motorfietsen, vrachtwagens en meer.

Zie ook

Shell Card, de zakelijke tankpas van Shell Fleet Solutions

Hoe groot of klein uw wagenpark ook is en of u nu lokaal of internationaal opereert, profiteer net als miljoenen klanten wereldwijd van de meer dan 50 jaar Shell-expertise op het gebied van brandstofkaarten.

Shell brandstoffen voor bedrijven

Shell ontwikkelt al meer dan 100 jaar producten met een duidelijke focus op de behoeften van de klant.

Mythes over brandstofbesparing

Om efficiënt met brandstof om te gaan, hebben we de bekendste mythes over brandstof voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u op de juiste manier brandstof besparen.