Afbeelding van gevaarsteken

Wees alert

Verkeersregels zijn richtlijnen, geen strenge geboden. Stel je altijd flexibel op en kies bij elke situatie de reactie die het beste van toepassing is.

Silhouet van een persoon

U staat centraal

Het voertuig is niet het belangrijkste element, onthoud dat goed. Wees je bewust van je omgeving, het type auto, het wegdek en de vaardigheden die je nodig hebt voor een bepaalde situatie.

Afbeelding van verkeersbord bochtige weg

Houd angst onder controle

Vaak raken we bij nieuwe en lastige situaties op de weg in paniek. Maar door aan je vertrouwen te werken leer je te handelen vanuit je gezonde verstand

Afbeelding van gordel

Veiligheid is een vaardigheid

Er zijn twee typen ongelukken; ongelukken die je veroorzaakt en ongelukken waarbij je betrokken raakt. Door veilig te rijden kun je het eerste type ongeluk voorkomen en het tweede type beperken.

Afbeelding van mobiele telefoon

Zorg dat u niet wordt afgeleid

Anticipeer en let op potentieel gevaar zodat je op tijd kunt handelen. Het wordt aangeraden om je telefoon uit te zetten en alleen te gebruiken voor navigatie.

Afbeelding van konijn

Wees op alles voorbereid

Onthoud dat op de weg alles kan gebeuren, zo signaleer je zaken die ongelukken kunnen veroorzaken. Een ongeluk hoeft niet onvermijdelijk te zijn.

Afbeelding van rode kilometerteller op een gele achtergrond

Doe rustig aan

Wanneer je ontspannen en op een rustig tempo rijdt, geeft dat voldoende tijd en ruimte om te anticiperen op alles wat je tegenkomt.

Afbeelding van stuur

Handen aan het stuur

De meeste mensen schenken niet genoeg aandacht aan het sturen. Wanneer de auto uit balans raakt merk je dat als eerste aan het stuur en bovendien kun je met het stuur de auto het snelst weer onder controle krijgen.

Afbeelding van pedalen

Rij soepel

Zorg dat je soepel stuurt en remt. Stevig sturen is goed, maar voorkom dat je te hard aan het stuur trekt. Kijk goed vooruit zodat je eerder en gelijkmatiger kunt remmen.

Verkeersbord '70 mijl per uur'

Ken uw grenzen

Wees je bewust van de grenzen van je vaardigheden als bestuurder en ga er niet overheen.

Meer voor Consumenten

Shell brandstoffen

We vertellen je graag meer over onze producten, brandstofprijzen, brandstoflabels, tips voor zuiniger rijden en wat jij kunt doen om je uitstoot te verminderen.

Shell motoroliën en smeermiddelen

Shell is wereldwijd de nummer één leverancier van smeermiddelen, verken ons gamma motoroliën en smeermiddelen voor auto’s, motorfietsen, vrachtwagens en meer.

Zie ook

Shell Card, de zakelijke tankpas van Shell Fleet Solutions

Hoe groot of klein uw wagenpark ook is en of u nu lokaal of internationaal opereert, profiteer net als miljoenen klanten wereldwijd van de meer dan 50 jaar Shell-expertise op het gebied van brandstofkaarten.

Shell brandstoffen voor bedrijven

Shell ontwikkelt al meer dan 100 jaar producten met een duidelijke focus op de behoeften van de klant.

Mythes over brandstofbesparing

Om efficiënt met brandstof om te gaan, hebben we de bekendste mythes over brandstof voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u op de juiste manier brandstof besparen.