Maak uw keuze and remove zorg voor je auto

De juiste brandstof

 

Brandstof is het voedsel van de motor, en Shell V-Power is onze meest geavanceerde brandstof. We laten je zien hoe het werkt.

 

Een kijkje in de motor

Bijna 150 jaar geleden werd er voor het eerst patent aangevraagd op de viertaktmotor. Sindsdien is er veel veranderd. We gaan proberen uit te leggen wat er met je brandstof gebeurt wanneer een moderne motor aan het werk gaat.

Zorg voor je motor

Binnenin de 4-taktmotor van uw motorfiets

4-taktmotoren worden gebruikt om bijna alle auto's en vrachtwagens en ook de meeste motorfietsen aan te drijven.

Binnenin de 2-taktmotor van uw motorfiets

2-taktmotoren worden gebruikt voor bromfietsen en scooters met een laag vermogen, en ook apparaten als kettingzagen en jetski's.

Dagelijkse tips voor uw motorfiets

Idealiter moet u deze controles elke keer uitvoeren wanneer u met uw motorfiets gaat rijden. Ze nemen maar een paar minuten in beslag en attenderen u op eventuele mogelijke problemen voordat u aan uw reis begint.

Onderhoudstips voor uw motorfiets

Het is belangrijk dat u zich vertrouwd maakt met de verschillende werkende onderdelen van uw motorfiets en de elementaire zaken die u moet weten voor het behoud van hun werking. Veel essentiële onderhoudswerkzaamheden aan een motorfiets zijn heel eenvoudig.

Maak je keuze

10 tips voor efficiënter rijden

CO2-uitstoot is een belangrijke oorzaak van klimaatverandering. Daarom is het nodig om CO2-uitstoot zoveel mogelijk te verminderen of te voorkomen. Dat kan door zo min mogelijk brandstof te gebruiken, bijvoorbeeld met efficiëntere auto’s, met het gebruik van zuinigere brandstoffen, door (gedeeltelijk) elektrisch te rijden of door het aanpassen van je rijgedrag.

10 veiligheidstips

Leer hoe je een veiligere bestuurder wordt met Don Palmer, professioneel coach op het gebied van rijtechnieken voor gevorderden op de weg en het circuit.