efficienter-rijden-wees-goed-voor-auto

Wees goed voor uw auto

Een goed afgestelde motor helpt bij het efficiënter rijden. Door uw auto regelmatig een onderhoudsbeurt te laten geven, verbruikt u minder brandstof en houdt u rekening met het milieu.

efficienter-rijden-check-bandenspanning

Check de bandenspanning

Het is belangrijk om de banden op de juiste spanning te houden. U hebt meer grip, dus het is veiliger, en de banden gaan langer mee. Goede bandenspanning zorgt ook voor minder weerstand, waardoor u minder brandstof verbruikt.

Afbeelding van klok die tien over twaalf aangeeft

Plan uw reis

Filerijden zorgt voor meer brandstofverbruik. Door uw reis te plannen of door buiten de spits te reizen, rijdt u sneller door en verbruikt u minder brandstof.

efficienter-rijden-stilstaan-motor-uit

Staat u stil? Motor uit!

Ook een stationair draaiende motor verbruikt brandstof. Hierdoor wordt onnodig CO2 uitgestoten. Bespaar daarom brandstof en wees minder belastend voor het milieu door de motor gewoon uit te zetten wanneer u langer stilstaat.

efficienter-rijden-kwaliteit-brandstof

Kwaliteit van de brandstof

Niet alle brandstof is hetzelfde. Shell V-Power heeft bijvoorbeeld een efficiëntere verbranding én zorgt voor een schonere motor. Wanneer u kiest voor een brandstof van hoge kwaliteit rijdt u niet alleen efficiënter, maar zorgt u er ook voor dat de motor van uw voertuig in betere conditie blijft.

efficienter-rijden-hogere-versnelling-minder-toeren

Hogere versnelling

Wanneer u in een hogere versnelling rijdt, maakt de motor minder toeren. En minder toeren betekent ook comfortabeler rijden en minder brandstofverbruik. Schakel wanneer het even kan dus door naar een hogere versnelling.

efficienter-rijden-minder-windvangers

Windvangers

Een hoge luchtweerstand heeft veel invloed op uw brandstofverbruik. Het gaat hier om openstaande ramen, en fietsen of koffers op het dak bijvoorbeeld. Hoe lager de luchtweerstand van uw auto, hoe efficiënter u rijdt!

efficienter-rijden-minder-lichter-is-beter

Lichter is beter

Hoe meer gewicht uw auto heeft, hoe hoger de weerstand. En dat betekent een hoger brandstofverbruik. Houd daarom uw achterbank en kofferbak vrij van onnodige spullen; dat scheelt brandstof en dus CO2-uitstoot.

efficienter-rijden-goed-anticiperen

Goed anticiperen

Slim autorijden is ook vooruitdenken. Op tijd vaart minderen bijvoorbeeld wanneer u een rood verkeerslicht nadert. Of juist vaart vermeerderen wanneer u een tunnel uitrijdt of een heuvel nadert. Het zijn kleine details die een grote invloed hebben op het brandstofverbruik.

efficienter-rijden-juiste-motorolie

Kies de juiste motorolie

Het gebruik van de juiste motorolie ‒ vooral de juiste viscositeit (dikteklasse) ‒ houdt de wrijving in de motor zo laag mogelijk. Zo bespaart u tot wel 3% aan brandstof en vermindert u de CO2-uitstoot. Kies indien mogelijk een motorolie van lage viscositeit. Daarnaast houdt de juiste olie uw motor inwendig schoon en in topconditie, wat ook weer brandstof en CO2-uitstoot scheelt.

Zo kunt u CO₂-neutraal rijden

We bieden u de mogelijkheid CO₂-neutraal te rijden en daarmee rekening te houden met het milieu.U compenseert dan de CO₂-uitstoot van door u getankte brandstof door het beschermen van bos. Dit is mogelijk op 3 manieren.

Lees meer over CO₂-neutraal rijden

LEES MEER

Mythes over brandstofbesparing

Om efficiënt met brandstof om te gaan, hebben we de bekendste mythes over brandstof voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u op de juiste manier brandstof besparen.

10 veiligheidstips

Leer hoe u een veiligere bestuurder wordt met Don Palmer, professioneel coach op het gebied van rijtechnieken voor gevorderden op de weg en het circuit.

Shell Recharge

Met Shell Recharge kunt u op steeds meer plekken gebruikmaken van snelladers voor uw elektrische auto, die werken op groene stroom.