Afbeelding van een viercilindermotor

Wees goed voor uw auto

Met een goed afgestelde motor kunt u verrassend veel brandstof besparen. Zorg daarom dat de auto regelmatig wordt onderhouden.

Afbeelding van gewicht met 'kg' erop geschreven

Lichter is beter

Elke pond en kilo is van invloed op het brandstofverbruik. Houdt uw achterbank en kofferbak vrij van onnodige spullen.

Afbeelding van klok die tien over twaalf aangeeft

Staat u stil? Motor uit!

Wanneer uw motor stationair draait komt u nergens, maar verbruikt u wel brandstof. Bespaar brandstof door de motor uit te zetten als u langer dan tien seconden stilstaat.

Afbeelding van versnellingspook

Rustig aan

Wanneer u in een hogere versnelling rijdt, maakt de motor minder toeren en verbruikt u minder brandstof. Schakel wanneer het even kan naar een hogere versnelling.

Afbeelding van auto met dakkoffer

Windvangers

Openstaande ramen of fietsen en koffers op het dak zorgen voor meer luchtweerstand en zijn van grote invloed op uw brandstofverbruik. Sneller rijden verhoogt ook de luchtweerstand, waardoor uw auto meer brandstof verbruikt.

Afbeelding van sneeuwvlok in rechthoek

Een gezonde accu

Over het algemeen geldt dat alles wat gebruik maakt van de accu van invloed is op uw brandstofverbruik – zoals de airco. Maar een accu kost in slechte staat nog meer brandstof. Houd daarom goed de conditie van de accu in de gaten.

Afbeelding van navigatiesysteem

Plan uw reis

Rijden in langzaam rijdend en stilstaand verkeer is van negatieve invloed op uw brandstofverbruik. Wanneer u buiten de spits reist zult u sneller door kunnen rijden en minder brandstof verbruiken.

Afbeelding van groene kilometerteller op een gele achtergrond

Goed anticiperen

Denk vooruit tijdens het rijden. Minder op tijd vaart wanneer het stoplicht op rood staat in plaats van op de rem te trappen en ga en ga iets harder rijden wanneer u een heuvel nadert. Deze kleine dingen zorgen ervoor dat u zuiniger rijdt.

Afbeelding van benzinepomp

De brandstof is belangrijk

Niet alle brandstof is hetzelfde. Betere brandstoffen verbranden efficiënter en zorgen dat u zuiniger rijdt. Kies daarom altijd voor hoge kwaliteit. 

Afbeelding van band

Pompen geblazen

Banden die de juiste spanning hebben zijn veiliger en gaan langer mee. Maar ze zorgen ook voor minder weerstand op de weg, waardoor u minder brandstof verbruikt.

Meer voor Consumenten

Mythes over brandstofbesparing

Om efficiënt met brandstof om te gaan, hebben we de bekendste mythes over brandstof voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u op de juiste manier brandstof besparen.

10 veiligheidstips

Leer hoe u een veiligere bestuurder wordt met Don Palmer, professioneel coach op het gebied van rijtechnieken voor gevorderden op de weg en het circuit.

Zie ook

Shell Card, de zakelijke tankpas van Shell

Hoe groot of klein uw wagenpark ook is en of u nu lokaal of internationaal opereert, profiteer net als miljoenen klanten wereldwijd van de meer dan 50 jaar Shell-expertise op het gebied van brandstofkaarten.

Mythes over brandstofbesparing

Om efficiënt met brandstof om te gaan, hebben we de bekendste mythes over brandstof voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u op de juiste manier brandstof besparen.