Bij Shell geloven we in diversiteit. Wij vinden dat iedereen volledig zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht geloof, huidskleur, etnische achtergrond, gender(identiteit) en seksuele geaardheid. In de weken rondom de Amsterdam Pride week in 2018, droegen vier Shell stations met trots het symbool van gelijkheid en icoon van de LHBT-gemeenschap: de regenboogvlag. Door de luifels van de stations te bestickeren met de kleuren van de regenboog wilden we laten zien dat iedereen welkom is bij Shell, en dat wij de LHBT-gemeenschap een warm hart toedragen. Maar we doen nog veel meer, bijvoorbeeld het bestickeren van een tank in Pernis, of het aanleggen van voetpaden in regenboogkleuren in Moerdijk. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen die bij Shell werkt zichzelf moet kunnen zijn, iedere dag. Welkom bij Shell. Iedereen.

Shell Moerdijk kleurde de voetpaden in regenboogkleuren om een veilige space te creëren voor alle werknemers.

LHBT Inclusiviteit & Shell Nederland

Bij Shell Nederland vinden we het belangrijk aandacht te geven aan het verbeteren van het werkklimaat voor onze lesbische, homoseksuele, biseksuele, en transgender collega’s. Ons doel is om een volledig inclusieve en veilige werkomgeving te creëren waar al onze LHBT-collega’s zich welkom, gerespecteerd, gewaardeerd en betrokken voelen om wie ze zijn en waarin zij hun talenten als individu en als lid van een team kunnen ontwikkelen. Ook maatschappelijk willen wij onze verantwoordelijkheid nemen door een voorbeeld te zijn in het creëren van een open cultuur voor de LHBT-gemeenschap. Daarom werken we samen met andere bedrijven en organisaties zoals Workplace Pride aan een verbetering van het klimaat voor LHBT-werknemers op werkplekken overal ter wereld. Meer informatie over Workplace Pride.

Shell Pernis kleurde onlangs een regenboogvlag op een olietank om alle werknemers aan te moedigen zichzelf te zijn.

Voorbij het bureau

Shell Nederland besteedt aandacht aan LHBT-inclusiviteit als onderdeel van haar Diversiteit & Inclusiviteit programma. Zichtbaarheid speelt hierbij een belangrijke rol, het helpt om het thema expliciet te benoemen, niet alleen op onze kantoren maar ook op onze productie locaties zoals Shell Pernis, NAM en Shell Moerdijk. Tevens speelt toegankelijkheid een rol: Pink Pearl, het LHBT-netwerk van Shell in Nederland, organiseert borrels waar LHBT-werknemers terecht kunnen voor support en waar andere collega’s kunnen horen hoe ze het werkklimaat voor deze minderheid kunnen verbeteren. Annemarieke Voorsluis heeft onderzoek gedaan naar LHBT-inclusiviteit op de werkvloer als stageproject voor BNR Nieuwsradio. Luister naar de podcast (Shell is te horen vanaf minuut 31).

Shell allies steunen openlijk LHBT-inclusie binnen Shell en dragen de LHBT-community een warm hart toe.

Allies: de kracht van collega’s als bondgenoten

Pink Pearl, het Nederlandse LHBT-netwerk, heeft 1000 leden onder de 9000 Shell collega’s. Hiervan zijn ruim 800 leden (straight) allies, collega’s die zelf niet LHBT zijn maar de LHBT-collega’s een warm hart toedragen en ondersteunen. De kracht hiervan schuilt in de onderlinge support: zo dragen allies op kantoor de regenboog keycord met hun Shell toegangspas eraan als signaal van support. Shell allies over de hele wereld steunen de LHBT-community.

Ontdek meer over Diversiteit & Inclusiviteit

Meer te weten komen over hoe wij al onze medewerkers de gelegenheid geven om zich te ontwikkelen en hun talenten te benutten? Lees meer over Diversiteit & Inclusiviteit bij Shell.

Best Places to work for LGBTQ equality

Algemeen

Met vragen, klachten en/of opmerkingen ten aanzien van deze actie kunt u contact opnemen met het Customer Service Centre 0900-2022710. Openingstijden maandag tot en met vrijdag 8.30 uur tot 17.00 uur (1ct/min) of stuur een email aan: shellstation@shell.com.