Shell helpt gemotiveerde mensen zoals Hans, boswachter bij Staatsbosbeheer, met het herstellen en beschermen van natuurlijke ecosystemen door heel Nederland. Dat is een uitdaging voor de hele planeet, voor de hele maatschappij, voor bedrijven, voor overheden en voor klanten. Shell onderneemt verschillende initiatieven die bijdragen aan een meer duurzame, energierijke toekomst. De natuur speelt hierbij een belangrijke rol. 

“De energietransitie gaat nog decennia duren. Maar voor de volgende generaties is het wel belangrijk om nu in actie te komen. Je moet een keer aanplanten, anders krijg je nooit bos. Daarom planten we met behulp van Shell in de komende jaren vijf miljoen bomen.”

Hans, Boswachter Staatsbosbeheer
Make the Future

Make the Future

Het #MakeTheFuture programma van Shell speelt in op de ontwikkelingen en de verschillende initiatieven die kunnen bijdragen aan een energierijke, CO2-arme toekomst. Om een kijkje te nemen in lokale initiatieven, delen Esmerelda, Lisa, Wendy, Hans, Roland en Stefan hun verhaal. Zij nemen ons mee en tonen ons hoe ze zich dagelijks inzetten voor meer duurzame energie.

Staatsbosbeheer en Shell samen aan de slag

Nederland krijgt vijf miljoen nieuwe bomen. In Nationaal Park Hollandse Duinen spreken Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland en Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer, met elkaar over de bijzondere samenwerking

1,4 Miljoen nieuwe bomen geplant in Nederland

Sinds de start van de samenwerking tussen Shell en Staatsbosbeheer in 2019 zijn inmiddels 1,4 miljoen nieuwe bomen geplant in Nederland. In totaal komen er de komende 12 jaar vijf miljoen bomen bij op lege plekken die zijn ontstaan door de essentaksterfte. Zo werken Shell en Staatsbosbeheer samen aan natuurherstel.

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer wil de komende jaren op verschillende plekken in Nederland bomen planten. Bomen spelen een grote rol in het klimaatvraagstuk.

Meer over het project

Meer Shell

Acht weetjes over bomen

Bomen spelen een sleutelrol in milieu en klimaat. Maar hoe doen ze dat? En wat levert het ons op? Acht weetjes om een boom op te kunnen zetten. 

De natuurlijke oplossing

Bij het tegengaan van klimaatverandering denken mensen al gauw aan huizen isoleren, elektrisch rijden en windparken op zee aanleggen. Maar bossen spelen ook een belangrijke rol, doordat ze grote hoeveelheden CO2 uit de atmosfeer halen. De aanleg van nieuwe bossen kan dus de ophoping van CO2 in de atmosfeer beïnvloeden.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.