Rijden we in de toekomst op water?

In de taxi van de toekomst neemt Jamie passagiers mee om te ervaren hoe het is om op waterstof te rijden. Shell maakt een begin met de aanleg van een netwerk van waterstofstations in Nederland. Het gaat in eerste instantie om vier Shell-stations: twee in de regio Amsterdam, één in Den Haag en één in Pesse (Drenthe). Het is de bedoeling dat uiterlijk begin 2020 waterstof verkrijgbaar is op deze stations. Meer over de opgang van waterstof vind je hier.

In 1 dag elektrisch pakketjes bezorgen door heel Nederland… Kan dat?

Huib laat zien dat het prima mogelijk is om in één dag door het hele land pakketjes te bezorgen in een elektrische auto. Met de nieuwe snelladers van Shell ben je binnen 30 minuten weer ready to go. En tijdens het opladen bij een Shell-station kunnen gasten genieten van verse broodjes, goede koffie en gratis WiFi! Zo laad je niet alleen je auto op, maar ook jezelf.

Koffie zetten met een windmolen, kan dat?

Huib neemt de proef op de som en gaat met Shell’s windexpert Hessel het windpark NoordzeeWind van dichtbij te bekijken. Shell is al meer dan 10 jaar voor 50% eigenaar van dit eerste Nederlandse windpark op zee.
Samen met partners gaat Shell de Nederlandse offshore windparken Borssele III & IV bouwen en exploiteren. Er worden 78 windturbines neergezet die voldoende elektriciteit genereren voor zo’n 825.000 huishoudens.

Hoe douchen we in de toekomst?

In deze video ontdekt Huib in Rotterdam hoe je in de toekomst duurzaam kunt douchen. In 2018 worden 16.000 huishoudens in Rotterdam voorzien van warmte afkomstig van de raffinaderij van Shell Pernis. Een cv-ketel is dan niet meer nodig.  
Shell, Warmtebedrijf Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam gaan restwarmte van de raffinaderij van Shell Pernis leveren aan de regio. Op jaarbasis kan dit de CO2-uitstoot door huishoudens met zo’n 35.000 ton reduceren, aangezien 16.000 huishoudens hun cv-ketel niet meer hoeven te gebruiken.

Energietransitie in actie

Zon

De zon biedt ons de mogelijkheid om op duurzame manier energie op te wekken.

New Energy Challenge

Een Europa-brede competitie waar start-ups met innovatieve en baanbrekende oplossingen rondom de energietransitie samenkomen.

De energietransitie

De grote uitdaging de komende decennia is minder CO2 uit te stoten en tegelijkertijd aan de wereldwijd toenemende vraag naar energie te voldoen.

Onderwijs

Door jongeren op een inspirerende manier kennis te laten maken met techniek en wetenschap, zet Shell zich in voor verspreiding van de Nederlandse techniekkennis.

Meer initiatieven van Shell in Nederland

Shell Recharge

Welkom bij Shell Recharge, Shell's nieuwe oplaadservice voor elektrische voertuigen. Ontdek alles wat er te weten is over Shell Recharge; waar u de dichtstbijzijnde Shell Recharge locatie kan vinden, hoeveel snelladers er gaan komen en hoe u kunt betalen.

Zie meer #makethefuture

Shell Eco-marathon

Werelds meest uitdagende en grootste studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid.