Nederland is een land van vernieuwers en uitvinders. Nederlanders nemen ook graag het voortouw op het gebied van energie-uitdagingen. Het Nederlandse klimaatakkoord, dat Shell Nederland ondersteunt, is hier een sprekend voorbeeld van.

We hebben iedere dag energie nodig en op de lange termijn is de verwachting dat de vraag naar energie wereldwijd alleen maar zal toenemen. De uitdaging is dan ook om te voorzien in de wereldwijd groeiende vraag naar energie en tegelijkertijd minder CO₂ uit te stoten. We zijn al begonnen met het investeren in wind-op-zee, zonne-energie en het verduurzamen van transportbrandstoffen door bijvoorbeeld het gebruik van groene of blauwe waterstof.

Het #MakeTheFuture programma van Shell speelt in op de ontwikkelingen en de verschillende initiatieven die kunnen bijdragen aan een energierijke, CO2-arme toekomst. Internationale energieprojecten en initiatieven dichter bij huis illustreren dat er verschillende oplossingen nodig zijn om  deze wereldwijde uitdaging gezamenlijk aan te kunnen gaan. Zo ook oplossingen van Hollandse bodem.

Om een kijkje te nemen in lokale initiatieven, delen Stefan, Hans, Esmerelda, Wendy en Lisa hun verhaal. Zij nemen ons mee en tonen ons hoe ze zich dagelijks inzetten voor meer duurzame energie. Met deze korte documentaires willen we laten zien welke mogelijkheden onze Nederlandse samenleving al biedt op het gebied van schonere energie, en hoe daar iedere dag hard aan gewerkt wordt. We hopen hiermee een heleboel mensen te inspireren. Alleen samen kunnen we impact maken.

Let’s #MakeTheFuture!

   

Onze initiatieven

 • Schonere mobiliteit

  Ontdek hoe Shell duurzame mobiliteit mogelijk maakt voor schoner transport, waaronder elektrische mobiliteit, vloeibaar aardgas (LNG) en waterstof. 

  Schonere mobiliteit

 • Schonere energie voor thuis

  Ontdek hoe Shell investeert in duurzamere en schonere energie om huizen en buurten van stroom te voorzien, waaronder windparken, warmteterugwinning en energiezuinige batterijen.

  Schonere energie voor thuis

 • Schonere energie voor bedrijven

  Ontdek hoe Shell duurzame, schonere energie levert aan bedrijven, waaronder vloeibaar aardgas (LNG) en energiezuinige batterijen.

  Schonere energie voor bedrijven

Meer over Schonere mobiliteit

Meer over Schonere energie voor thuis

Meer over Schonere energie voor bedrijven

Meer Shell

Shell Eco-marathon

Studenten van over de hele wereld uit de hele wereld racen in hyperzuinige auto’s voor de toekomst van mobiliteit.