Voor Nederland, en de andere 194 landen, betekent dit dat er een heleboel moet gaan veranderen. Daarom is de Nederlandse samenleving bezig met een energietransitie. Shell wil hierin een actieve rol spelen. Juist in Nederland, omdat Shell in Nederland al zeer actief is (van de productielocaties in Pernis en Moerdijk tot aan het hoofdkantoor in Den Haag), de energiemarkt goed kent en in Nederland snel en veel kan leren.  

Laders van Ionity

Hieronder een aantal voorbeelden hoe Shell inspeelt op de nieuwe kansen die de energietransitie biedt:

Energie door Kite Power

Samenwerking

Hierbij is samenwerking de sleutel tot succes. Samen met de overheid, met universiteiten en andere partners doen we onderzoek naar CO2-arme energietechnologieën. Door de krachten te bundelen vergroot je de kans om nieuwe oplossingen te vinden.

Zo nodigt Shell mensen met goede ideeën om energievraagstukken op te lossen van harte uit om deze te delen via ons GameChanger-programma. Via dit programma kan Shell deze ideeën ondersteunen door middel van financiering of (technische) expertise. Een voorbeeld hiervan is Kite Power Systems, waarbij vliegers worden ingezet om elektriciteit te produceren.

Een ander voorbeeld is de New Energy Challenge, een initiatief van Shell, YES!Delft en Rockstart, waar beginnende Europese startups aan mee kunnen doen. De focus ligt hierbij op geïntegreerde energietechnologieën en smart energy solutions. De winnaar van afgelopen jaar is bijvoorbeeld Brill Power, die een technologie hebben ontwikkeld die de levensduur en betrouwbaarheid van batterijen significant vergroot.

Ten slotte investeert Shell Technology Ventures in bedrijven in de energiesector om de ontwikkeling en implementatie te versnellen van nieuwe technologieën die Shell’s werkzaamheden aanvullen.

Zie ook

New Energy

New Energy Engineers at Shell are pushing boundaries at the forefront of energy innovation.

Energie en innovatie

Moderne vormen van energie, zoals windenergie en zonne-energie, liggen steeds meer binnen handbereik. Bij Shell gebruiken wij menselijke vindingrijkheid, innovatie en technologie om onze klanten deze energie aan te bieden, terwijl wij er tegelijkertijd naar streven om onze invloed op het milieu te beperken.