De versnelde groei van het aantal snelladers komt voort uit Shells ambitie om de uitstoot van CO2 te verminderen. Door een landelijk dekkend netwerk van laadpalen – voor thuis, op kantoor of onderweg – voor iedereen toegankelijk te maken, hopen we de overstap naar elektrisch rijden te vergemakkelijken.

‘Stekker voor stekker’

Esmerelda, Project Manager elektrisch laden bij Shell, zet zich dagelijks in voor de uitrol van elektrische mobiliteit. Samen met Shell installeert ze 200 snelladers op Shell-stations door heel Nederland. Hoe haar passie voor elektrisch rijden ontstond? 

“Mijn vader was mijn grote inspiratie. Hij leerde mij een plek beter te maken dan dat ik deze voor het eerst aantrof. Dat zit in mij. Ik wil graag de wereld veranderen. Dat kan, beetje bij beetje, met onze snelladers voor elektrische auto’s.”

Esmerelda, Project Manager Elektrisch laden

Op het gebied van elektrisch rijden werkt Shell onder meer samen met IONITY aan een Europees netwerk van ultrasnellaadpunten. Er zijn reeds 118 ultrasnelle laders in gebruik op stations in de Benelux en Frankrijk. Daarnaast heeft Shell in 2017 NewMotion overgenomen, een van de grootste spelers op de markt voor elektrisch laden. Hierdoor kunnen wij een breed aanbod aan diensten ontwikkelen, die nodig zijn om elektrische mobiliteit tot een succes te maken. Samen met NewMotion voorzien wij onder het merk Shell Recharge laadpalen voor thuis, on the go en op het werk. De Shell Recharge-laadpas geeft toegang tot een van de grootste roaming netwerken in Europa, met ruim 165.000 laadpunten.   

Make the Future

Het #MakeTheFuture-programma van Shell speelt in op de ontwikkelingen en de verschillende initiatieven die kunnen bijdragen aan een energierijke, CO2-arme toekomst. Om een kijkje te nemen in lokale initiatieven, delen Esmerelda, Lisa, Wendy, Hans, Roland en Stefan hun verhaal. Zij laten ons zien hoe ze zich dagelijks inzetten voor meer duurzame energie.

Zo werken wij aan een CO2-arme toekomst

Meer elektrisch laden

Steeds Meer Snelladers

Shell Recharge breidt haar netwerk van snelladers op Shell-stations in rap tempo uit. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de voortgang.

On the go snelladen bij Shell-stations

Ben je onderweg en heb je energie nodig? Laad zowel je elektrische auto als jezelf op bij de snelladers van Shell Recharge op Shell-stations. 

Meer Shell

Waterstof uit stopcontact

De Rheinland-raffinaderij van Shell heeft een Europese primeur. Op deze Duitse raffinaderij is de bouw gestart van de grootste elektrolyse­fabriek ter wereld. De installatie gaat met groene stroom waterstof maken voor eigen gebruik en mogelijk ook voor klanten buiten de raffinaderij.

Bouwen aan de Nieuwe Water(stof)weg

De industrie in de Rotterdamse haven moet verduurzamen. Waterstof speelt een sleutelrol voor de grote industriële gebruikers in dit gebied. Samenwerkingsverband H-vision wil daarom vanaf 2025 grootschalig waterstof voor handen hebben en gebruiken. De Nieuwe Water(stof)weg van grijs naar groen loopt via blauw.

Duurzaam wonen: nu en in de toekomst

In de energietransitie moet enorm veel gebeuren op veel verschillende vlakken en in verschillende sectoren. Niet alleen op het gebied van mobiliteit of binnen de industrie, maar ook in de bebouwde omgeving is er werk aan de winkel.