Bekijk de kaart van The Great Travel Hack

Bekijk de kaart van The Great Travel Hack

Ontdek meer over de routes en de voertuigen die de teams hebben gebruikt tijdens hun road trip van Los Angeles naar New York, met zo weinig mogelijk CO2 uitstoot. Bekijk ook de volledige afleveringen of neem een kijkje achter de schermen.

Bekijk de kaart van The Great Travel Hack
Bekijk The Great Travel Hack

Bekijk The Great Travel Hack

Kijk naar The Great Travel Hack! Ontdek welk team de laagste CO2-uitstoot had en dit geweldige reisavontuur heeft gewonnen.

Kijk naar The Great Travel Hack

Overal om ons heen is energie. We gebruiken het dagelijks om gebouwen te laten functioneren en onze apparaten in te schakelen. Bovendien houdt energie mensenin beweging– het verbindt ons. Energie helpt het moderne leven mogelijk maken, het laat ons de wereld rondreizen. Energie is ook een belangrijk ingrediënt in allerlei dingen waar we dagelijks van afhankelijk zijn, van de materialen waarvan onze steden zijn gemaakt tot de kleren die we dragen.

Zolang de bevolking en de welvaart blijft groeien, neemt ook de behoefte aan energie toe; om voedsel en medicijnen te koelen, om goederen wereldwijd te vervoeren, en voor toegang tot scholing en werk. Maar het steeds grotere energieverbruik – vooral door vervoer – zet ons klimaat onder druk.

Volgens een recent IEA-onderzoek zorgt vervoer voor bijna 30% van het energieverbruik en ongeveer een kwart van de wereldwijde aan energie gerelateerde uitstoot van kooldioxide.

Hoewel sommige vervoersopties met weinig of geen uitstoot ons wel bekend zijn, zijn andere minder vanzelfsprekend. We moeten manieren vinden om meer en schonere energie te produceren, en deze beter te benutten.

Hoe zal de toekomst eruitzien? Kunnen we vooruit blijven gaan, terwijl we vooruitdenken?

Dit is The Great Travel Hack. Kijk nu naar seizoen 1!

Kaley Cuoco

Eén presentatrice

De leiding is in handen van Kaley Cuoco, actrice van The Big Bang Theory. Zij mag dan bekend zijn van haar perikelen met een stel excentrieke wetenschappers, maar bij The Great Travel Hack staat ze voor een geheel nieuwe uitdaging, en werkt ze samen met echte technische experts – het team van Mission Control.

Ze geeft de opdrachten, volgt de routes van de teams, en kroont uiteindelijk de winnaars van The Great Travel Hack.

 

Maak kennis met de presentatrice

Race

Twee teams

Volg de strijd tussen Team Alpha en Team Omega tijdens hun geweldige uitdaging om hun CO₂-uitstoot te verlagen.

De teams bestaan uit influencers op reis- en technologiegebied die hun reislust, kennis en navigatietalent moeten gebruiken om de VS te doorkruisen met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Het is Damon en Jo – reisexperts, ondernemers en YouTubers – tegen Sara en John – een technisch onderlegde content creator en een professionele skateboarder.

Wie zijn er uit het juiste hout gesneden?

 

Maak kennis met de teams

Meer in The Great Travel Hack

Mission Control

Maak kennis met de slimmeriken van The Great Travel Hack die nauwgezet alle stappen van de twee teams hebben gevolgd