Waterstof is een veelvoorkomend element in het heelal en speelt een belangrijke rol in de transitie naar een schoner, koolstofarm energiesysteem. Shell heeft een groeiend netwerk van waterstofstations in Europa en Noord-Amerika en maakt deel uit van een aantal initiatieven om het gebruik van waterstof voor transport te bevorderen.

Meer over waterstof als brandstof

Podcast: ‘Waterstof: een brandstof voor de toekomst?’

  

Elektrische voertuigen gaan naar verwachting een steeds grotere rol spelen in het vervoeren van mensen en producten. Er zijn effectieve laadsystemen nodig om ervoor te zorgen dat bestuurders hun auto’s kunnen opladen zonder dat dit hun reis te veel onderbreekt en zonder dat het algemene elektriciteitsnet overbelast raakt. Shell voorziet in de laadbehoeften van mensen met elektrische auto’s – thuis, op het werk of onderweg.

Meer over elektrisch laden

Podcast: ‘De ontwikkeling van de batterijtechnologie’

  

Hybride voertuigen houden het midden tussen voertuigen die rijden op traditionele brandstoffen en elektrische wagens. Ze verbruiken aanzienlijk minder brandstof doordat de motor wordt aangedreven door zowel benzine als elektriciteit, wat gunstig is voor het milieu. Ontdek de drie belangrijkste typen hybridemotoren met Shell-expert Norman Koch, General Manager van de energiebesparingswedstrijd de Shell Eco-marathon.

Er bestaat niet één enkele oplossing voor de aanpak van klimaatverandering. Shell investeert in projecten die actief zijn in de bescherming van bossen en het aanplanten van bomen en de biodiversiteit en lokale gemeenschap ondersteunen. Frank van Hedel, van het Buitenfonds, legt uit hoe zij, met de hulp van Shell, meer dan 5 miljoen bomen in Nederland planten.

Meer over Nature-based solutions

Podcast: ‘Kan het planten van bomen meer doen voor het veranderende klimaat?’

MORE IN THE GREAT TRAVEL HACK

Bekijk de afleveringen

Twee teams, één uitdaging: de strijd om de laagste CO2-uitstoot tijdens een reis van Londen naar Istanbul.

Maak kennis met de teams, de presentatoren en mission control

Ontmoet de belangrijkste spelers van The Great Travel Hack: van de deelnemers tot het brein achter de uitdagingen, tot de jury.

Brandstoffen met minder CO2-uitstoot

In The Great Travel Hack is het doel niet om sneller te zijn, maar schoner. Kijk mee naar onze experts die vertellen over de diverse brandstofsoorten met een lage koolstofuitstoot waarmee de teams hun route afleggen.

Tips & Trucs voor rijden met een lagere CO2-uitstoot

Leer hoe je eenvoudig je CO2-voetafdruk kan verlagen: je rijstijl aanpassen, onnodige uitstoot vermijden en je auto zo efficiënt mogelijk gebruiken. Weinig inspanning, grote winst!

  

Featured Content

De nieuwe energiekaart

Op weg naar schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt doet? Bekijk onze stappen in de Nederlands energietransitie.

Waterstof als brandstof

Waterstof speelt een belangrijke rol in de transitie naar schonere mobiliteit. Shell is betrokken bij diverse initiatieven die het gebruik van waterstof voor transport moeten bevorderen.

Elektrische voertuigen opladen

Elektrische voertuigen worden steeds belangrijker. Shell werkt aan het vervullen van klantbehoeften op het gebied van laden en laadpalen.

Nature-based solutions

We zijn allemaal veel op de weg. Om te werken. Om boodschappen te doen. Om onze kinderen naar sportclubs te brengen. Het is belangrijk om CO₂-uitstoot zoveel mogelijk te verminderen. Lukt dat niet? Dan kunt u samen met Shell rekening houden met het milieu door CO₂-neutraal te rijden.