Pas je rijstijl aan

Rijden
Schakelen

Op tijd doorschakelen

Schakelen bij het juiste toerental zorgt ervoor dat de auto zo min mogelijk CO2-uitstoot.


Inactief

Beperk inactiviteit

Als je een minuut of langer stil moet staan, is het efficiënter om je voertuig uit te zetten.


Slimmer rijden

Rijd slimmer

Versnellen en hard remmen is funest voor je brandstofverbruik. Je stoot meer CO2 uit en bovendien verslijten je motor en remmen eerder. Verlaag je CO2-uitstoot door geleidelijk te versnellen en zo min mogelijk te remmen.


Voorkom onnodige uitstoot

Autogebruik
Airco

Beperk airco-gebruik

De airco in je auto gebruikt brandstof. Als je in plaats daarvan bij een snelheid van minder dan 80 km/u je ramen open doet, beperk je je uitstoot. Bij hogere snelheden is het vanwege de luchtweerstand efficiënter om de airco wel aan te zetten.


Kofferbak

Haal je kofferbak leeg

Hoe zwaarder je auto, hoe meer brandstof wordt verbruikt. Zorg daarom voor een zo leeg mogelijke achterbak.


Fietsen

Rijd niet als het niet nodig is

Vraag jezelf altijd af of het nodig is om in de auto te stappen. Misschien kun je ook lopen of fietsen? Kan het echt niet anders, dan kan je carpoolen overwegen.


Zorg goed voor je auto om hem zo efficiënt mogelijk te laten werken.

Onderhoud
Bandenspanning

Controleer maandelijks de bandenspanning

Als de luchtdruk in de banden optimaal blijft, heb je minder brandstof nodig en stoot je minder CO2 uit. Ook verslijten de banden minder snel.


Olie

Vul de olie aan.

Motorolie is belangrijk voor de efficiëntie van je voertuig, omdat de olie de motor smeert, reinigt en koelt. Controleer regelmatig je oliepeil met de peilstok.


Luchtfilter

Vervang het luchtfilter

Als er aanslag op het luchtfilter zit, wordt de luchtstroom naar de motor minder, waardoor er meer hitte ontstaat. De luchttoevoer naar de motor zorgt ervoor dat deze efficiënt werkt, dat er minder brandstof wordt verbruikt, en dat de CO2-uitstoot lager is.


Gebruik een schonere brandstof en een schoner voertuig

Brandstof
Reinigingsmiddel

Gebruik een reinigingsmiddel

Met een reinigingsmiddel kan schadelijke aanslag op de motor worden verwijderd, waardoor de efficiëntie optimaal wordt en onnodige uitstoot wordt vermeden.


Premium-brandstoffen

Gebruik een schonere brandstof

Premium-brandstoffen bevatten actieve reinigingsmiddelen die schadelijke afzettingen van de motor verwijderen. Hierdoor daalt de CO2-uitstoot, omdat de auto efficiënter werkt.


Energiebron

Gebruik een schonere energiebron

Het mag dan wel een investering zijn, maar een schoner voertuig kan je CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen. Er worden steeds meer elektrische auto’s en waterstofauto’s verkocht, omdat die beter zijn voor het milieu dan auto’s op fossiele brandstoffen.


MORE IN THE GREAT TRAVEL HACK

Bekijk de afleveringen

Twee teams, één uitdaging: de strijd om de laagste CO2-uitstoot tijdens een reis van Londen naar Istanbul.

Maak kennis met de teams, de presentatoren en mission control

Ontmoet de belangrijkste spelers van The Great Travel Hack: van de deelnemers tot het brein achter de uitdagingen, tot de jury.

Brandstoffen met minder CO2-uitstoot

In The Great Travel Hack is het doel niet om sneller te zijn, maar schoner. Kijk mee naar onze experts die vertellen over de diverse brandstofsoorten met een lage koolstofuitstoot waarmee de teams hun route afleggen.

Tips & Trucs voor rijden met een lagere CO2-uitstoot

Leer hoe je eenvoudig je CO2-voetafdruk kan verlagen: je rijstijl aanpassen, onnodige uitstoot vermijden en je auto zo efficiënt mogelijk gebruiken. Weinig inspanning, grote winst!

Featured Content

De nieuwe energiekaart

Op weg naar schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt doet? Bekijk onze stappen in de Nederlands energietransitie.

Waterstof als brandstof

Waterstof speelt een belangrijke rol in de transitie naar schonere mobiliteit. Shell is betrokken bij diverse initiatieven die het gebruik van waterstof voor transport moeten bevorderen.

Elektrische voertuigen opladen

Elektrische voertuigen worden steeds belangrijker. Shell werkt aan het vervullen van klantbehoeften op het gebied van laden en laadpalen.

Nature-based solutions

We zijn allemaal veel op de weg. Om te werken. Om boodschappen te doen. Om onze kinderen naar sportclubs te brengen. Het is belangrijk om CO₂-uitstoot zoveel mogelijk te verminderen. Lukt dat niet? Dan kunt u samen met Shell rekening houden met het milieu door CO₂-neutraal te rijden.