Samenwerking Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer en Shell zijn ervan overtuigd dat investeringen in nature-based solutions, zoals de bescherming of herontwikkeling van bossen, een effectieve manier zijn om CO2 te reduceren, terwijl ondertussen gewerkt wordt aan de transitie van fossiele naar duurzame energiebronnen.

Persberichten

Hoe kan ik mijn CO₂ compenseren?

Shell werkt er hard aan om het voor automobilisten makkelijker te maken om te kiezen voor CO₂-arme oplossingen en we nodigen al onze klanten uit ons daarbij te helpen. Als extra optie biedt Shell vanaf 17 april 2019 de mogelijkheid om CO₂-neutraal te rijden.

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer wil de komende jaren op verschillende plekken in Nederland bomen planten. Bomen spelen een grote rol in het klimaatvraagstuk.

Meer over het project

Zie ook

Make the future

Met de #makethefuture campagne laat Shell zien dat het een actieve rol speelt in het ontwikkelen van een energierijke, CO2-arme toekomst.

Staatsbosbeheer en Shell samen aan de slag

Nederland krijgt vijf miljoen nieuwe bomen. In Nationaal Park Hollandse Duinen spreken Marjan van Loon, presidentdirecteur Shell Nederland en Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer, met elkaar over de bijzondere samenwerking.

De natuurlijke oplossing

Bij het tegengaan van klimaatverandering denken mensen al gauw aan huizen isoleren, elektrisch rijden en windparken op zee aanleggen. Maar bossen spelen ook een belangrijke rol, doordat ze grote hoeveelheden CO2 uit de atmosfeer halen. De aanleg van nieuwe bossen kan dus de ophoping van CO2 in de atmosfeer beïnvloeden.