Wij zoeken en vinden innovatieve manieren om deze groeiende aantallen mensen en goederen efficiënt te helpen verplaatsen.

Slimmere producten

Wij bieden een productassortiment dat de klant helpt om minder energie te verbruiken en zijn CO2-uitstoot te verlagen.

Onze geavanceerde smeermiddelen, zoals Shell Helix  zijn speciaal geformuleerd om de ophoping van vuil in motoren te helpen voorkomen en om zuiniger te rijden.

In Nederland levert Shell vloeibaar aardgas (LNG) aan afnemers in de wegtransport- en scheepvaartsector. Sinds 2014 heeft Shell 6 openbaar toegankelijke LNG-stations voor wegtransport in Nederland.

Verbranding van aardgas resulteert in zeer lage emissies van stikstofoxiden en zwaveldioxide – wat zure regen en smog vermindert – en produceert vrijwel geen fijnstof. Daardoor behoort het tot de schoonste manieren van transport voor scheepvaart en zwaarder wegvervoer.

Wij zijn de grootste distributeur van biobrandstoffen en produceren de commerciële biobrandstof met de laagste CO2-uitstoot: ethanol uit Braziliaans suikerriet.

Voor de zeescheepvaart hebben wij een nieuw smeermiddel ontwikkeld, Shell Alexia S4, waarmee grote schepen langzamer kunnen varen en zo brandstof kunnen besparen, maar waarmee de belasting die lage snelheden doorgaans voor hun motoren betekenen, wordt vermeden.

Het aantal jaarlijkse passagiers door de lucht zal naar verwachting 16 miljard in 2050 zijn, volgens voorspellingen van het International Air Transport Association.

Wij leverden de brandstof voor 's werelds eerste commerciële vlucht met brandstof uit aardgas.

Slimmer gebruik

Onze online tips helpen automobilisten hun rijgedrag aan te passen en brandstof te besparen.

Verkeersveiligheid is voor ons een prioriteit. Wij werken samen met overheden, gemeenschappen, partnerships en andere bedrijven om industrienormen op te stellen, de wegeninfrastructuur te verbeteren en invloed op overheden uit te oefenen wat betreft verkeersveiligheidswetten en hogere veiligheidsnormen.

Slimmere infrastructuur

Het Shell WAM Foam Process is een manier die wij hebben bedacht om met minder energie wegen aan te leggen. Daarbij wordt 25 à 35 procent minder energie verbruikt dan bij wegenbouw met conventioneel asfalt.

Voor ontwikkelingslanden bieden wij een simpele, economische manier om wegen aan te leggen die snel gebruiksklaar zijn.

Lees meer over smarter mobility

Meer in in energie en innovatie

Innovatie bij Shell

Onze benadering van innovatie lokt slimme ideeën uit, waarbij sommige gerealiseerd worden als waardevolle technieken en benaderingen die helpen om op een duurzame manier te voorzien in de groeiende energiebehoefte.

Wind

Dankzij onze windturbines kunnen wij een van de schoonste beschikbare energiebronnen gebruiken.