De zon als bron van duurzame energie

Duurzaam opgewekte stroom speelt een belangrijke rol in de energievoorziening van morgen. Zo ziet Shell onder meer nieuwe verdienmodellen en kansen op het gebied van zonne-energie.

Shell New Energies investeert wereldwijd in verschillende zonneprojecten die commercieel aantrekkelijk en schaalbaar zijn. In Noord-Amerika, Afrika, Azië, het Midden-Oosten en ook in Europa.

Zo startte Shell in de zomer van 2018 met de bouw van een zonnepark op het chemiecomplex Shell Moerdijk. Het betreft één van de grootste zonneparken van Nederland.

Naast de zonne-energieprojecten op Shell-locaties ter verduurzaming van de eigen operaties, ontwikkelt Shell projecten als onderdeel van de lokale of nationale energievoorziening.

Shell staat open voor samenwerkingsmogelijkheden binnen de Nederlandse zonne-energiemarkt. Deze samenwerking kan betrekking hebben op zowel het ontwikkelen als het exploiteren van zonneparken. Shell werkt daarin samen met grondeigenaren en ontwikkelaars.

Contact

Wilt u meer weten, of bent u geïnteresseerd in mogelijke samenwerkingsverbanden, neemt u dan gerust contact op met het Shell Solar team via onderstaand contactformulier: 

Zon

Meer in in energie en innovatie

Aardgas

Wij vinden manieren om nieuwe aardgasreserves, de schoonst brandende fossiele brandstof, te ontsluiten.

Wind

Dankzij onze windturbines kunnen wij een van de schoonste beschikbare energiebronnen gebruiken.